Volgers

zondag 8 april 2018

ZONdag

Wat een heerlijke ZONdag! Gisteren scheen het zonnetje hier volop, vandaag zien we haar wel staan aan de lucht, maar zit ze verstopt achter dunne bewolking.

Gisteren hadden we een drukke dag. We hebben in de tuin gewerkt, de auto is weer netjes gepoetst, en we gingen ook nog op bezoek bij een aantal huizen die meededen aan de OpenHuizenDag.
We bezochten 1 woning waarvan we allebei dachten: daar zou ik zo in willen trekken!
Maar helaas, dat is nog niet mogelijk.
Het is onvoorstelbaar hoe 1 partij kan tegenwerken in een echtscheiding! En daarmee eigenlijk alles kan bepalen. Door uitstel aan te vragen voor verweer tegen de echtscheiding, door de makelaar niet toe te laten en daarmee te voorkomen dat de woning te koop kan worden gezet enz enz.
Ja, het mag allemaal niet, maar als het toch gebeurt duurt het wel even voordat je daar iets aan kunt veranderen. Dan moet je eerst schriftelijk reageren, de tegenpartij de tijd geven voor een reactie daar weer op en zo gaat de tijd maar voort. Het is nu zelfs zover gekomen dat er gedreigd moet worden met een kort geding, en met ontruiming van de woning! Bah, ik word er soms misselijk van.
Waarom kan het niet gewoon respectvol, maar eigenlijk weet ik daar zelf heel goed het antwoord op: als er ooit sprake was geweest van enig respect naar mij toe, zou het zover niet zijn gekomen.
Dus moet ik nog maar weer meer geduld opbrengen, en de tijd haar werk laten doen.

Alhoewel we vandaag het zonnetje niet goed te zien krijgen, is de temperatuur heerlijk, ik zit lekker in een t-shirtje in de tuin, handwerkje in de hand. Vandaag geen werkzaamheden, gewoon lekker een rustige ZONdag. En dat is heerlijk.
Kijk, zover ben ik inmiddels gevorderd met mijn vest:
(door het zonlicht lijkt het meer op baby-roze maar dat is het echt niet hoor)
En ik begin nu te twijfelen. Zal ik niet gewoon het hele vest in oud-roze breien, met dit gaatjes-patroon? Ik denk dat ik wel uit moet komen met de 11 bollen die ik heb.

Dus: wat vinden jullie, De bovenkant van het vest met de andere kleuren, die ik eerder deze week liet zien? En dus ook met andere steken? Of helemaal breien in oud-roze? En dan het gaatjes-patroon blijven herhalen, of niet? Ik hoor graag van jullie!

8 opmerkingen:

 1. Ik zou hem helemaal in deze kleur en met dit patroon doen.
  Staat mooi rustig en dan kan je weer wat mwe t kleur er onderaan doen of een leuk sjaaltje. Ik vind het een heel mooie kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat is precies waarom ik ging twijfelen. Ik heb al veel meerkleurige kleding, en een sjaal of omslagdoek vind ik daar vaak niet bij combineren. Ik verwachtte dat de 11 bollen te weinig zouden zijn, maar ik heb de voor-en achterpanden nu tot de armsgaten gebreid, en maar 3 bollen gebruikt, dus ga ik gemakkelijk uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik zou het vestje ook in één kleur houden. Precies om de redenen die Marie hierboven ook noemt.
  Maar ik weet het niet hoor... kunnen jouw handen of jouw breinaalden nu toveren? Of heb je kaboutertjes in huis die ervoor zorgen dat je breiwerk in een mum van tijd groeit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, kaboutertjes heb ik hier nog nooit gezien. Ik heb inmiddels besloten het inderdaad in 1 kleur te houden. Maar toveren? Nee hoor. Ik krijg vaak de reactie dat ik zo snel brei, tja, geen idee, ik vind het heerlijk ontspannend, en het gaat dan vanzelf. Maar ik heb de afgelopen 3 dagen het heel druk gehad met werk (zelfs niet eens een blogje geschreven) en geen steek gebreid. Ga het zo weer oppakken.

   Verwijderen
 4. wat ga je snel zeg!!!! ik was eerder begonnen met een vestje, maar jij bent echt al veel verder!! maar ik haak er ook bij, dat dan weer wel.
  mensen kunnen elkaar het leven heel zuur maken. ken iemand die in een scheiding zat en dat werd maar tegengehouden en dus alle ontstane schulden nadat hij het huis was uitgegaan kwamen ook op zijn rekening.. ze waren immers nog steeds niet officieel gescheiden? affijn hij probeerde na de scheiding de schuldsanering in te gaan want de schuld bedroeg al 5 nullen achter een cijfer, maar ook dat werkte ze tegen, door gewoon de rekeningen niet te geven, je moet namelijk precies laten zien wat en waar je schulden hebt, ook al heb je ze niet persoonlijk gemaakt. hij heeft eindelijk na 8 jaar alles tot de laatste cent betaald, maar ging er haast zelf onderdoor.. vreselijk zo'n mentaliteit !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ineke, eh, ja, ik brei en haak en borduur enz. Maar zoals ik net al schreef naar Elizabeth, het gaat vanzelf en ik vind het heerlijk om te doen. Gelukkig maar, want het is ook super belangrijk om mijn fijne motoriek in orde te houden. Voor wat betreft de echtscheiding, ik had gehoopt (maar niet verwacht) dat het enigszins in harmonie zou kunnen gaan, maar ja, als dat mogelijk was geweest was de echtscheiding er ook nooit gekomen. Pft, 8 jaar, wat een tijd! Dat is blijkbaar nu gewijzigd, de datum van inschrijving van de echtscheidingsaanvraag is ook een scheidslijn, vanaf die datum is degene die schulden maakt de enige die daarvoor verantwoordelijk is, de geldzaken staan dus vanaf die datum echt vast.

   Verwijderen
 5. wat een mooi patroontje en ik ben het met de anderen eens om het in 1 kleur te houden.
  Vervelend dat het met de scheiding niet zo respectvol gaat als dat je eerst dacht en had gehoopt. Veel sterkte! En hoop dat er dan nog een lief huisje langs komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, lief van je! Dat huisje zal er heus wel komen, en ja, het is triest dat de scheiding zo respectloos moet verlopen, maar zoals onze dochter ook zegt, het bewijst alleen maar dat dit de enig juiste keuze is, voor mij. Die sterkte kan ik wel gebruiken, gelukkig ben ik een ras-optimist, dat helpt!

   Verwijderen