Volgers

woensdag 26 december 2018

Tweede Kerstdag

Het is vandaag Tweede Kerstdag, en voor mij betekende dat, dat ik vanmiddag aan het werk was.
In het verleden is wel geprobeerd om beide dagen open te zijn, maar vooral die Eerste Kerstdag bleek geen succes te zijn. Vooral in de ochtenduren waren er weinig klanten.
Daarom waren we gisteren dicht, en vandaag alleen in de middag open.
Natuurlijk zijn er dan altijd mensen die klagen, hoe belachelijk ze het vinden dat ze vanochtend en/of gisteren voor een gesloten deur stonden!
Tja, de openingstijden van elk filiaal zijn te vinden op de website, en het lijkt mij logisch dat je dan eerst even thuis nakijkt, of de winkel wel open is.
Maar, de meeste mensen zijn in een feestelijke stemming hoor. In feestkleding komen mensen binnen. Vaak alleen om even rond te kijken, wat stoelen en banken uit te proberen, wat andere spulletjes te bekijken, voor mijn gevoel vooral om de tijd te doden tussen twee familiebezoekjes in.
Geen probleem, bij ons is alles immers "geen punt" haha.

En er zijn ook altijd mensen, die helemaal geen Kerstmis vieren, maar deze vrije dagen gebruiken om te klussen. En in hun werk-kloffie even naar de winkel komen, voor wat vergeten materialen.

Zo'n middag vliegt voorbij. ik vind het dan ook helemaal geen probleem om zo'n middag te werken. Zeker niet, omdat deze dag ook nog eens dubbel uitbetaald wordt! Een fijn extraatje volgende maand.

Hebben jullie leuke Kerstdagen gehad?  Nog leuke dingen gedaan, deze dagen? Of ben je blij dat deze dagen, met allerlei "verplichtingen"  weer voorbij zijn?

2 opmerkingen:

  1. snap zowiezo niet dat mensen savonds of op zondag of feestdagen moeten gaan winkelen.. daar heb zoveel andere dagen de tijd voor. dit jaar waren voor het eerst de meeste supers zelfs tijdens de kerstdagen open.. kan me er niks bij voorstellen, zit je dan aan tafel en denk je opeens oww geen toetje trek je je jas aan en gaat ijs halen terwijl je visite wacht???? hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik begon 19 jaar geleden met werken bij mijn werkgever, en werkte toen 4 avonden in de week. De avond-openstelling was toen net ingegaan, en er werd juist speciaal voor die avonden nieuw personeel aangetrokken. Inmiddels zijn we alleen nog maar gesloten op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. En die 1e Kerstdag is gelukkig weer opnieuw ingesteld, want een paar jaar geleden waren we zelfs die dag open, maar omdat er slechts wat bezoekers en nauwelijks kopers waren, is dat teruggedraaid. Ik kan het me ook niet voorstellen hoor, maar mensen gaan inderdaad, terwijl ze bezoek hebben, "even wat lekkers halen" in de supermarkt.

    BeantwoordenVerwijderen