Volgers

maandag 3 januari 2022

03-01-2022 lekker bezig met opruimen en afwerken

 En zo is het alweer de derde dag van dit jaar. De werkweek is weer begonnen voor velen, maar wij boffen, we zijn nog lekker een tijdje vrij. 
Sanne heeft sowieso 2 weken vrij rondom Kerst en de jaarwisseling, zonder dat haar dat verlof kost, dat is zo geregeld in haar CAO (heeft te maken met zwaar lichamelijk werk dat ze doet, dus het staat er ook wel met een reden in).

We hebben allerlei plannetjes en hebben een lijstje gemaakt. Tja, we kennen onszelf, dan gaan we straks weer aan het werk, en komen we erachter dat we bepaalde klusjes, die best wel nodig moesten worden gedaan, helemaal zijn vergeten! 
Maar voorop staat: uitrusten, ontspannen en genieten! En dat doen we ieder op ons eigen manier.

Zo ben ik gisteren eigenlijk best wel druk bezig geweest, maar met dingen waar ik veel plezier in had.
Ik heb in mijn slaapkamer een zogeheten walk-in-closet. Jaja, doe maar duur! 
Tja, die zat nu eenmaal in het huis. Aanvankelijk hebben we die samen in gebruik genomen, omdat we Sanne's kamer wilden gaan verbouwen, en het is niet handig als je kledingkasten dan in de weg staan. We hebben gisteren haar kasten in elkaar gezet, en haar kleding overgebracht. En daarna ben ik mijn kledingkast heerlijk gaan inruimen. Ik houd ervan om zoveel mogelijk kleding op hangers te hebben (gebreide kleding hang ik niet op, want dan loop je het risico dat het breiwerk gaat uitzakken en truien jurkjes worden 😊). Oh wat kan ik daar van genieten, alle shirtjes bij elkaar, alle blouses, alle broeken enzovoorts, en ja, ook allemaal op kleur. 

Vervolgens ben ik eens op zoek gegaan naar de diverse hobbydozen. We hebben vóór onze verhuizing alle handwerk- en knutselspullen ingepakt in verhuisdozen. Om ervoor te zorgen dat de dozen goed te tillen zouden zijn, heb ik ze steeds gevuld met combinaties, dus bijvoorbeeld een aantal boeken en de doos dan verder vullen met garens. 
We hebben een kamer die we gaan gebruiken als hobbykamer. Het is onze bedoeling dat daar uiteindelijk al onze hobbyspullen voor het grijpen staan/liggen. En daar hebben we de verhuisdozen met hobbyspullen neergezet.

De laatste tijd begon het steeds meer te kriebelen, ik had er zo'n zin in om al mijn garens weer bij elkaar te hebben. Dus ben ik gisteren heerlijk bezig geweest op die kamer, doos openen, als er garens in zaten die er uit gehaald, doos weer dicht, en zo verder. Vandaag ga ik al mijn garens uitsorteren, en een plekje geven in de kast die ik bestemd heb voor al mijn garens. 
Nou, er zijn ergere dingen om op je vrije maandag te doen, vinden jullie niet?

Oh ja, natuurlijk ook vandaag weer een werkje dat ik heb afgemaakt, het is een paar sokken, gebreid van Lana Grossa Meilenweit 6fach special, kleurnummer 9432. Dit is dus dikker garen, heerlijk voor de winterdag. 

(zien jullie die knoppen, ik kan niet wachten om te zien wat er allemaal groeit en bloeit in onze tuin!)

Bij het inpakken voor de verhuizing, hield ik een aantal bollen wol en breinaalden apart, zodat ik een handwerkje kon oppakken als ik daar zin in had, zonder tussen alle verhuisdozen te hoeven zoeken. 

Dit bolletje zat daar ook in. Ik breide de sokken dus ergens in de afgelopen maanden, zo af en toe eens wat toertjes tussendoor. Een eenvoudig patroon, voeten gewoon in tricotsteek, benen in *2av, 3re, 2av, 6re*, en dat 4 keer herhalen (Ik heb gewoonlijk 52 steken op een toer). Gisterenavond heb ik ze afgemaakt, draadjes weggestopt, en nu geblockt. 
Opruimen, ik vind het heerlijk!!!

3 opmerkingen:

  1. Af en toe vind ik het ook heerlijk, opruimen. En projecten afmaken ook haha. Heerlijk als er weer een project uit de weg is. Veel plezier met jullie vrije dagen.
    Fijne dag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Opruimen kan op z'n tijd best leuk zijn, hè.
    Maar zo'n hobbykamer, waar je alles kunt laten staan en niet steeds alles weer op moet ruimen, dat lijkt me wel wat!

    BeantwoordenVerwijderen