Volgers

dinsdag 4 september 2018

de tuin en meer

Zo, de eerste vakantiedag "alleen" zit er op. Alleen, omdat dl vandaag weer aan een nieuw studiejaar is begonnen. Maar tussen haakjes, omdat poeslief er uiteraard wel was.

Ik heb van alles wat gedaan. Voordat we op vakantie gingen, had dl de vloer geverfd. We hadden toen de meubels wel allemaal weer een plekje gegeven, maar hadden allerlei "losse rommeltjes" maar even in wat dozen gezet, dat zoeken we na de vakantie wel uit, was ons plan.
En daar ben ik vandaag, lekker op het gemakje, mee bezig geweest.

Verder heb ik stofjes en kantjes en bandjes in de handen gehad, borduurlinnen en bolletjes wol, en heb daarmee wat plannetjes bedacht. Welke plannetjes? Dat zien jullie vanzelf wel een keertje hier voorbij komen.
Vlak voordat we naar Luxemburg gingen had ik het gras nog gemaaid, maar man, wat was dat gegroeid! Je kunt merken dat het inmiddels september is, 's ochtends alweer dauw op het gras (dat zal eraan hebben meegeholpen dat het gras zo snel was gegroeid).
 In de loop van de middag leek het gras goed opgedroogd, en ik besloot een eerste rondje te gaan maaien. Met de grasmaaier in een hoge stand. Want ik merkte dat vlak bij de grond het gras toch nog niet droog was. Later in de week zou ik het nog een keer korter maaien.
Dl had vandaag "teambuildingsdag",  het zal vast anders heten, maar zo noem ik het maar. Het werd afgesloten met een barbecue, dus ze zou niet mee-eten.
Toen ik mijn eten op had en de afwas was gedaan, liep ik even de tuin in. Hé, al het vocht tussen het gras was inmiddels verdampt. Mooi, dan kon ik net zo goed nu nog een rondje gras maaien doen, later deze week wordt er neerslag opgegeven, wie weet wanneer het gras dan weer droog genoeg zou zijn om te maaien.

Morgen wil ik verder in de tuin aan het werk. Ik heb jullie al wel vaker onze vogelvoederpaal laten zien:
Nu hebben vogels nogal de neiging om zaadjes over de rand van de voerbak te gooien. Onder de paal liggen tegels, zodat we er ook in de winter goed bij kunnen, zonder in modder te hoeven staan.
In het voorjaar heb ik zo veel mogelijk zaadjes die rondom de bestrating was gevallen weg gehaald, zodat het niet zou gaan kiemen. En met het warme weer deze zomer was er geen enkel achtergebleven zaadje uitgelopen. Maar nu? Het gras was hard gegroeid, maar dit nog veel harder.
Ik zal morgen eerst een foto maken (herinnering aan mezelf om dat niet te vergeten!), voordat ik het ga weg halen. Want er is nu geen tegel meer te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten