Volgers

donderdag 26 april 2018

sokken

Ik liet jullie deze bollen sokkenwol zien, waarmee ik deze sokken wilde breien:
Nou, dat werd dus niks!! SSSSAAAAAAIIIII! Dat werden ze. En dus trok ik ze weer uit (ja ja, dom, ik ben natuurlijk weer vergeten om een foto te maken hoe ze er uit zagen, maar geloof me, jullie hebben er niets aan gemist!).

Achteraf had ik het ook wel kunnen weten natuurlijk, voor de sokken worden vrolijke, bonte kleurtjes gebruikt, en ik wilde ze maken met best wel SSSAAAIII garen!
Dus de bolletjes heb ik opgeruimd in de bak met sokkenwol. Ik zal er nog wel een keer sokken van gaan breien, maar nu even niet.

Ik heb zin in vrolijker kleuren. Vorige week hadden we zulk heerlijk zomers weer, maar helaas is het nu allemaal weer koud en somber. Hopelijk is het morgen, Koningsdag, in ieder geval in het hele land droog weer. Ik vind het zo sneu, al die mensen die van alles organiseren zo'n dag, en dan valt het soms letterlijk in het water.

Ik bof hoor, want ik heb een heel lang weekend. Normaal gesproken werk ik op vrijdag, maar omdat het morgen Koningsdag is (een officiële feestdag en dus dubbel betaald) zijn de meeste vaste krachten niet ingeroosterd. Ook dochter is morgen vrij, dus ook zij heeft een lang weekend.

Alle tijd om een nieuw paar sokken te breien. Misschien dat ik straks eens in de sokkenwol-bak duik, en een keuze maak voor een nieuw paar sokken. Aan de andere kant, dit weekend wordt op Ravelry het thema bekend gemaakt voor de sokken van mei. Misschien ga ik daar nog even op wachten.

Ik heb me ook aangemeld voor een sokken-brei-mystery-KAL. Het enige wat bekend gemaakt is, is dat het luchtige sokken worden (lace-patroon waarschijnlijk) en dat je er heel veel verschillende, bonte kleurtjes in kunt verwerken. Dat is dan weer zo'n dingetje wat me tegenhoudt om nu al wol uit te zoeken. Want ik houd er niet van als mijn sokken niet identiek worden. 
Ik las al meer reacties van mensen, die wel mee willen doen, maar toch even afwachten tot er beelden zijn van de 1e clue, zodat je een beetje beeld krijgt wat het gaat worden, en welke kleuren je daarbij wilt gebruiken.

Ik wens jullie allemaal alvast een hele leuke Koningsdag!

5 opmerkingen:

 1. Grijns mijn eerste gedachte toen ik je foto zag was:
  Huh? Saaaaaaaaaai.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Begrijp het helemaal dat je de grijze versie weer hebt uitgetrokken! Geweldig die felle kleurtjes. Zou ik zo willen breien!

  groet, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen