Volgers

zondag 15 april 2018

kringloop-dagje 2

Hallo allemaal,
Dochter en ik hebben gisteren een hele leuke dag gehad. Eerst maar eens lekker uitgeslapen (dochter tot een uurtje of 10!), op het gemak wassen/eten/aankleden en toen op weg naar de kringloopwinkels hier in de buurt. We hebben er gelukkig een paar, binnen zo'n 20 km van ons huis.

Onze favoriete kringloopwinkel bezochten we eerst. Daar hebben ze vaak van die spulletjes, die je elders niet zo snel tegen komt.
Zo kocht ik er nog niet zo lang geleden deze leukerd:
Daar hebben we nu onze sjaals, wanten, mutsen enz. in opgeborgen. Hopelijk pas weer nodig aan het einde van het jaar.

We zagen heel leuke meubels staan. Die we best graag straks in ons nieuwe huis zouden willen hebben. Maar ja, dat kan nog geruime tijd gaan duren, en we hebben eenvoudigweg de plek niet om het tot die tijd op te slaan. Dus mochten al die leuke meubels in de kringloopwinkel blijven staan.

Daarna bezochten we nog 3 andere kringloopwinkels. Eentje, waar we niet vaak komen. Ze hebben daar altijd heel erg leuke en aparte dingen, maar ze vragen er vaak de hoofdprijs voor.
Nu we een dagje kringloop-winkelen hadden gepland, besloten we ook deze winkel te bezoeken.
En dat was een goede keuze!
We zijn er heel goed geslaagd!
Deze winkel koopt ook restpartijen op of uit faillissementen. En dan voornamelijk huishoudelijke spullen.
Onze koekenpannen waren beide aan vervanging toe. Dus ik had me al een beetje ge-oriënteerd, welke pannen ik wil en wat ze kosten.
Nu kwamen we daar een set tegen, met 3 pannen:
Geschikt voor alle soorten van verwarmen, gas, inductie enz. Handig, want we hebben nu gas, maar wie weet krijgen we in ons volgende huis wel een ander soort kookplaat.
De nieuwe sets pannen werden nu verkocht met 50% korting.
Nog geen 30 euro voor 3 koekenpannen, dat vond ik een mooie prijs.

Verder kochten we nog een pocket van Agatha Christie.
Ik heb ooit deze pockets verzameld, maar ben door omstandigheden ze allemaal kwijt geraakt. Nu willen dochter en ik een nieuwe verzameling aanleggen. We houden allebei van de boeken van deze schrijfster. Maar we maken er een sport van om de verzameling bij elkaar te sprokkelen in kringloop, op rommelmarkten enz.
Deze kostte 50 eurocent. Heel raar, er stond er nog eentje (zelfde serie, ander boek, allebei keurig netjes) en die moest 2 euro kosten! Zo zie je maar dat je in de kringloop ook een beetje geluk moet hebben, wie zo'n boek geprijsd heeft.

Verder kocht ik nog wat bolletjes (sokken)wol, in deze winkel en ook in een volgende kringloop.
Totaal net geen 500 gram, en ik betaalde er in totaal €3,20 voor.
Die kan ik goed gebruiken om sokken van te breien. Ik geef er de voorkeur aan om sokkenwol te gebruiken voor mijn sokken, simpelweg omdat dat garen er speciaal voor gemaakt is en sterker is dan veel andere wol. Dus slijten mijn sokken niet zo snel, als ik ze brei van sokkenwol.
Maar echte sokkenwol is best duur, dus als ik in een kringloop sokkenwol tegen kom voor een leuke prijs, mag dat altijd met mij mee naar huis. Ik brei het hele jaar door sokken, dus die wol komt wel op, haha.

Ik wens jullie allemaal een fijne zondag. Het zonnetje laat zich hier niet zien, en vannacht heeft het erg hard geregend. Nu gelukkig droog. Straks nog even lekker een ommetje maken, en vanmiddag is er wielrennen op tv, dus dan zit ik met een handwerkje op de bank.

11 opmerkingen:

 1. Heerlijk He, als je zulke fijne dingen scoort!
  Ik zoek nog steeds naar sokkenwol maar nope, hier niets tevinden.
  Komt vast ooit een keertje,ik heb geduld.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je moet er geduld voor hebben. Meestal kom ik geen sokkenwol tegen, en nu opeens best veel tegelijk.

   Verwijderen
 2. Ik ben ook gek op kringlopen.
  Als ik ergens op vakantie ben ga ik er altijd naar op zoek.

  Mooie pannen heb je gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op vakantie vind ik dat ook heerlijk, toch vaak weer heel anders dan in je eigen omgeving.

   Verwijderen
 3. Ik heb een leuke dochter maar ze houdt helaas niet van kringloopwinkels, jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beter zo, dan een dochter die van kringloopwinkels houdt maar helemaal niet leuk is, haha!

   Verwijderen
 4. Het is zò leuk om dingen op de kop te tikken die je nodig hebt...
  En wat hebben jullie het getroffen!
  Maar ik weet niet of je die pannen later eventueel nog voor elektrisch koken kunt gebruiken als je ze nu op een gaspit zet. Ze schijnen daar toch iets krom van te trekken en dan is de warmtegeleiding later op een kookplaat minder goed...
  Maar voor die 30 euro kun je toch niet moeilijk doen!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zit wat in ja, maar ach, zoals je schrijft, voor die 30 euro ben ik er niet aan mis kocht. Heb ze dit weekend gelijk in gebruik genomen, en ze bevallen heel goed.

   Verwijderen
  2. elizabeth heeft gelijk... pannen eenmaal op gas gebruikt kunnen niet meer gebruikt worden op anders soort kookplaten. maar wat had je geluk met je sokkenwol zeg.. prachtig garen!! hier nooit garen of zo te vinden..

   Verwijderen
  3. ja, wol is schaars in de kringloopwinkels, of er wordt bijna de nieuwprijs voor gevraagd. Je moet het niet treffen, zeker sokkenwol kom ik zelden tegen in de kringloop, dit was echt een gelukje.

   Verwijderen
  4. ik bedoeldeL je moet het NET treffen

   Verwijderen