Volgers

vrijdag 26 januari 2018

nieuwe trui

Deze bolletjes liet ik jullie eerder al zien. En afgelopen vrijdag zette ik een nieuwe trui op, die ik van dit garen wil breien.
Het is best dik garen, ik brei met naalden 4, dus dat gaat snel.
Zaterdagavond breide ik er nog wat aan, en zo zag het er zondagochtend uit:
Zo ver ben ik inmiddels al:
Dat schiet lekker op, zou je zeggen. Maar, toen ik net de trui buiten op de picknicktafel legde om een foto te maken, viel mijn oog ergens op:
Zien jullie het verschil? De blauwe en groene banen beginnen en eindigen steeds met 2 toeren alleen in die kleur. En bij de laatste blauwe baan ben ik dat helemaal vergeten!
En ook de laatste baan met gemeleerd garen klopt niet, want de bontgekleurde steken zitten onder de blokjes van diezelfde kleur, en die horen te verspringen!
Dus zit er niets anders op, dan een paar toertjes uit te halen. Gelukkig heb ik de fout snel ontdekt, en zit die bijna onderin. Ik denk een gevalletje "iets te laat naar bed omdat ik in zo'n lekkere brei-flow zat".
Ik ben eerst de trui even helemaal kritisch gaan bekijken, of ik niet al eerder ergens zo'n soort fout had gemaakt, maar gelukkig niet.
Dat zal ik vanavond dan wel eens gaan uithalen, en dan weer lekker verder breien.
De garens breien fijn, het zijn verschillende merken met ongeveer een gelijke stekenverhouding, en ze blijken in de praktijk heel goed samen te gaan. Het zou mij niets verbazen als ik begin volgende week jullie een nieuwe trui kan laten zien.

Iedereen een heel fijn weekend gewenst alvast!

3 opmerkingen:

  1. Ik vind het een prachtige trui worden en zo snel als jij breit! Succes en veel plezier ermee dit weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat wordt een schitterende trui!!! gelukkig dat je de fouten gelijk de andere ochtend zag!! anders had je je geel en groen geergerd als je het pas zag als tie klaar was!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige trui wordt dit. Gelukkig zag je de fout op tijd.

    BeantwoordenVerwijderen