Volgers

maandag 8 januari 2018

bedsokken

Een paar jaar geleden kocht ik op de Handwerkbeurs 2 bollen Sockina Color van Schoeller + Stahl.
Ik had nooit eerder me dit garen gewerkt, en las er toen op diverse blogs enthousiaste reacties over.
Dus ik op zoek, maar de enige die ik op die hele beurs tegenkwam waren deze 2 bollen.

Ik vond het een aparte kleurencombinatie, maar zeker niet lelijk!
Oef, wat viel dat tegen toen ik er sokken van ging breien. Het garen is heerlijk warm, en breit heel prettig op, maar die kleuren! 
Het werden, vond ik, echt heel lelijke sokken!
Ik besloot er maar lekker lange benen aan te breien, en ze dan als bedsokken (nou ja, bedkniekousen) te gaan dragen. In september 2016 breide ik de kousen.
De daarop volgende winter hebben ze mijn voeten en onderbenen lekker warm gehouden tijdens koude nachten. 
Maar, elke keer als ik ze had gewassen, waren die benen wijder geworden!
Heel raar, de voeten bleven prima, maar die benen groeiden iedere wasbeurt, totdat ze dus zo wijd waren geworden dat ze direct weer naar mijn enkels zakten als ik de kousen aan trok.

Ik heb de benen een eind uitgetrokken, en er een nieuw boord aan gebreid. Het zijn nu dus toch gewoon bedsokken geworden. 
Ach, prima zo, mijn voeten zijn altijd koud, en zonder sokken aan val ik niet in slaap, omdat mijn voeten dan veel te koud worden. Maar mijn onderbenen zijn niet koud, en bovendien zitten die al lekker ingepakt in mijn pyama-broek.

Ik heb de 2 bolletjes uitgetrokken garen in mijn doos met sokkenwol-resten gedaan. Daar zaten al de restanten in van de 2 bollen, want ik had voor mijn kniekousen die 2 bollen niet helemaal nodig gehad.
Dus die zul je waarschijnlijk ergens in de loop van het jaar wel terug gaan zien, als ik ze gebruik in een paar sokken voor de RestEndGruppe.

3 opmerkingen:

 1. Wel jammer van al je werk! De bollen zien er goed uit, maar het verloop is eigenlijk veel te snel, daar ligt het volgens mij aan...
  Akelig hè om koude voeten in bed te hebben, dan kun je gewoon niet diep in slaap komen is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, de bollen zagen er ook helemaal niet verkeerd, inderdaad een te kort verloop. En wat je zegt, met koude voeten kom je gewoon niet diep in slaap (wat ik toch alleen maar kunstmatig kom, foutje in de hersenen, maken een stofje niet aan, dus mijn lichaam kan niet in slaap vallen zonder hulpmiddeltje)

   Verwijderen