Volgers

maandag 23 april 2018

privacy

Zoals jullie misschien wel hebben gehoord, gaat er per 25 mei a.s. iets veranderen binnen Europa.
Dan gaan er strenge regels in, die betrekking hebben op privacy. Bedrijven moeten allerlei regelingen treffen om aan de eisen te voldoen. Zo mogen ze nog maar 2 weken gegevens van klanten bewaren.

Ik kan me niet goed voorstellen dat het werkelijk klopt wat er allemaal verteld wordt.
Want hoe moeten bedrijven dan werken?!
Als ik op mijn werk een bestelling plaats voor een klant, en het bestelde is niet binnen 2 weken door de klant opgehaald, moet ik de klantgegevens wissen?! En weten we dus niet meer voor wie dat artikel is besteld?!
Dat lijkt mij rare situaties geven. Dit lijken regels die niet werkzaam zijn.
Vanuit onze organisatie hebben wij ook helemaal nog geen informatie gekregen. Als er echt zoveel wijzigingen aankomen, had ik toch al wel instructies verwacht.

Maar, waarom schrijf ik daar nu hier over? Omdat ik merk dat mensen hun blogs sluiten. Het valt me op dat voornamelijk Duitse blogs massaal worden opgeheven. En andere blogs staan er nu nog wel, maar daar wordt aangekondigd dat het blog binnenkort wordt opgeheven, in verband met die nieuwe Europese wetgeving.

Is er hier iemand die weet hoe dat zit? Als je via je blog geld verdient, spullen verkoopt of links naar bedrijven hebt staan waarmee jij geld verdient, dan kan ik nog begrijpen dat er min of meer sprake is van "klanten". Maar er zijn dus ook blogs waar dit allemaal niet speelt, en er toch wordt gemeld dat ze binnenkort worden opgeheven.

Vraag aan jullie is dus: wie weet hier meer van, wie weet hoe het precies zit, een blog wat over je hobby gaat en geen enkele link naar een bedrijf heeft, en waar je ook geen verkopen doet, moet toch gewoon kunnen blijven bestaan?!

Ik hoop dat al die leuke blogs, waar mensen over hun hobby schrijven, gewoon mogen blijven bestaan, zonder dat er sancties opgelegd gaan worden!

11 opmerkingen:

 1. Ik weet het ook nog niet, net wat je zegt veranderingen waardoor mensen/blogs afhaken :( ik probeer het uit te zoeken, maar ben er nog niet uit.
  Je moet een soort verklaring op je blog plaatsen waarop je 11 punten ‘verklaart’
  zoiets, best ingewikkeld, ik hoop het voor 25 mei uitgezocht te hebben. Net wat je zegt het is onze hobby en je verdient misschien een klein beetje, maar je uren krijg je niet betaald en dat hoeft ook niet, want het is je hobby. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oke ik ben niet zo van het kranten lezen en nieuws kijken, maar nu lees ik hier iets wat niet helemaal nieuw voor me is maar waarvan ik me niet gerealiseerd heb dat het ook nog eens voor een blog kan gelden dat min of meer persoonlijk is. Wat je vraag betreft over bestellingen die niet op tijd opgehaald worden.....sticker met gegevens op het artikel of pakketje moet kunnen, als het dan maar niet meer in de computer staat.......denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sticker klinkt eenvoudig, maar werkt niet. Als iets apart staat voor een klant, staat die voorraad gereserveerd op klantorder. Als we in het systeem de voorraad bekijken, zien we dus dat er 1 van is, maar dat die niet verkocht kan worden omdat die voor klant X is. De klantorder eruit halen betekent dat de voorraad niet meer gereserveerd blijft voor een klant. Tuurlijk kunnen we het apart zetten, maar dan moet je van alle artikelen weten wat er voor klanten apart staat, want anders ga je je suf zoeken in de winkel omdat het artikel "ergens" in de winkel aanwezig is, maar er is dan niet meer te zien, dat het apart gezet is. Werkt dus echt niet. Bovendien, de klantgegevens blijven dan nog altijd in het systeem staan, dat kunnen wij helemaal niet verwijderen?!

   Verwijderen
 3. Ik ben er zelf een beetje overrompeld door de sluiting van blogs. Omdat ik geen nieuws kijk (of lees - te veel negatiefs), wist ik er nog niets van, maar ik zei ook niet in, mijn blog daarom te sluiten. Maar, in Duitsland (en ik woon in Dutsland) is men altijd een beetje banger, en strenger, en voorzichtiger, en drastischer als ergens anders. Gewoon afwachten. Ik heb mijn Impressum & Disclaimer aangepast - dat moet volstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook geen nieuwskijker, het nieuws is zelden vrolijk! Maar het viel mij dus op doordat ik vrij veel Duitse blogs volg, die langzaam maar zeker verdwijnen. Uh, je hebt wat aangepast?! Ik heb helemaal nergens een disclaimer staan op mijn blog, is toch gewoon voor de hobby, niets zakelijks, en ik verdien er op geen enkele manier iets aan (wil ik ook niet)

   Verwijderen
  2. Had ik eerst ook niet, maar dan lees je hier iets, end dan daar iets en dan denk je plots: "Oeps! Misschien schrijf ik ook eens zo een ding" - of (echt Duits, alhoewel het een Engelse spreuk is): "Better be safe, than sorry"!

   Verwijderen
 4. ik zie het allemaal wel hoor... hobbel altijd achteraan bij dat soort dingen, en meestal is er veel minder aan de hand dan met paniekerige angstzaaierij van te voren.....weet nog dat er een gerucht ging dat je de blogs alleen nog maar via bloglovin kon lezen ipv via de leeslijst en werd iedereen daar massaal lid van, nou tis nu jaren later en ik lees ze nog steeds via mijn leeslijst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die van bloglovin kan ik me ook herinneren. Het valt me op dat hier in NL er vrij laconiek wordt gereageerd, wat ik logisch vind hoor, als je toch niets verkoopt zijn je lezers toch ook geen klanten?! Maar ik lees ook vrij veel Duitse blogs, en daar is de paniek min of meer toegeslagen.

   Verwijderen
 5. Ik snap er niks van hoor, waarom zou je je blog moeten sluiten of opheffen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou iets te maken hebben met dat op jouw blog dan gegevens bewaard blijven van mensen die op jouw blog hebben gereageerd (of slechts jouw blog hebben gelezen), en die gegevens mogen niet bewaard blijven.

   Verwijderen
  2. Oh... hoe krijgen ze het toch verzonnen! Je weet toch dat je reageert.. en dat iedereen dat kan blijven lezen..
   Maar bedankt voor je info, ik had er geen idee van!

   Verwijderen