Volgers

vrijdag 14 september 2018

50.000 bezoekers en H&M

Ik kijk er eigenlijk nooit naar, maar toen ik vandaag de reacties wilde lezen om ze te beantwoorden, klikte ik per ongeluk op de statistieken, en zag dat ik al ruim 50.000 bezoekers hebben mogen ontvangen op mijn blog.
Het is niets in vergelijking met de cijfers die ik soms op andere blogs tegen kom, maar ik vind het heel veel en ik vind het heel leuk dat steeds meer mensen mijn blog weten te vinden, en vooral ook, dat er steeds vaker reacties komen. Want wat is het leuk om op deze manier contact te hebben met mijn lezers! Dank jullie wel daarvoor!


Vandaag was het hier al een heel zonnige dag. Dl had vandaag een dag vrij van haar studie, en we zijn gezellig samen naar Emmen geweest. Daar is op vrijdag van 8 tot 14 uur markt.
Het is de grootste markt van Noord Nederland, en werd in 2013 uitgeroepen tot beste grote markt van Nederland.
Het is een gezellige markt om overheen te lopen, ook als je niets nodig hebt, zoals wij vandaag, we hebben er niets gekocht. Maar we hadden wel 2 tassen met oude kleding meegenomen om die in te leveren bij de H&M. Ik had deze week al een voucher ontvangen van 25% korting op 1 artikel naar keuze in verband met mijn verjaardag. Daarnaast krijg je per ingeleverde tas met oude kleding een bon voor 15% korting op een artikel naar keuze. Wat we niet wisten, als je H&M club-member bent en je kaart laat zien (op je telefoon) krijg je voor elke tas zelfs 2 kortingsbonnen van 15%!
Wat een bof, we hebben een t-shirt, 3 blouses en een vest voor haar gekocht, allemaal met korting!
Eén artikel was al met 70% korting afgeprijsd, dus we hielden 1 kortingsbon over. Die is geldig t/m januari 2019, dus nog alle tijd om die te kunnen gebruiken.
We hebben nog een aantal tassen staan met oude kleding, die gaan we over een paar weken inleveren. Dan zijn er weer andere artikelen in het assortiment gekomen, en ze heeft nog wel het één en ander nodig, fijn als we die dan ook weer met korting kunnen kopen.

Ik heb niet ontzettend veel klantenkaarten. Als ik klanten op mijn werk naar hun klantenkaart vraag, sta ik er vaak versteld van als mensen een dik kwartet aan kaarten uit hun tas graaien, of wel 3 mapjes met allerlei pasjes hebben. En dan vervolgens onze klantenkaart niet kunnen vinden in die enorme hoeveelheid pasjes. Ik zie nog regelmatig V&D-kaarten voorbij komen!
De kaart van H&M heb ik nog maar pasgeleden aangevraagd, ik kwam het tegen toen ik zocht bij welke winkels je je oude kleding kunt inleveren, en zag dat je gratis kunt sparen voor korting. Aangezien ik en dl toch wel vaak bij de H&M kunnen slagen voor kleding, leek het me handig om een klantenkaart aan te vragen. Ik had niet verwacht zo snel al zoveel korting te kunnen ontvangen!

Hebben jullie (veel) klantenkaarten, en maak je daar dan ook echt gebruik van, of heb je ze juist bewust niet, bijvoorbeeld omdat je niet wilt dat er over jou gegevens worden opgeslagen?
Ik ben wel benieuwd!



8 opmerkingen:

  1. Op mijn telefoon heb ik een app: Stocard (klantenkaarten app) heet die en daar staan al mijn klantenkaarten op en dat werkt heel erg handig. Zowel het invoeren van je kaarten is makkelijk en het gebruik in de winkels gaat ook goed. Ik heb er naast mijn 10 klantenkaarten ook nog mijn rijbewijs, airmileskaart en lidmaatschapskaart van de FNV op staan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, die heb ik ook, maar ik heb een eenvoudig telefoonabonnement zonder internet. In sommige winkels blijk ik daardoor geen gebruik te kunnen maken van Stocard. Bij ons in de winkel wijs ik klanten er ook op die hun kaart zijn vergeten en wel met een mobieltje in de hand staan, en steeds meer mensen lijken er gebruik van te maken.

