Volgers

donderdag 6 januari 2022

06-01-2022 is dit wel een WIP?

 Vaste lezers weten het, ik ben mijn WIP's aan het wegwerken.
WIP staat voor Work In Progress, of in het Nederlands: lopende projectjes.

Bij het leeghalen van de verhuisdozen kom ik ook WIP's tegen waar ik helemaal niet meer van wist dat ik die had 😏. Echt een gevolg van het afgelopen jaar, waar het hollen-hollen-hollen was op mijn werk, en we in het voorjaar al begonnen met het inpakken van verhuisdozen, omdat we niet zeker wisten wanneer het huis zou worden opgeleverd. Tja, dan wil je toch op tijd beginnen. Maar zonder handwerkje zitten is niets voor mij, dus begon ik dan toch weer aan een ander werkje.

Eind vorige maand begon ik een nieuw project: een trui voor mijzelf. Dit keer eens niet met meerdere kleuren garens gebreid, maar in 1 kleur. Het is een patroon van Garnstudio, en heet Diamond Fire:

Zucht, waarom begin ik toch iedere keer weer aan een patroon van hen? Ik weet dat ik hun manier van patronen schrijven gewoon niet prettig vind. Je moet op verschillende pagina's kijken om te weten wat je de komende toer moet doen, op de ene pagina staat of en hoeveel je moet meerderen/minderen, op een volgende pagina staat de teltekening die je moet volgen en dan blijkt er ook nog weer ergens op een andere pagina een aanwijzing te staan (die ik dan mis, waardoor het breiwerk niet klopt en ik terug moet steken). En of ik het patroon nu uitprint of op mijn laptop open heb staan, ik vind dat gewoon niet handig.

Afijn, ik was dapper gestart, maar legde het al snel aan de kant. Bah, geen plezier in zo, ik ging op zoek naar een ander patroon. Maar, ik had dit garen (Drops Nord) speciaal gekocht voor dit patroon, en ik vond gewoon geen ander patroon dat ik bij dit garen wilde gebruiken. Dus heb ik mijn begin weer uitgehaald, en startte ik eerder deze week opnieuw. Hm, de diamantvorm begon wel erg laag, dat wilde ik niet. Maar het patroon eerder beginnen leek mij wat te druk. Dus breide ik alleen de dakjes/bovenkant van een vierkant, en dat deed ik ook op de rug (anders wordt die wel erg sssaaaaaaaiiii).
Daarna 10 toeren tricotsteek, en toen aan de vierkantjes begonnen. Het is een eenvoudig patroon, dus prima breiwerk om te doen tijdens het tv kijken, of een y.outube filmpje of brei podcast. 

De maatvoering klopt totaal niet met mijn eigen maten, maar ook dat ben ik gewend van Garnstudio. Ik heb keurig een proeflapje gemaakt, en gebruik dikke naalden (3,5) om aan de juiste stekenverhouding te komen. Ik was bezorgd dat daardoor het breisel te los zou worden, maar dat lijkt mee te vallen. Het is echt weer improviseren, als ik het patroon volg, worden de armsgaten veel te krap. Dus ik brei gewoon door tot het mij past. 

Als ik de mouwen en panden heb gescheiden, ga ik eerst de mouwen breien  (die zijn in tricotsteek, dus nogal saai). Dan heb ik daarna nog een leuk werkje met patroon te gaan. Ik denk erover om het dakje dat ik heb gebreid boven het patroon, terug te laten komen onder het patroon, en ook op de mouwen en de rug. We gaan het zien.

Tja, is dit nu eigenlijk wel een WIP die ik afmaak? Ik heb hem tenslotte uitgehaald, en ben deze week opnieuw begonnen. Ach, ik vind van wel, de eerste bol garen was immers al gebruikt, dus een begin was er al...

Het heeft hier trouwens vannacht flink gevroren, toen ik vanmorgen boodschappen wilde gaan doen zat het ijs zelfs aan de binnenkant tegen de ruiten van mijn auto. Gelukkig zit er airco in mijn auto, in de zomer hoeft dat voor mij niet zo, maar je hebt in de herfst en winter het vocht snel de auto uit. Ik was van plan om het voorjaar in huis te halen met tulpen, maar die zagen er in de winkel niet zo mooi uit, dus dan maar gele rozen, staat ook heel mooi:


Inmiddels is de temperatuur buiten boven nul, en schijnt het zonnetje volop. Tijd voor een wandeling! Fijne donderdag allemaal!

6 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ja, ik vond de kleur van het originele patroon wel erg mooi (en nu ik het terug kijk, blijkt het dezelfde kleur te zijn als de schouw waar de rozen voor staan 😀)

      Verwijderen
    2. Oooh ja
      En die schouw is ook prachtig.
      Lijkt me geweldig om in zo'n karakteristiek huis te wonen.

      Verwijderen
    3. Elke dag zijn we weer blij en dankbaar dat we dit prachtige huis ons thuis mogen noemen.

      Verwijderen
  2. Ja hoor, ik vind dit ook een Wip ☺️.
    De patronen van Drops gebruik ik ook veel; soms gaat het goed, soms niet. En iedere keer opnieuw probeer ik het weer. Ach, het gaat mij vooral om het bezig zijn, dus als ik het een keer (of meer) moet uithalen, doe ik dat. Trouwens, bij patronen van andere 'merken' gaat het bij mij ook regelmatig fout...
    Je bent in ieder geval al weer een lekker stuk onderweg met je trui. Ik hoop dat ie bevalt als ie af is! En inderdaad, hij kleurt mooi bij je schouw 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het breien een heerlijke bezigheid, en heb geen enkel probleem met uithalen, maar iedere keer als ik een Drops patroon gebruik, stoor ik me aan de onhandige manier van indeling (en vaak klopt een patroon niet helemaal en moet je aanpassingen maken, dat kan niet iedereen). Maar, het zijn natuurlijk wel gratis patronen, ik zou er echt van balen als ik ervoor betaald had.

      Verwijderen