Volgers

maandag 15 januari 2018

Mijn trui is klaar!

Yes, de Mossy Way trui is klaar!
De 2e mouw zat erg tegen, maar gisterenmiddag ben ik er lekker verder aan gaan breien.
Ondertussen bij jullie blogs op bezoek.
Tja, dat schiet niet op!
Het spreekwoord zegt "zij kan praten en breien tegelijk", en dat gaat prima, net als tv-kijken of een you-tube-filmpje volgen, die prima samen gaan met breien.
Maar blogs lezen houdt het breien wel op. Deels omdat je toch steeds moet scrollen, maar vooral omdat ik dan zo geboeid word door wat ik op de blogs tegenkom, dat mijn handen vergeten door te gaan met breien, haha.
Maar gisterenavond toch de mouw kunnen afbreien, en alle draadjes weggewerkt.
Ten slotte nog een I-cord-bind-off langs de hals, en klaar is de trui.
Heb jij wel eens zo'n randje langs een hals gebreid? Het is heel simpel om te doen, maar ziet er, vind ik, heel wat mooier uit dan een simpele re/averecht boord. Dat past niet bij dit model.

Helaas, geen foto's, bij kunstlicht kun je geen goede foto's maken, en nu is het ook nog te donker voor foto's. Straks naar mijn werk, en ik kom dan morgenmiddag pas weer thuis.
Ik zal zien of ik er dan foto's van kan maken, ligt er een beetje aan hoe laat ik thuis ben (is het nog licht?). En van hoe ik me voel, want ik moet die ochtend naar de tandarts, voor een ingreep. Ik weet niet eens meer precies wat er gaat gebeuren, volgens mij moet er ergens een vulling worden vervangen. We zien het wel. Ik ben gelukkig totaal niet bang voor de tandarts. Ga er al sinds mijn 2e jaar naar toe, en ik had, werkelijk waar, toen al mijn eerste gaatje in een tand! Tegen de tijd dat ik ging wisselen was er denk ik geen tand of kies meer zonder vulling.
En dat terwijl ik heel trouw tanden poetste en absoluut nooit snoepte (ik luste absoluut geen zoetigheid, was dat nog maar zo, haha!).
Tandartsen zeggen ook al mijn hele leven dat het echt niet ligt aan verkeerd poetsen of zo, ik heb gewoon de pech dat mijn gebit niet sterk is. Ik verwachtte vroeger altijd dat ik al voor mijn 30e een volledig kunstgebit zou hebben. En dat heb ik nu, 52 jaar oud, nog steeds niet! Niet eens een plaatje! Geen kronen, alleen 1 brug, maar die heb ik al sinds ik 18 was of zoiets. De rechter hoektand stond haast recht naar voren, en omdat daar echt een scherpe punt aan zat, ging mijn tandvlees steeds kapot.
Bij mijn laatste bezoek zei mijn tandarts nog, dat dat feit een bewijs was dat ik heel goed voor mijn zwakke gebitje zorg. Tja, we doen ons best.

Iedereen een fijne dag, en waarschijnlijk tot morgen!

6 opmerkingen:

 1. Snel gedaan die trui! En ik hoop maar dat je snel goed licht hebt, want ik ben wel benieuwd naar jouw uitvoering van de trui...
  Praten en breien kan ik alleen als het heel simpel is. En vroeger las ik wel eens een boek bij het breien, maar dat is al heel lang geleden.
  Ik hoop dat het mee gevallen is bij de tandarts!
  En nu snel alle blogberichtjes hiervoor lezen; want jij bent productief...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben morgen vrij, moet gaan lukken! Ik las vroeger ook vaak een boek tijdens het breien, tegenwoordig lees ik blogs.
   De tandarts viel gelukkig mee! Ja, ik zit in zo'n flow, dat ik elke dag wel iets bedenk waarover ik een blogje wil schrijven. Wie weet ga ik wel het hele jaar door, maar voor hetzelfde geld is het opeens even op met de koek. Wie zullen zien!

   Verwijderen
 2. Ik ben altijd jaloers op mensen geweest die kledingstukken kunnen breien. Je hebt er wat mij betreft meer concentratie voor nodig dan voor het naaien. Wellicht als je ooit een tutorial schrijft dat ik me er aan waag. Voor nu, hou ik het bij het naaien. Dat is al een uitdaging op zichzelf, maar ik word er steeds beter in en dan heb je er ook meer plezier van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, maar ik ben jaloers op jou hoor! Mijn moeder was coupeuse, en zelf heb ik nog echte naailes gevolgd. Ik kan, al zeg ik het zelf, heel erg mooi naaien, maar doe het nooit, ik en de naaimachine, dat is oorlog! Geen idee waarom, maar als ik zo'n ding zie voel ik al agressie in me opkomen! Waarschijnlijk iets met vroeger, elke dag de naaimachine op tafel zien staan, moeten passen tussen de middag (en je dan prikken aan al die spelden die er volgens mijn moeder echt niet meer in zaten). Dus die heb ik puur voor noodzaak staan, maar als het even kan naai ik dingen met de hand.
   Knap van je dat je doorzet, en fijn dat je er steeds meer plezier in krijgt!

   Verwijderen
  2. Ja mijn moeder heeft het me ook geleerd,maar ik had er nooit geduld voor. Zij was altijd super precies, geweldige dingen heeft ze gemaakt. Gelukkig heeft ze nog wel meegekregen dat ik het weer oppakte en dat vond ze ook erg leuk om te zien. Vooral het zelf maken van de kleding is iets wat ik nog vaker wil gaan doen. Zo leuk om unieke items in je kledingkast te hebben.
   Nou, ik ben benieuwd wat jij de komende tijd allemaal weer verzint om te maken. Zoals je ziet, lees ik fanatiek mee.

   Verwijderen
  3. Leuk dat je zo fanatiek mee leest! Ik vind het echt ontzettend leuk dat mensen meelezen, en vooral dat ze reageren. Ik probeer ook echt op elke reactie een antwoord te geven, mocht ik iemand een keer niet beantwoorden dan bij deze mijn excuses, dan is niet zo bedoeld!

   Verwijderen