Volgers

dinsdag 18 december 2018

bruine sokken

Het zal jullie vast niet verbazen, maar natuurlijk heb ik alweer een nieuw paar sokken voor mijzelf op de naald staan.
Dit keer worden het bruine sokken.
De afgelopen week heb ik 2 paar sokken weggegooid, gewoon omdat ze echt op waren, niet meer netjes te stoppen, en uithalen was ook de moeite niet waard, op teveel plekken was het garen gewoon versleten.
Van deze wirwar van sokkenwol brei ik de sokken.

Het kabelen bij de sokken van dochterlief beviel me wel, maar ik vind het absoluut niet prettig dragen in schoenen. Dus bedacht ik dat ik best een klein patroontje kan verwerken, zonder dat ik dat voel aan mijn voeten. Gewoon een slip stitch (oeps, hoe noem je zoiets ook weer gewoon in het Nederlands?).
Het is heel simpel: *2 st re, 1 st overzetten van linker naald naar rechter naald*, herhalen van * tot *. De volgende toer precies hetzelfde, en de 3e toer alle steken breien. Dit blijf je steeds herhalen.
Voor de tenen gebruikte ik een klein restje sokkenwol, dat is nu helemaal op, de rest brei ik met de 2 wolletjes die je boven al zag, en dan het boord misschien, net als de tenen, in een andere kleur bruin?

2 opmerkingen:

 1. Ik had me al afgevraagd hoe die kabels in schoenen zouden zitten, al vond ik ze wel mooi.
  Kabel boven de wreef/enkel pas beginnen is wellicht ook een optie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn dochter heeft er helemaal geen last van, als er kabels over haar voeten lopen, maar ik heb zelf een nogal gevoelige huid, en zo'n kabel vind ik daarom niet prettig. De slip stitch voel je niet, maar maakt de sok wel wat leuker. Zonder dat zouden het wat saaie sokken worden, met alleen afwisselend een brede en smalle streep.

   Verwijderen