Volgers

donderdag 13 januari 2022

13/01/2022 de wolwinder in gebruik genomen

 Van dit:

Naar dit:

Ja, de wolwinder is in gebruik genomen, en oh wat ben ik er blij mee! 
Ik heb had dozen met allerlei bolletjes, die nu nette cakes geworden zijn.
Nee, die gaan niet terug in de dozen, daar had ik ze alleen maar even ingelegd om het verschil te laten zien. Ze krijgen allemaal een plaatsje in een kast. 

Wat ziet dat er leuk uit! En wat is het praktisch, want zeg nou zelf, ook al had ik alle witte/ecru bolletjes bij elkaar in een doos, erg overzichtelijk was het niet. 

Het is een heerlijk werkje, garens opwinden tot cakes, je zou er helemaal zen van worden 😊.

Ik ben nog lang niet klaar met het opwinden. Ik wil bijvoorbeeld ook alle sokkengarens op cakes draaien, en dan gelijk 2 gelijke cakes maken. Bij effen garen is dat simpel een kwestie van wegen, maar ik heb veel meerkleurig garen, en daarbij wil ik natuurlijk wel 2 identieke cakes krijgen, zodat ik ook 2 identieke sokken krijg bij het breien. Dus steeds op zoek naar het begin van hetzelfde verloop van kleur. Geeft niets, geen haast.

Ik ben ook nog bezig met WIP's verwerken. Ik heb er al een aantal afgemaakt, maar er zijn er ook uitgehaald. Eerder deze week liet ik jullie al een WIP zien die ik overnam van Reina, waarvan ik het voorpand ga uithalen, en dan opnieuw breien. Maar ik had nog meer WIP's die ik van haar overnam. Toen ik haar zag bij de overdracht van garens/geld, schrok ik een beetje, ze is kleiner dan ik, en heel slank, dus ik verwachtte dat de WIP's weleens te klein konden zijn voor mij. Vreemd genoeg, waren er een aantal te groot, en ik kon ze op geen enkele manier voor mij passend maken.

Dit vond ik echt een prachtige trui, herinnerde mij aan mijn tienerjaren, toen er bij tennistenues iets meer kleur kwam dan alleen maar wit. Zo'n trui zou ik in die tijd graag hebben gedragen. Maar na lang wikken en wegen, proberen hoe ik hem kon aanpassen zodat hij mij zou gaan passen, kon ik maar 1 conclusie trekken: uithalen, want dit gaat niet lukken. Dus heb ik nu dit:
(in het witte garen waren 2 verschillende kleuren gebruikt, ik vermoed dat het een verschillend verfbad was, maar het was wel erg duidelijk te zien, nu op de cakes ook, dat hielp mij wel bij de beslissing dit breiwerk uit te halen).
Wat ik ervan ga maken? Eigenlijk ben ik geneigd om eenzelfde trui te breien, maar dan in mijn maat. Alleen, ik houd niet van een V-hals, dus misschien zo'n zelfde trui maar dan met een ronde hals? Ik denk er nog even over na.

Oh, en voor degenen die zich zorgen maken en denken dat ik alleen maar aan het klussen en wol winden ben tijdens mijn vakantie, nee hoor, ik ga elke dag aan de wandel, soms gewoon vanuit huis, soms rijd ik naar een natuurgebied of naar een dorp, en ga daar aan de wandel.
Zomaar een foto van waar ik gisteren liep.


10 opmerkingen:

  1. Mooi resultaat met die wolwinder, zou wel iets voor mij zijn, ik erger mij regelmatig aan al die losse bolletjes gisteren heb ik
    er nog uitgezocht en fatsoenlijk opgewonden. Voor zo lang het duurt dan.
    Fijne plek om te lopen, wonen jullie nog steeds in Drente?
    Als je dat niet wilt hoef je deze vraag natuurlijk niet te
    beantwoorden! ( Ik lijk ook wel een Aagje )
    Groetjes,Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan je de wolwinder absoluut aanraden! Het is heel leuk om te doen (zeg maar gerust een beetje verslavend, gelukkig kan ik nog even vooruit 😉), en ik ben blij verrast over hoe overzichtelijk dit alles maakt. Ik zie mezelf al zitten aan de werktafel die we (morgen) op de kamer gaan zetten, en dan staren naar alle cakes, en plannetjes maken.

      Verwijderen
  2. Heerlijk alles netjes bij elkaar. Fijn hoor, garen in cakes. Fijn hoor, je vakantie. Lekker om aan de wandel te zijn. Ik ben zelf gaan fietsen vandaag, ook erg fijn weer.
    Fijne dag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van mij mag de rest van de winter met dit weer doorgaan, overdag lekker zonnetje, heerlijk om te wandelen/fietsen, en het is droog. Morgen weer beginnen met werken, ik heb echt genoten van mijn vakantie, en eerlijk gezegd ook weer veel zin om te gaan werken (dat is een goed teken!)

      Verwijderen
  3. Prachtige foto.

    Ben benieuwd hoe deze trui er uit gaat zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ook 😉 maar dat laat nog even op zich wachten. Ik ben nu de Diamond Fire aan het afmaken (saaie tricotsteek) en wil daarna meedoen met de Saga KAL, ga dit weekend eens kijken of ik daar garens voor heb.

      Verwijderen
  4. Ja hoor, verslaafd, ik was er al bang voor 😂.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zat er dik in he 🤣maar ach, liever verslaafd aan garencakes dan aan spacecakes 😄

      Verwijderen
  5. Ik vind de cakejes er lekker leuk uitzien!
    Zo zou ik al mijn garens willen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan het je absoluut aanraden om zo'n wolwinder te kopen. Ik heb er lang over getwijfeld, het is natuurlijk een luxe, maar als ik nu zie hoe mijn garenkast zich vult met mooie cakes, en hoe overzichtelijk het nu wordt, weet ik wel zeker dat ik veel meer mijn voorraad zal gaan gebruiken, simpelweg omdat je nu precies ziet wat je hebt, en hoeveel. Wel een waarschuwing: het winden is wel een beetje verslavend, het is (vind ik) een heel leuk, rustgevend werkje om te doen.

      Verwijderen