Volgers

zaterdag 15 januari 2022

15/01/2022 Nog een heel kort stukje

 Ik liet jullie al eerder wat zien van de Diamond Fire trui die ik aan het breien ben. Het is een patroon van Garnstudio, van de Drops garens. En het lijkt of ik er gewoon niet doorheen kom. Ik begon de trui op de 4e, en vandaag is de trui af, dus eigenlijk valt het reuze mee, zeker als je bedenkt dat ik er ongeveer om de dag aan breide. Ik heb er gewoon echt geen plezier aan beleefd, simpelweg omdat ik het patroon hopeloos vind. En dat vind ik van alle patronen die ik tot nu toe breide van hen. Je moet soms wel op 3 plaatsen kijken, om de volgende toer zonder fouten te breien, en daar houd ik niet van. Ik wil een patroon dat gewoon van A tot Z doorloopt, zonder via I en P te moeten en dan weer terug naar B. Veel van het breiwerk aan deze trui is niet volgens het patroon, omdat ik het gewoon niet logisch vond, eigenlijk is alleen de opzet bij de hals, de kabel langs de raglan en het trellliswerk in het breiwerk van het patroon overgebleven. 

Ik doe niet aan goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar heb nu wel een voornemen vanaf nu: ik ga NOOIT meer een patroon van garnstudio gebruiken!


Ik ben bezig het boord aan het lijf te breien, en dan is de trui klaar! Alleen nog blocken, als het meezit kan ik hem jullie morgen laten zien.

Tegelijk met het garen voor de trui die ik nu brei, bestelde ik ook garen voor de trui hier op de foto, nummer 180-2 Perle du Nord. Ik vind het een heel leuk patroon, maar nee, ik ga die trui niet breien. Voor het garen heb ik al een ander plan, dat laat ik jullie later deze week zien.

8 opmerkingen:

  1. Ik geef je groot gelijk.
    Je breit immers voor je lol.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je moet zeker breien voor de lol, het moet leuk zijn. Ik heb ook wel eens een haakpatroon van hun gehad die mij niet lukte. Heel jammer natuurlijk maar helaas. De trui op de foto is erg mooi, maar ik snap heel goed dat je dat niet meer gaat doen. Ik ben benieuwd wat je er nu van gaat maken.
    Fijne dag.

    lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb de trui af, ik heb de kabeltjes bij de raglan gebreid, het halsboord en het ruitpatroon, maar verder alles naar mijn eigen maten en invulling.

      Verwijderen
  3. Gelukkig zijn er nog veel patronen te vinden die niet bij Drops vandaan komen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, hun patronen zijn gratis, maar daar hangt dan toch juist een prijskaartje aan 😏, dan betaal ik liever voor een patroon waar ik met plezier aan brei.

      Verwijderen
  4. 'k Ben heel benieuwd naar de trui, de kleur is in elk geval mooi!
    Verder ben ik het helemaal met je eens: een patroon moet kloppen en logisch zijn, anders is de lol er gauw af!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De trui is af, hopelijk kan ik hem morgen op de foto zetten en jullie laten zien.

      Verwijderen