      Verwijderen
  2. Ik heb ook een portemonnee vol klantenkaarten en soms vraag ik me af of het werkelijk nut heeft.
    Zo kreeg ik na 10 jaar AH kaart 2€ boodschappen en na een jaar Hema pas kon ik 1 kopje koffie aan de voedselbank schenken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat mij opvalt op mijn werk, is dat mensen helemaal niet weten van welke winkel ze een klantenkaart hebben. En dan gaan ze op zoek in een enorme stapel kaarten. Ik gebruik zelf een aantal kaarten, van winkels waar ik regelmatig aankopen doe, en die mij ook echt iets opleveren, bij voorkeur contante korting.
      Ik heb volgens mij al veel langer een AH-bonuskaart, maar nog nooit € 2,00 of zo ontvangen, wel natuurlijk de bonus-aanbiedingen, en omdat ik hem gekoppeld heb aan AirMiles, ook AM-punten. De meeste Armiles spaar ik overigens door enquetes in te vullen bij Kantar (voorheen NIPO). Hema heeft mijn dochter, maar dat vind ik niet zo zinvol, ik kom er maar een paar keer per jaar (zit niet echt in de buurt) en na een jaar ben je je gespaarde punten weer kwijt.

      Verwijderen
  3. Ik heb ook een airmileskaart ontdekte ik toen ie bij mijn verhuizing achter een kast vandaan kwam.
    Maar ik zou dus echt niet weten waar je die kunt sparen of gebruiken.
    Airmilespunten vervallen na een aantal jaren daar wees de cassiere van de AH me op.
    Zo kwam ik dus aan die 2 euro korting op de boodschappen.

    Van mn kruitvatkaart punten koop ik soms een zak drop of ik geef ze aan een goed doel.

    De kaart van het tuincentrum in mijn vorige woonplaats heb ik niet vol gekregen.
    Ik koop planten meestal met cadeaubonnen en bij cadeaubonnen krijg je geen punten.

    Karweipas heeft me nog niets opgeleverd.

    Dan heb ik hog een spaarpas van de primera, doel onbekend.
    En een ikeapas waar ik vroeger regelmatig een gratis kopje thee op haalde, maar al jaren heb ik geen ikea op een goed met openbaar vervoer bereikbare plaats meer in de buurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Airmiles spaar ik bij AH, en daar kun je ze ook regelmatig inleveren voor contante korting. Dan is het volgens mij 1000AM inleveren voor 5 euro korting, bij een minimale besteding van 20 euro. De AM die je voor november 2013 hebt gespaard, vervallen aanstaande november, dus als jouw kaart al een tijd achter de kast lag, kan het zijn dat je AM binnenkort vervallen. Ik spaar ze meestal op voor korting op een toegangskaart (Efteling) of ik lever ze in op een aktie zoals ik net beschreef bij AH.
    Je kunt AM ook sparen bij Praxis, Shell, Gall&Gall,Etos, maar daar kom ik allemaal nooit. Als je even op hun website kijkt, kun je precies zien waar je kunt sparen en inwisselen, en kun je je saldo opvragen, staat ook precies bij welke punten wanneer gaan vervallen.
    Kruidvat kom ik af en toe, een paar maanden terug punten ingeleverd voor een product dat ik normaal altijd gebruik, en wat ik nu zonder bijbetaling kocht met punten.
    Karweipas levert je altijd iets op! Elke keer dat je de kaart laat scannen krijg je een kortingsbon voor een volgende aankoop, die een waarde heeft van minimaal 50 eurocent en maximaal 10 euro. Die bonnen zijn ongeveer 6-8 weken geldig, dat is dan wel jammer, maar zoals nu na je verhuizing, zul je toch binnen die periode wel weer iets nodig hebben daar? Al is het maar een lichtbron of batterijen? Als je er toch langs komt en je bon verloopt bijna, kun je er zelfs even naar binnen wippen voor een goedkope Mars of zo (die kost 99 cent maar als je een bonnetje van 50 cent inlevert, kost 'ie nog maar de helft, én je krijgt weer een nieuwe bon van minimaal 50 cent).
    Primera kom ik nooit dus heb ik ook geen pas van.
    Ikea-pas heb ik ook, alhoewel ik tegenwoordig zeker niet vaker dan 2 keer per jaar bij een Ikea kom. Die dateert nog uit een tijd dat ik er vaker kwam.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. dat hema punten vervallen elk jaar kwam ik ook laatst achter.. daar ik daar ook niet zoveel kom, kruidvatpas gebruik ik wel vaak en schaf me de gratis dingen aan die je er op krijgt.gebruik ik ze zelf niet is het altijd een leuk kadootje op voorraad. ikea pas wordt 3 a 4 x per jaar gebruikt voor inderdaad.. de gratis koffie en thee en soms een artikel uit de leden shop. verder heb ik geen klantenkaarten de turkse supers en marokkaanse visboeren en andere tropische winkels waar ik mijn dagelijkse boodschappen doen hebben zoiets niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. die laatste winkels mis ik wel weer een beetje hier in het noorden van het land, die zijn in de Randstad beter vertegenwoordigt!

      Verwijderen