Volgers

maandag 24 september 2018

een herfstige zondag

Gisteren was het hier (en volgens mij in heel Nederland) een natte, sombere herfstdag.
Dat betekende dat we geen boswandeling gingen maken, en ook niet naar het oogstfeest in het naburige dorp gingen. Jammer, zeker voor de mensen die hard hadden gewerkt om dit te organiseren.
Het dorp bestaat voornamelijk uit oude boerderijen, met flinke tuinen erbij. En in die tuinen worden allerlei producten verbouwd, die de bewoners dan tijdens het oogstfeest verkopen. Uiteraard zijn dat pompoenen, maar ook appels, peren, noten worden verkocht. En producten die hiermee gemaakt worden, zoals honing, taarten, jam. Er zijn geitjes aanwezig (en uiteraard is er o.a. geitenkaas te koop) en een schaapskudde loopt door het dorp. En nog veel meer.
Ik zet hier de link naar de website, wie weet dat iemand van jullie interesse heeft bij een toekomstig bezoek aan Drenthe: oogstfeestmeppen
Zo sneu dat dit feest letterlijk in het water viel.

Wat we dan wel deden? Dochter ging heerlijk aan de slag met het maken van tekeningen en schilderijen, en ik zocht wat herfstige bolletjes garen op:
We houden allebei van woondecoratie, die bij het seizoen past. En we hebben heus hele leuke herfst-decoratie, maar niet hier..... Nou, dan pak ik toch wat garens, en maak wat decoratie:
Van het gemeleerde bolletje rechts bovenin haakte ik een kleedje voor op de salontafel:
Hier gebruikte ik een gratis patroon voor, de link vind je hier
Hm, je ziet het mooie patroon niet zo goed, met dit donkere garen op een donkere picknicktafel, dit is het origineel van yarnandhooks (hier). Ik liet het steeltje achterwege, maar heb nog een klein beetje over van het garen. Nu ik het hier zo bij elkaar zie, denk ik dat ik mijn kleedje toch nog maar een steeltje geef...

De andere bolletjes gebruikte ik om pompoenen en kalebassen te haken:
 Alhoewel alles wel echt in herfstkleuren was, vond ik het toch bij elkaar wat saai worden, dus ook nog maar eens een duik genomen in de restjes katoen. Daar vond ik o.a. het gele katoen.
Ik wil de houten fruitmand ermee vullen, dus er moeten nog wel een paar meer gemaakt worden.
Ik zal me de komende avonden niet vervelen!

7 opmerkingen:

  1. Jij maakt echt altijd leuken dingen, vind ik. Nu ook weer herfstdecoratie! En ik vind het ook altijd zo leuk om over jou en je dochter te lezen. Jullie zijn altijd zo leuk samen met van alles bezig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, lief van je! Mijn dochter en ik, wij vormen een bijzonder stel. Al vanaf dat ze klein was, hebben wij een band, die voor ons heel natuurlijk voelt, maar ik ben me er terdege van bewust dat de band heel uniek is. Menige moeder heeft me daar in de afgelopen 23 jaar op gewezen, dat zij dat ook wel zouden willen hebben met hun eigen dochter. Ik weet niet hoe het precies komt, het zal een combinatie van dingen zijn. We hebben dezelfde smaak, over de meeste zaken dezelfde mening, dezelfde interesses, en we zijn allebei erg verdraagzaam, we hoeven niet zo nodig ons gelijk te hebben, het kost ons geen enkele moeite om iets te doen/laten, als we weten dat we daar een ander een plezier mee doen. En zo gaan wij met anderen om, maar dus ook met elkaar. We vinden het zelf ook best bijzonder hoor, we leven nu al 6 jaar bijna letterlijk op elkaars lip, ons huisje is 32 m2 groot/klein, dan moet je echt heel goed met elkaar overweg kunnen om dat leefbaar te houden. En dat gaat prima, zonder enige inspanning. In de afgelopen jaren is de band ook veranderd, niet meer zo moeder-dochter, ze is inmiddels een volwassen vrouw, en we zijn gelijkwaardig geworden in onze relatie. Ook dat is een vanzelfsprekend proces geweest. En reken maar dat ik daar heel erg dankbaar voor ben...

      Verwijderen
  2. Geweldig hoe jij de herfst binnenshuis even uit je mouw schudt!
    Wat is het opeens koud geworden hè; ik geloof dat het de afgelopen nacht zelfs hier en daar gevroren heeft...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja, dat laatste klopt, hier ook, maar gelukkig nog niet zo koud dat de autoruiten bevroren waren! En dank je voor je lieve opmerking!

      Verwijderen
  3. nat donker en koud was het... ik was het na 1 dag al zat !!!! gelukkig weer zonnig nu!
    dat wordt al een aardige herfstverzameling!
    ik lees steeds: dit en dat ligt nog in zuidholland... ik zou alles vergeten na 6 jaar en gewoon aanschaffen en kopen als je iets leuk vind en of nodig., je wordt steeds herinnerd aan vroeger das niet prettig.. wie weet is het er helemaal niet meer of stuk ofzo.. gewoon opnieuw beginnen .. een frisse start, niet meer achterom kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat nieuwe leven leef ik al hoor, emotioneel kijk ik niet achterom, daar is niks aan! Maar ik kan me het financieel niet veroorloven alles wat ik wil/nodig heb nieuw te kopen, simpelweg omdat ik minimum loon verdien. En geen toeslagen krijg, die ontvangt mijn toeslagpartner. En als je dan weet dat je het al eerder hebt gekocht, maar er nu niet bij kan, is dat (om met Elizabeth's woorden te spreken) van de zotte!

      Verwijderen
    2. ook ik leef van 900 euro per maand.. gelukkig wel huursubsidie en zorgtoeslag, anders had ik niks te eten! maar moet ook vermelden dat er wel maandelijks geld naar mijn man gaat in de vorm van een gevulde doos spillen die daar niet te koop zijn of heel duur kosten zoals wiener melange oploscoffee.. istie gek op! smaakjes thee, deodorant, bodylotion, paracetamol, soms nieuwe schoenen enz enz.. bij elkaar inhoud en opsturen toch ook 100 euro. en ik stuur naar elk kleinkind kadootjes als ze jarig zijn.. dat zijn er ook 8. gelukkig zijn ze nog steeds tevreden met iets zlfgemaakts en een tijdschrift er bij en 5 euro in contanten.. maar das alles bij elkaar toch ook 25 euro oper kind. uitgaan doe ik alleen met de rotterdam pas.. dan krijg je reuze kortingen en soms gratis entree zoals in musea.. en daar ga ik graag naar toe met een vriendin.. brood mee en het enige wat je kwijt bent is de bus en een kopje koffie .

      Verwijderen