Volgers

vrijdag 7 september 2018

nieuwe sokken

Mijn sokken, die ik in Luxemburg op de naald zette, zijn klaar.

Deze bolletjes sokkenwol koos ik uit:
En dit is daar nog van over:
Ik wilde de tenen, hielen en boorden zwart breien.

Ik verwachtte dat het zwarte garen dan helemaal op zou zijn, maar er is dus nog een beetje over.
Nog best veel zelfs. Ik had vooraf de bolletjes gewogen maar weet even niet meer waar ik dat had opgeschreven...nu zijn er in ieder geval nog 24 grammetjes zwarte sokkenwol over.
Het randje direct onder in het been, beviel me niet.
Ik breide nog een stuk door met het grijze garen, en probeerde toen nog een keer een open blokje te breien.
Opnieuw een blokje wat er op de naald niet verkeerd uit ziet. Maar toen ik de sokken aan trok, beviel dit ruitje me ook niet:
Tenslotte besloot ik om niet open vierkantjes te breien, maar dichte.
Zo, dat is beter.
De sokken wegen in totaal 64 gram, en ze zijn, zoals altijd, 2 tegelijk gebreid op 1 rondbreinaald.
Ik gebruikte naalddikte 2,5 voor de voeten t/m het grijze deel van de benen, daarna gebruikte naalddikte 3, om zo de sokken iets breder te laten uitlopen. Benen zijn nu eenmaal wat dikker richting kuit dan bij de hiel.
De overgebleven wol weegt in totaal 75 gram, dat betekent dat ik daar met gemak nog een ander paar sokken van kan breien.

Voorlopig gaan deze restjes weer terug in mijn opbergdoos met sokkenwol.
Maar binnenkort zet ik vast wel weer een paar sokken op de naald, ik vind het een heerlijk ontspannend werkje om te doen. Bovendien heb ik een aantal paren, die hun beste tijd hebben gehad.

Update: haha, ik had de gewichten van de bolletjes waarmee ik begon "ergens" opgeschreven, maar waar. Natuurlijk op Ravelry! Ik begon met 7 gr. wit, 47 gr. zwart, 28 gr, rood en 57 gr. grijs.
Nu is daar nog van over: 6 gram wit, 24 gr. zwart, 20 gr. rood en 25 gr. grijs

6 opmerkingen:

  1. Ik vind ze heel mooi geworden. Heel leuk dat je van een paar restjes zulke sokken breit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! ik vind het breien met meerdere kleuren veel leuker dan gewoon recht-toe-recht-aan met 1 bol wol. Dat geldt voor sokken maar ook voor truien en vesten. Maar het vliegengordijn heeft eerder dit jaar heel wat restje opgeslokt, waardoor ik nu alleen nog maar grote resten sokkenwol over heb. Het wordt tijd om eerst maar weer een paar sokken te breien met nieuwe bollen, dan blijven er vanzelf weer restjes over...

      Verwijderen
  2. en wat zijn ze weer leuk geworden!!!! och wie weet waar je deze restjes weer voor gaat gebruiken ! iemand op het handwerkklupje is prachtige sokken aan het inbreien.. net glas in lood! zwarte vioerkntjes en de "raampjes met zelf geverfd garen die worden ook zoooooo mooi, ik blijf stug doorgaan met mijn restjes verloop en effen sokkengaren zonder patroon er in.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat inbreien is echt heel mooi, ik houd daar van. Alleen, doordat je steeds een draad meeneemt, worden de sokken wat dikker, en eerlijk gezegd heb ik al een mand vol dikke sokken, maar moet ik echt wat dunnere sokken erbij hebben, omdat er daar de laatste tijd een aantal echt op waren, en ik die heb weggegooid.

      Verwijderen