Volgers

zaterdag 28 april 2018

nieuw paar sokken

Het weer zat donderdag niet mee. De hele middag was het een afwisseling van droge periodes en dan weer fikse regenbuien. Het nodigde niet uit om de tuin in te gaan. Toen alle noodzakelijke klusjes gedaan waren, besloot ik om mijn doos met kleine sokkenwolrestjes te pakken, en toch maar lekker te beginnen aan een nieuw paar sokken.
Het patroon dat ik uitprobeerde met de grijze garens, zal ik zeker nog wel een keer gaan breien, maar nu even niet. Ik vond het vreemd genoeg best lastig, om sokken heen en weer te breien in plaats van rond. Het is een wirwar van draden, en bij het keren moet je echt heel erg goed opletten, ik las bij verschillende mensen die de sokken al eens maakten, dat het ze tegenviel dat er gaatjes ontstonden.

Op Ravelry kwam ik deze week een ander leuk patroon tegen: potluck-fair-isle-socks
Een patroon dat uitnodigt om vooral lekker veel kleine restjes sokkenwol te gebruiken.

Nu ben ik niet iemand die van al te bonte sokken houdt, maar ik besloot lekker wat restjes van verschillende kleuren bij elkaar te leggen, en daar de sokken van te gaan maken.
Die restjes zie je op de foto hierboven.
Het is een leuk patroon, en ik was echt van plan om het patroon te volgen, maar dat loopt bij mij dan toch altijd wat anders. Dan is een restje net te kort om het patroon helemaal mee te maken, of juist zo lang dat het zonde is om na een patroon de draad af te knippen.
En zo ontstaat dan toch een eigen patroon.
Geeft niks, als ik er maar tevreden mee ben (ik moet ze tenslotte dragen).
En zo zag donderdagmiddag het begin er uit.

Donderdagavond breide ik verder, en toen had ik de voeten af, en de hielen gebreid:
En jullie raden het al, gisterenavond breide ik verder aan de sokken, en ze zijn af.
Er waren natuurlijk heel veel draadjes weg te werken, met al die kleine restjes, en ik vind dat niet het leukste werkje, maar ik heb het gisterenavond gelijk maar gedaan.
Zo zijn ze geworden:
Dit zijn de  juiste kleuren, de foto's hieronder zijn wat overbelicht.


En nu niet allemaal gaan roepen dat ik zo snel brei! Het is gewoon zo leuk, steeds vooruit bedenken welk patroontje je gaat breien, met welk restje garen, en kom je daar dan wel mee uit? Dan vliegen de sokken zo je naalden af, zeker als je maatje 35 hebt! Ik vind dit het allerleukste om te breien, sokken van heel veel restjes garen. Juist door de afwisseling, en het uitzoeken van restjes en patronen. 

Hier begon ik mee:
En dit is nu nog over:
Haha, zoek ik eens veel kleurtjes bij elkaar uit, kies ik onbewust toch de bolletjes uit die qua kleur bij elkaar komen. Het is al heel wat dat ik het groen er bij gebruikt heb, maar ik denk dat het anders toch wat saaie sokken zouden zijn geworden. Ze zitten heerlijk!

Ik breide ze zoals ik bijna altijd mijn sokken brei: van teen naar boord, 2 tegelijk op 1 rondbreinaald, 52 steken. Ze wegen samen 60 gram.6 opmerkingen:

 1. fantastisch mooie sokken heb je van restjes gemaakt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, ik vind je toch echt wel een sokkentovenaar hoor...
  Hoe krijg je het toch zo snel voor elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe krijg ik het zo snel voor elkaar?
   Uh, ik ga op een avond op de bank zitten, pak wat bolletjes sokkenwol en een rondbreinaald, en ga breien, haha!

   Verwijderen