Volgers

donderdag 25 januari 2018

modderpad

Zoals jullie weten, staat ons huisje op een kleine, rustige camping.
Op een plekje achter ons stond tot een paar jaar geleden een kleine caravan.
Een ouder echtpaar bracht daar hun weekenden door.
Maar toen ze daar te oud voor werden, werd de caravan weggehaald, en het plekje verpauperde.

Deze week werd er een nieuwe, enorm grote stacaravan op dat plekje geplaatst.
En daarvoor werden er drastische maatregelen genomen.
Er werden heel veel struiken weggehaald, en ook een lief appelboompje. Die was best hoog geworden en de takken hingen over de heg die het plekje scheidt van ons plekje.
Jammer, want de vogeltjes landden er graag, voordat ze naar onze vogelvoederplaats vlogen.
 De caravan staat vlak bij het schuurtje van de buren (links op de foto). Daartussen stond een coniferenhaag, maar die is volledig verwijderd!
 Onze huisjes staan aan het einde van een doodlopende weg. Je gaat naar rechts, over het pad wat je hierboven ziet, en komt dan op een ruim parkeerterrein terecht (ik stond daar dus op toen ik deze foto nam).
De coniferenhaag die je links ziet, is de afscheiding tussen ons terrein en de weg. En langs de weg was dus een strook gras. Met aan het einde een brede trottoirband die het einde van het gras markeerde.
 Was, want zoals jullie kunnen zien is de grasberm helemaal kapot gereden!
 Als je nu rechtsaf slaat, tref je niet meer een keurig bestraat paadje naar de parkeerplaats aan,
maar dit modderpad. Rechts onze oprit, maar daar kunnen we nauwelijks meer op komen, tenzij we door diepe geulen modder lopen/rijden.
Links stonden allemaal struiken, maar die zijn bijna allemaal weggesnoeid, alleen maar om een absurd grote stacaravan makkelijk op z'n plek te krijgen.
Die struiken staan in de tuin van een andere stacaravan. Die is van de eigenaar van de camping, en is net vorige week weer verhuurd. De huurders hebben palen en gaas in de tuin liggen, om de tuin af te zetten, zodat hun kleine hondje buiten in hun tuin kan lopen. Nu zullen ze eerst de berm hersteld moeten krijgen, willen ze het hekwerk kunnen plaatsen.

Ik begrijp best dat het lastig is om zo'n enorm gevaarte op z'n plaats te krijgen, maar zien jullie het verschil? Bij de nieuwe stacaravan ligt een keurig straatje, en wij zitten met de modder opgescheept.
Ik wacht het nog even af, misschien gaan de toekomstige bewoners zelf wel aan de slag in het weekend of zo, maar anders ga ik toch maar even een praatje maken met de camping-eigenaar, want dit moet natuurlijk wel hersteld worden, en dat kan ik echt niet zelf voor elkaar krijgen met een harkje of zo.

2 opmerkingen:

  1. Oh, ik snap dat jullie niet blij zijn met die moddertoestand...
    Zoiets moet niet te lang duren, en je loopt alles ook nog eens ongemerkt naar binnen!

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja.. meestal lijdt een ander schade omdat er een nieuwe buur komt.. ook in een flat of zo.. succes er mee!

    BeantwoordenVerwijderen