Volgers

vrijdag 16 maart 2018

handschoenen

Gisteren liet ik jullie de baret zien. Er is nogal veel garen over, en dus maak ik er een bijpassend paar handschoenen bij. Het wordt eenn stel vingerloze handschoenen, met een want-flap.
Die maakte ik al eerder, ik heb 2 paar, en ze bevallen me heel goed.
Dit paar breide ik van Katia sokkenwol. Ze zijn niet echt vingerloos, er zitten alleen geen topjes aan de vingers. Zo kun je dus gemakkelijk iets beetpakken zonder je handschoenen te hoeven uittrekken. En als je je handen gewoon alleen maar warm wilt houden, klap je de wantflap over je vingers. Dan ziet het er dus uit alsof je wanten aan hebt.
En dit is mijn andere paar. Die foto laat het misschien iets beter zien, de wantflappen moesten er hier nog aangenaaid worden. Je hebt dus een stel handschoenen zonder topjes aan de vingers, en dan flappen die je over je vingers trekt.

Ik gebruik een patroon van Drops, waar Drops Fabel wordt gebruikt. Het effen blauwe garen is ook Drops Fabel. Het patroon is geschreven voor naalddikte 2¾. Ik heb geen rondbreinaald in die dikte, maar wel een stel bamboe naaldjes. Dus ik ga weer eens "ouderwets" breien, met het breiwerk op 4 korte naaldjes. Ik brei ze dus ook stuk voor stuk, normaal brei ik sokken, handschoenen enz. altijd 2 tegelijk op 1 rondbreinaald. Nu maar hopen dat ik geen SGS krijg (SGS=second glove syndrom).

Iedereen een fijne dag gewenst, en een leuk weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten