Volgers

zondag 23 december 2018

Kerstmarkt

We wilden dit jaar een kerstmarkt bezoeken, gewoon voor de gezelligheid.
Maar een bezoek aan een Duitse kerstmarkt zagen we niet zo zitten.
Ze zijn heel gezellig, maar helaas vertrouwen we het niet zo.
Er zijn dit jaar al op diverse markten in Duitsland aanslagen gepleegd.
Een meisje op de school van mijn dochter verloor deze zomer haar vader, nadat hij in april zwaar gewond raakte, toen hij op een Duits terras zat, waar een aanslag werd gepleegd. Hij heeft een aantal maanden in coma gelegen, maar uiteindelijk is hij dus overleden.
En ik weet het, als we ons nu allemaal zo gaan aanpassen, dan hebben "zij" gewonnen, maar nee, die gok namen we toch maar niet.

Niet getreurd, ook in Nederland zijn kerstmarkten. En vandaag was er eentje in Havelte, in Charles Dickens stijl. Dat leek ons leuk!
Er zouden meer dan 80 kramen staan, en een schaapskudde met 300 dieren aanwezig zijn.
De 2 foto's hierboven plukte ik van het internet. Er waren hooguit 30 kramen, her en der stond er wel iemand in Dickensstijl gekleed achter een kraam, maar lang niet iedereen was verkleed. Er zouden optredens zijn van een koor, en daarvan staat dus bovenstaande foto op het internet, maar wij hebben niemand horen zingen.
En de schaapskudde was zeker niet compleet aanwezig (we hebben ze niet geteld, maar de foto hierboven laat de kudde zien, en jullie kunnen zo ook wel zien dat het zelfs geen 100 schapen waren).

Okay, de kerstmarkt was dus een grote teleurstelling. Maar we maakten er een leuke rondrit door Drenthe van, en bezochten Beilen. Daar deden we wat leuke aankopen, die zal ik morgen overdag op de foto zetten.

8 opmerkingen:

 1. Jammer dat de markt zo tegenviel en dat er meer beloofd werd dan dat er uiteindelijk was. En ik kan me goed voorstellen dat je niet naar een Duitse kerstmarkt wilde gaan. Ik denk dat ik toch ook heel erg goed zou moeten nadenken of ik wel zou gaan. En het is inderdaad misschien aanpassen aan hun, maar mijn leven en die van mijn naasten zijn me toch meer waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Tja, de kerstmarkt viel tegen, maar we hadden wel een hele leuke, gezellige dag samen hoor.

   Verwijderen
 3. Ik wil je hele fijne dagen wensen geniet!....liefs Ria 💚❤️🎄💚❤️🎄💚❤️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Ria, dank je wel, en ik wens jullie ook heel fijne dagen! Lieve groet, Anja

   Verwijderen
 4. ben op een kerstmarkt geweest in overschie... die duurde maar 3 uur van 6 tot 9 uur savonds.. en was in 1 straat , vol met oude anton piek huisjes allemaal kleurig verlicht en met 2 kerken die te bezichtigen waren... in elke kerk speelden orkesten en buiten waren er xmas carols singers..niet in dickens kleding maar gewoon met een kerstmuts op.. kraampjes aan 1 kant van de strat en in het museum kon iedereen een gratis oliebol en gratis glaasje chocomel of gluwein krijgen...vond het hardstikke leuk... lang genoeg en groot genoeg! ik ga volgend jaar weer !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt echt ontzettend leuk! Ik kan me voorstellen dat je daar volgend jaar weer naar toe gaat! Op deze markt stonden allerlei kramen die geen enkele link met Kerst hadden (ook, Tupperware kan van pas komen om je kerst-kliekjes in te bewaren haha). En je kon een kerstbal kopen waar dan een "persoonlijke boodschap" (je naam) op werd gezet, voor 4 euro! Heel leuk was een bakker die brood stond te bakken in zo'n grote oven, maar verder was er weinig aardigheid aan helaas.

   Verwijderen