Volgers

zondag 23 september 2018

lekker buiten eten

De afgelopen maanden hebben we lekker vaak buiten kunnen eten. De picknicktafel staat onder het afdak van ons huisje, en blijft dus altijd droog. Ook tijdens een buitje kunnen we toch lekker buiten zitten. Maar vandaag was het daarvoor te koud geworden, de hele dag heel veel regen, en een lage temperatuur, zorgden er voor dat we vanavond maar gewoon binnen zaten tijdens het eten.

We hebben onze eettafel voor het raam staan, dus net aan de andere kant van het raam als waar onze picknicktafel staat, en toen ik vanavond tijdens het eten op keek zag ik dat er toch ook buiten gegeten werd.
Ik heb jullie al vaker de vogelvoederpaal laten zien, daaraan hangt o.a. een grote bak met daarboven een schotel (ondersteboven). Hier gooien we voer in voor de vogels, het voer blijft op die manier droog. Maar deze bezoeker nam zijn/haar eigen nootje mee, en ging dat lekker zitten oppeuzelen, zittend op de rand van de bak. Slim, want het goot de hele dag pijpenstelen, en op deze manier kon hij/zij lekker eten zonder nat te regenen!
Misschien komende week eens wat nootjes rapen en in de bak leggen voor dit leuke eekhoorntje?

zoals jullie zien, staat die ene Bergonia nog altijd te bloeien. De heggen zijn gesnoeid en een deel van het snoei-afval is opgehaald, maar de takken van de coniferenhaag liggen er nog. Vervelend werkje, als je al die natte takken moet gaan opruimen morgen!

4 opmerkingen:

  1. hahaha zijn eigen schommelstoel met afdak!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. klopt helemaal, en zo leuk, elke ochtend zit hij/zij weer te schommelen tijdens het ontbijt, we hebben er een vaste bezoeker aan.

      Verwijderen