Volgers

zondag 9 december 2018

laarzen

Gisteren ging ik samen met mijn dochter naar de stad, op zoek naar nieuwe (enkel)laarzen voor haar.
Ze heeft er aardig wat gepast, maar is helaas niet geslaagd.
Dat verbaast ons niet hoor, al van kleins af aan is schoeisel kopen een drama voor haar.
Ze heeft een vrij kleine voet, maat 37, toch in ieder geval wat gangbaarder maat dan mijn 35.
Waar mijn voet smal is, en naar de tenen toe spits toe loopt, heeft zij juist een behoorlijk brede voet, en zijn haar tenen bijna allemaal even lang. En dat laatste is waardoor goed passende schoenen of laarzen vinden zo lastig is. Vooral laarzen hebben over het algemeen zo'n spits toelopende voorkant, nou, daar passen haar tenen echt niet in!
We moesten dus op zoek naar een breder model. Het liefst in bruin, en met een warme voering, maar beslist geen bont! De laars die je hierboven ziet is van Bristol, enkellaars Excellent. Qua uiterlijk was het voor haar de perfecte laars! Helaas, zelfs al lijkt dit best een breed model, haar tenen pasten er alleen maar in als ze over elkaar zaten. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.
We hebben echt elke winkel in Emmen waar schoenen worden verkocht bezocht, maar kwamen zonder laarzen thuis.
Ze gaat komende week de zoektocht voortzetten in Zwolle, de stad waar ze studeert, hopelijk kan ze daar wel slagen!
Fijne zondag iedereen!

4 opmerkingen:

 1. Herkenbaar.
  Met mijn maat 42,5, brede voet en hoge wreef is het ook een heel gezoek.
  Voor sport en wandelschoenen kan ik op de herenafdeling terecht, maar je wilt ook weleens wat eleganters.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies, juist dat elegante is voor mij ook altijd lastig, want in maat 35 vind je vooral kinderschoenen. Maar mijn dochter is juist op zoek naar best stoere laarsjes, best jammer dat zelfs dat lastig blijkt.

   Verwijderen
 2. kan nog steeds geen laarzen kopen.. geen hoge geen lage en geen enkel laarsjes... want mijn enkels en kuiten komen nergens in... maar schoenen koop ik bij vamos.. die heeft breedte maten.. wel duurder dan bristol maar ook meer kwaliteit.. ik koop liever een paar schoenen waar ik met veel plezier 5 jaar op loop en er dan nog steeds als nieuw uitzien dankzij het echte leer en prima pasvorm dan elk jaar een paar goedkope die me slecht passen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk hoor, kwaliteit gaat veel langer mee. We hebben alle schoenenwinkel in de stad bezocht, Bristol, Van Haren, Ziengs maar ook een paar dure winkels die niet bij een keten horen, maar helaas, geen enkel passend paar gevonden.

   Verwijderen