Volgers

zondag 9 januari 2022

09/01/2022 Diagonaal gebreid zomertruitje, een oud blogje alsnog gepubliceerd

Dit is een blogje, dat ik blijkbaar nooit heb gepubliceerd. Het stond nog bij de concepten. En in het kader van WIP's afmaken, past het afmaken/publiceren van een blogje daar ook wel bij toch?!
In de tussentijd heb ik het Opal abonnement stopgezet. Het beviel me goed, maar ik verwachtte na de verhuizing voorlopig weinig breitijd te hebben, en niet bij mijn voorraad te kunnen. Waarom dan extra voorraad binnen laten komen waar ik geen directe plannen mee heb, en ook niet aan toe zal komen om te gebruiken?

Hieronder het oude bericht:

 Het Opal abonnement bevalt me prima. Vier keer per jaar ontvang je 6 100grams bollen sokkenwol.
Het zijn nieuwe kleuren, die op een later moment in de collectie worden opgenomen, of kleuren die speciaal voor het abonnement worden samengesteld.

Uiteraard kun je van sokkenwol meer maken dan sokken 😀. Twee bollen, eentje uit het maartpakket en eentje uit het meipakket, vond ik goed bij elkaar kleuren. Ik had ook nog 2 bollen Lana Grossa Meilenweit in een bijpassende fuchsiakleur. Dat zou wel eens een fleurig zomertruitje kunnen gaan opleveren!

Ik heb op Ravelry veel patronen opgeslagen, die ik ooit nog eens wil gebruiken. Haha, als ik ze echt allemaal ga gebruiken, dan zal ik wel 200 jaar oud moeten worden denk ik!

Er zat ook een patroontje bij van Caron, simpelweg genaamd diagonal knit tunic.
Dat idee heb ik als basis gebruikt, maar uiteraard wel weer een beetje op mijn eigen idee. Dit truitje is namelijk gebreid van een bol verloopgaren.
Ik heb steeds 2 naalden gebreid met de ene bol, en dan 2 naalden met de andere bol. Het fuchsia gebruikte ik voor de boorden, en een baan overdwars aan de voorkant.

Tja, wat zal ik zeggen? Dit is het geworden:


Misschien best een schattig zomertruitje hoor, vrolijk gekleurd voor op een mooie zomerdag, maar die kleuren, die passen absoluut niet bij mij! Dit ga ik uithalen, het garen is prima, en knalroze sokken in mijn schoenen vind ik geen probleem.
Mijn die kleuren moet ik gewoon niet gebruiken in mijn bovenkleding.
Dit is een leer-momentje voor mij, ik weet welke kleuren mij wel/niet staan, en daar moet ik bij mijn breiwerk gewoon beter op gaan letten.
Denk maar aan eerder deze week, toen ik een grijze sjaal ging haken bij mijn rode jas. De kleur van de jas is een beetje richting oranje, niet fel tomatenrood, en daardoor past die in mijn kleurenpalet van herfstkleuren. Grijs en blauw passen daar ab-so-luut niet in! Ik kijk dan alleen maar naar het warme garen, en de mooie grijze kleur, en ga aan de haak. Maar al had ik genoeg garen gehad, die sjaal had mij nooit goed gestaan! Het had mij een grauw-bleek gezicht gegeven!

We zijn in deze vakantie lekker in huis bezig, niet met echt kluswerk, maar met inruimen en verhuisdozen uitpakken. Tja, er stonden er nog heel wat ingepakt. Logisch, als je gaat klussen moet je voorkomen dat alles onder het stof komt te zitten, of domweg in de weg staat. Ik ben gisteren heerlijk bezig geweest op onze hobbykamer, de (grote 😊) slaapkamer waar wij al onze hobbyspullen willen hebben staan. Heerlijk om alle handwerkboeken weer uit de dozen te halen, alle borduurspulletjes, knutselmateriaal, brei- en haakmaterialen. Ik heb geen probleem met de lockdown, maar mis het nu wel dat we niet even naar de kringloop kunnen, want we kunnen nog best wel wat opbergkastjes gebruiken op die kamer. Maar het heeft geen haast, voorlopig zetten we gewoon wat spullen in dozen neer.
Mijn garens heb ik al eerder deze week uitgezocht. Ze zitten in dozen en tassen, maar ik wil ze graag in het zicht hebben op de hobbykamer. Gewoon om te genieten van het zicht op al die garens en het is handig als ik een nieuw project start, om in 1 oogopslag te zien wat ik kan combineren enzovoorts. 

En dat Opal abonnement? Nee, dat ga ik niet hervatten. Want ook al brei ik graag sokken, je ontvangt 24 bollen per jaar (van 100 gram), en dat vind ik best veel. Het kan best zijn dat ik in een jaar 24 paar sokken brei, maar dan wil ik zelf de garens ervoor uitkiezen. Het was voor even leuk, en als je je wilt laten verrassen kan ik je het abonnement zeker aanraden. Maar ik kies voortaan zelf mijn garens en kleuren uit.



2 opmerkingen:

  1. Ik vind hem wel mooi, maar het zijn dan ook echt mijn kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooi vind ik hem ook wel hoor, en heel vrolijk, maar het staat mij gewoon niet.

      Verwijderen