Volgers

zondag 21 januari 2018

Brei-tijdschrift gekocht

"Vroeger" kocht ik nog wel eens een breiboek met patronen. Zoals bijvoorbeeld de Hema-breiboeken in de tachtiger jaren. Ik heb veel ervan weggegooid, maar heb nog wel een paar van die Hema-boeken. Gewoon voor de leuk, want de oversized patronen die daar in staan zal ik waarschijnlijk nooit meer maken.
Sinds het computertijdperk zijn intrede deed, en er bijvoorbeeld op Ravelry veel (gratis) patronen te vinden zijn, koop ik zelden nog een handwerkblad.
Ik vind het best knap dat een blad als Anna nog altijd bestaat. En er komen weer veel nieuwe tijdschriften op de markt, nu handwerken weer helemaal hip is.

Gisteren waren we eventjes in de stad (voor mijn nieuwe telefoon, vertel ik later deze week nog wel over) en vlak daarbij zit een boekenwinkel. Echt zo'n "ouderwetse" winkel, met 2 etages vol met boeken. Daarnaast verkopen ze ook agenda's, wenskaarten en tijdschriften.
Ik zag een tijdschrift met deze afbeelding voor op:
En wat vind ik dat een leuk patroon! Ik houd van vesten en truien met een "Scandinavisch" patroon. Als kind noemden we dat een Noors patroon, tegenwoordig worden er termen gebruikt als Fair-Isle, stranded enz. Maar het komt allemaal neer op truien en vesten die gebreid is met meerdere kleuren in een bepaald patroon.
Het leuke aan dit patroon vind ik dat dit patroon best ver naar beneden door loopt, daar waar er meestal alleen bovenin bij de pas met meer kleuren wordt gebreid. En de mouwen en panden worden verder gebreid met maar 1 kleur. Saai om te breien en saai om te zien, vind ik.
Dus ik besloot om mezelf eens te verwennen en dit tijdschrift te kopen.
Omdat het ingesealed zat kon ik niet bekijken of er verder nog leuke patronen in staan.
Wel zag ik dat er een kalender bij zat, met een patroon voor een paar sokken voor elke maand.
De patronen van die sokken staan in het tijdschrift. Wie weet ga ik nog wel eens sokken breien volgens 1 van deze patronen.

Is het bij jullie ook zulk mooi en rustig weer? Hier is het windstil, en het zonnetje heeft een groot deel van de dag geschenen. We zijn net een heerlijke wandeling gaan maken, en nu met lekker rode wangetjes weer terug.
Voorlopig hoef ik nog niet aan het eten te beginnen, dus ik ga maar eens lekker verder breien aan de nieuwste trui die ik op de pennen heb gezet:
Die gaat echt supersnel, vrijdagavond even het boord opgezet, en gisterenavond lekker een tijdje aan zitten breien. Het is uiteindelijk een eigen ontwerp geworden. Later deze week zal ik jullie laten zien welke patronen ik gebruikte bij het ontwerp.

Fijne zondag allemaal!

5 opmerkingen:

 1. Soms mag je jezelf verwennen, vind ik. Maar een breitijdschrift koop ik zelf eigenlijk nooit. Precies om de reden die jij ook noemt.
  Maar ik koop graag de Flow, of Daphne's Dairy of Handlettering...
  Je gaat als een speer met die nieuwe trui! Ik denk dat je niet bent te stoppen.. het ziet er ook reuze leuk uit...
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sta juist regelmatig met een Flow, Daphne's Dairy o.i.d. in de handen, en leg het dan weer terug, omdat ik het te duur vind tegenover de paar pagina's erin die me aanspreken.
   Tja, keuzes, we kunnen allemaal onze euro maar 1 keer uitgeven.

   Verwijderen
 2. Hoi Anja, ik koop ook niet vaak handwerkbladen, maar ik heb er nog altijd bewaard van vroeger toen ik veel voor m'n kinderen breide, ajour en inbreien vond ik leuk.
  De Noorse motieven zijn prachtig en jouw trui ziet er ook mooi uit.
  Ik wil je volgen, maar heb nog niet uitgevogeld hoe dat gaat.
  groetjes,
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Loes, wat leuk dat je me wilt volgen! Zelf volg ik de blogs die in mijn rechterkolom staan, en nog een paar andere blogs met heel andere onderwerpen, door ze gewoon aan te klikken. Maar ik heb even uitgezocht hoe ik Volgers instel op dit blog, als het goed is kun je dit nu bovenaan linken. Wil je me even laten weten als het niet lukt, ga ik verder zoeken hoe het moet!

   Verwijderen
 3. Ik wil dit jaar gaan beginnen met 1 brei-of haakproject. Heb boeken bij de bieb gehaald. Vind het "fair isle" ook heel leuk om te zien, maar of dat nu zo geschikt is als je het allemaal nog niet zo in de vingers hebt.... Deze trui vind ik er ook heel leuk uitzien!
  Ben verder gek op tijdschriften, maar oh wat zijn ze duur, dus afgelopen jaar alleen voor verjaardag en kerst aangeschaft.

  BeantwoordenVerwijderen