Volgers

zaterdag 15 december 2018

vreemde verkeersbronnen

Gisterenavond had ik mijn blogje gepost over Gorinchem, en viel mijn oog op de statistieken. Wow, wel heel veel bezoekers op 1 dag (in ieder geval voor mijn blog wel). Nu kun je ook zien via welke verkeersbronnen bezoekers op je blog terecht zijn gekomen. De bron op de derde plaats ken ik, dat is een blog wat ik zelf ook vaak bezoek en wat in mijn lijstje hier aan de rechterkant ook staat.
Maar de eerste 2 zeiden me helemaal niets.
Hm, maar eens aanklikken wat dat dan voor blogs/sites zijn, waarvandaan er blijkbaar heel veel bezoekers deze dag bij mij terecht waren gekomen.
Zou er iemand op zijn/haar blog naar mijn blog hebben verwezen?

Nou, geen flauw idee waarom mensen vanaf die sites op mijn blog terecht zijn gekomen, haha, het blijken beide sites te zijn waar half of geheel ontklede dames zijn te zien.
Ik kan me niet voorstellen dat er ergens achter een afbeelding van zo'n dame een link naar mijn blog staat, dus geen idee, hoe de bezoekers dan bij mij terecht kwamen, maar wat zal dat zijn tegengevallen, niks geen blote dames, maar warme truien en sokken op mijn blog, haha!

Is jullie dat wel eens overkomen?
En nee, er zijn geen blote foto's van mij in omloop, die door iemand op het wereldwijdeweb kunnen zijn gezet.

10 opmerkingen:

 1. ik vraag me ook wel eens af hoe mensen uit de hele wereld mijn blog vinden...soms een hele poos dagelijks bezoekuit saudi arabia en dan weer op 1 dag 30 hits uit indonesie..wat mijn fantasie prikkelt is dat er ook op mijn blog wordt gekeken vanuit onbekend gebied hahahaha zal wel vanaf een beveiligde pc zijn... maar ik vind het veel leuker en spannender om te fantaseren dat op een klein onontdekt stukje van de wereld iemand op onbegrjpelijke wijze over electriciteit beschikt en internet en ook nog eens geinstresseerd is in wat een bejaarde dame uit rotterdam allemaal maakt en vermeldt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldige reactie van je, ik vraag me ook wel eens af hoe mensen uit verweggistan op mijn blog komen, vooral als je ziet dat ze niet al na 1 seconde weer weg klikten maar er blijkbaar hebben gelezen (of in ieder geval gekeken).

   Verwijderen
 2. Ik lees je blog sinds kort maar ben niet zo van het reageren. Nu moet mij echter iets van het hart. Het is namelijk zo dat mijn blog wel openbaar staat maar ik heb aangevinkt dat het niet bij de zoekmachines gevonden kan worden. Toch zie ik op het moment dagelijks veel bezoek uit de VS. Ook heel veel vreemde anonieme reacties, in het Engels. Reacties die niets met mijn blog te maken hebben.Nu heb ik voorlopig de mogelijkheid tot reageren maar geblokkeerd.
  Ik vind het heel vreemd allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel hartelijk welkom Trijnie, leuk dat je mijn blog gevonden hebt! Dat is wel apart, dat jouw blog gevonden wordt, terwijl het geblokkeerd staat voor zoekmachines. Dan moet, denk ik, er toch iemand een link naar jouw blog hebben gezet op zijn/haar blog.
   Je kunt overigens ook bepaalde bezoekers blokkeren, wist je dat? Ik had laatst zo'n bezoeker (die komt op heel veel blogs langs). Die kun je dan aanwijzen als Spam, en instellen dat volgende reacties van deze persoon worden geweerd. Zo kunnen de leuke, vriendelijke mensen gewoon wel blijven reageren op je blog. Want het is toch jammer dat je nu alle reacties moet blokkeren (vind ik).

   Verwijderen
  2. Ik ben je blog eens gaan bekijken, wat maak je mooie quilts! Ik ga je zeker volgen hoor! Ik woonde niet zo gek ver bij je vandaan, in het groene hart van Nederland, waar jij dus ook zo van houdt!

   Verwijderen
  3. Dank je voor het compliment en de tip om bezoekers te blokkeren. Ik ga het eens uitzoeken.

   Verwijderen
  4. Dag Anja. Ik kom nog eens terug op de anonieme spamreacties. Ik was begonnen met die reacties te blokkeren maar het liep de spuigaten uit. Ook irriteerde het me dat mijn blog blijkbaar door een soort trollen of dwergen of wat dan ook gelezen werd. Nu heb ik mijn blog op volledig privé gezet. En het werkt, er komen geen vreemde lezers en/of reacties meer. Nadeel is wel dat leuke lezers ook niet meer mee kunnen lezen. Maar voorlopig houd ik het even zo. Over een tijdje probeer ik het weer openbaar te zetten.Als je graag mee wilt lezen kan ik je een uitnodiging sturen via de mail, dan kun je accepteren dat je lezer bent en kun je wel gewoon meelezen. Hoeft niet hoor, maar mag.
   groetjes Trijnie

   Verwijderen
 3. Wellicht ergens een vertaalmachine die er stockings van maakt.
  Had ik lang geleden op een ander blog waar ik het over kerstsokken had gehad.

  Bij mij trouwens ook weer een lading bezoekers van een pagina van lang geleden over papier scheppen.
  Maar die waart op Pinterest rond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je op Pinterest wordt gelinkt, zul je vast heel veel bezoekers krijgen, ook op oude pagina's. Wat een goeie van jou, die sokken worden natuurlijk vertaald naar stockings, en dan zit je in no time bij lingerie en zo verder...

   Verwijderen
 4. En toch ben ik hier beland via google :-) Misschien ook wel van ergens heel ver...

  BeantwoordenVerwijderen