Volgers

maandag 2 april 2018

Zoolandia

Hierbij presenteer ik: Zoolandia!

Oftewel, mijn omslagdoek is af. Ik gebruikte dit garen:
 en dit patroon:
 en ik hield 10 gram over:
(oeps, ietwat overbelicht, maar er staat echt 10 gram).
Ik heb al een bestemming daarvoor, want die kan ik mooi gebruiken in de bonte sokken voor april:

Nu moet de doek nog wel worden geblockt, zodat het patroon met de gevallen steken duidelijker te zien wordt. Maar wat een lap is het dan opeens! Ik heb van die blokken voor kinderen, waarop ik iets opspan, maar deze omslagdoek past daar echt niet in z'n geheel op.
Dus blocken in stukjes.
Ook goed, ik denk dat ik dan aan het einde van de week hem kan laten zien, helemaal opgespannen.

Iedereen een fijne 2e Paasdag!
Ik ben vandaag gewoon aan het werk. Alhoewel, gewoon, het wordt toch wel een andere dag dan anders. Deels door de klanten, die vandaag vrij zijn en met het hele gezin langs komen (en over het algemeen vrolijk gestemd zijn doordat ze vrij zijn). En deels doordat veel gewone dagelijkse werkzaamheden niet kunnen worden uitgevoerd, omdat leveranciers allemaal gesloten zijn. En ook, doordat we vandaag niet om 9 maar om 5 uur al sluiten. Lekker vroeg thuis dus vanavond, kunnen we na het eten nog fijn een wandeling gaan maken en naar het Paasvuur gaan kijken!

2 opmerkingen:

 1. Mooi!

  Weeg jij altijd je wol?
  Dat heb ik nog nooit iemand zien doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is een gewoonte die ik heb opgepakt sinds ik op Ravelry zit. Zeker als je bijvoorbeeld sokken wilt breien van restjes garen, is het handig om vooraf te weten hoeveel gram je bij elkaar hebt gezocht, zodat je weet of je daarmee wel gaat uitkomen.

   Verwijderen