Volgers

zondag 16 december 2018

Vanmorgen

Toen ik vanmorgen de gordijnen open deed, was het een witte wereld! Er was voor afgelopen nacht wel sneeuw voorspeld, maar er was ook direct bij gezegd dat het niet zou blijven liggen, omdat de temperatuur vandaag 2 tot 8 graden boven nul zou worden.

Het eerste wat ik zag was het roodborstje. Een brutale aap hoor, zo klein als 'ie is, ziet hij de voerpaal als zijn persoonlijk eigendom. Vanuit de heg kijkt 'ie toe, of een andere vogel het in z'n hoofd haalt om eten te halen. En dan vliegt hij op die vogel af, in een poging die weg te jagen. Hij heeft zijn postuur tegen, de meeste vogels vliegen verschrikt weg, kijken dan vanaf een veilige plek in de heg of op de grond nog eens naar het roodborstje, en bedenken dan blijkbaar dat hij geen gevaar vormt, en gaan alsnog eten halen.
Zo zag het er vanmorgen uit toen ik de gordijnen opende:
Roodborstje zat op het plateautje aan de linker kant, een beetje verbaasd te kijken naar de sneeuw die er op lag. En hij had groot gelijk: het was tijd om bij te voeren! De pindaslinger was leeg, van de vetbolletjes was niet veel meer over, en er lag ook niet veel brood en zaad meer in de bak.
Hij werd op z'n wenken bediend, en vervolgens ben ik eerst maar de kachel bij gaan vullen, want die zal vandaag wel de hele dag branden.
Dochterlief is alweer aan het schilderen, poeslief zit er op een stoel naast,
de sneeuw valt nog gestaag naar beneden, een specht doet zich tegoed aan de nieuwe vetbolletjes en en ik ga lekker aan de slag met mijn bullet journal, en er worden vandaag vast ook nog wel wat steekjes gebreid aan mijn nieuwe sokken.
Fijne zondag allemaal!

2 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo'n weekend om bij te tanken en creatief bezig te zijn.
  Veel plezier en groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Jij ook een fijne dag nog verder! groetjes terug.

   Verwijderen