Volgers

zaterdag 1 september 2018

opgeruimd staat netjes

Voordat we op vakantie gingen, haalden we de vloerbedekking uit de woonkamer. Nou ja, dat deed dl (dochterlief). Een heel gesleep in je eentje, en dus was ze blij toen ze het buiten had gelegd op het terras. En daar was het blijven liggen, half op het terras, half op het (bruine) gras.
Ook alle verfspullen e.d. stonden nog vrolijk uitgestald op de picknicktafel.
Nou ja, vrolijk, daar word ik helemaal niet vrolijk van, het was gewoon een bende op het terras!
Maar dat moest dan maar even zo blijven liggen tot we terug waren, niemand die het ziet, ons terras ligt aan de achterkant van het huisje.
Er hingen zelfs nog wat kledingstukken aan de waslijn, die nog niet droog waren toen we op vakantie gingen.

Vandaag zijn we eens flink aan de slag gegaan. Alle spullen die we mee hadden genomen op vakantie moesten weer opgeruimd, en als je dan zo lekker bezig bent, dan ook maar gewoon helemaal goed!

We hebben een gezamenlijke kledingkast, luxe gezegd een walk-in-closet.
Haha, nu krijgen jullie echt een totaal verkeerd beeld hoor. Het is een beetje vreemde ruimte, 1x2 meter, met een deuropening in het lange deel. Er zit geen kozijn in, en dus ook geen deur. Wij hebben er een gordijnroede voor gehangen, en zo kunnen we de kast toch heel eenvoudig afsluiten.
Aan de rechterkant hangt een kledingroede, met daarboven een plank.
Aan de linkerkant hebben we 5 grote planken. Groot, want ze zijn maar liefst 80 cm diep en 1 meter breed. En daar hebben we (o.a.) onze kleding liggen.
Onder de onderste plank staan 2 grote opbergbakken, waarin veel van dochters schildersspul in ligt opgeslagen.
We besloten de kast maar eens helemaal leeg te halen. En dan eens goed uit te sorteren wat er nog wel terug de kast in mocht, en wat niet meer.
Dochter groeit al niet meer sinds haar 16e, met als gevolg dat ze al die jaren al niet meer uit haar kleding groeit. Maar ja, broeken, truien en shirtjes die heel leuk stonden bij een tienermeisje, zijn nu toch echt niet meer leuk voor haar. En oude kleding om te klussen bleken we ook wel heel erg ruim op voorraad te hebben liggen!

Tjonge, maar liefst 7 tassen vol kleding mogen weg!

Zo hebben we gelijk een overzicht gekregen, wat ze nog aan kleding nodig heeft.
Binnenkort zullen we dus een bezoekje moeten gaan brengen aan de kledingwinkels.

Daar gaan die 7 tassen dan ook naar toe. Want je kunt tegenwoordig bij diverse kledingwinkels je tassen met oude kleding inleveren, in ruil voor korting op een nieuwe aankoop. Ik weet dat dit in ieder geval bij H&M en C&A zo is, winkels waar ze vaak wel kan slagen voor kleding in haar maatje XS. Verder verkoopt Sting en Primark wel betaalbare kleding in XS.

Toen de kast weer helemaal spik en span was, zijn we buiten verder gegaan, en nu is ook ons terras weer helemaal netjes. Fijn!

4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Daar heb je helemaal gelijk in, in de beperkte ruimte die wij hebben is dat heel belangrijk!

      Verwijderen
  2. oww heerlijk allemaal nieuwe kleding straks !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Uh, ja, dat is wel nodig en natuurlijk ook heel leuk hoor, maar ja, het kost wel aardig wat (spaar)centjes! Gelukkig aardig wat korting door de 7 tassen die worden opgeruimd!

      Verwijderen