Volgers

woensdag 14 maart 2018

wat ben ik toch een muts!

Wat ben ik toch een muts! Nou ja, ik ben dus bezig met het breien van... nee Anja, zoiets heet helemaal geen muts! Het heet een baret!
Nou goed, hoe je het ook noemt, het breien gaat echt fijn, het is een leuk en afwisselend patroon om te breien. Iedere keer volg je weer een ander patroontje, en dan ben je weer nieuwsgierig naar het volgende patroontje, en je breit dus nog even wat toertjes enz.
En ook het garen maakt het erg leuk om te doen. Het verloopgaren is echt zo'n garen waarvan je steeds denkt, oh, wat leuk, nu komt er weer een stukje rood, en nu weer donkerblauw en nu weer lichter blauw. En zal het volgende stukje rood weer precies boven het vorige stukje rood uit gaan komen, of helemaal aan de andere van de muts baret. En dan brei je weer een toertje, en nog eentje enz.
Vanmorgen even snel bij daglicht op de motorkap van mijn auto gelegd om een foto te maken
Ik ben al aan het minderen van de steken toe, dus die is vanavond wel af.
En ik vind het zo'n leuk patroon, en heb nog zoveel garen over, dat ik er in ieder geval wanten of handschoenen bij wil gaan breien. En afhankelijk van hoeveel garen er dan nog over is, ook nog een shawl. Dan heb ik voor het volgende jaar al een complete set klaar.

De gemeleerde Schachenmayr Regia is erg leuk om te gebruiken in dit soort projecten. Voor een paar sokken is het denk ik wat te saai (naar mijn smaak dan), je krijgt dan alleen maar blauwe strepen met af en toe wat rode steken er tussendoor. Dus ik wil die bol gewoon lekker opmaken, zo gecombineerd met ecru en effen blauw garen vind ik het erg leuk worden.

Iedereen een fijne avond! Morgen ben ik vrij, dus dan moet ik overdag wel foto's kunnen maken van de baret als 'ie helemaal klaar is.

1 opmerking:

  1. Hahaha, heel oneerbiedig om zo'n sjieke baret een muts te noemen hoor...

    BeantwoordenVerwijderen