Volgers

vrijdag 19 januari 2018

toch maar een ander patroon

Eerder vertelde ik dat ik dit patroon had uitgekozen. Ik wilde het maken van deze bollen:
Maar ik vond het toch wel vreemd dat het patroon nog maar zo weinig was gebruikt op Ravelry.

Dus ik ging eens verder zoeken, waar dat aan kon liggen. Ik weet dat veel mensen problemen hebben met het begrijpen van de patronen van Drops Design. Zou dat bij dit model ook zo zijn? Ik ontdekte dat veel mensen wel waren begonnen, maar niet verder kwamen dan de pas. Na het splitsen van panden en mouwen, worden de panden ieder apart gebreid. Dan moet je dus heen en weer breien in patroon. Nu lijkt me dat geen probleem te moeten zijn, maar toch waren er op het wereldwijdeweb best aardig wat voorbeelden te vinden van mensen die het maar hadden opgegeven.
Op Garnstudio.com, de website van het Drops garen, waar dit patroon vandaan komt, kun je vragen stellen over een patroon. En het werd me al snel duidelijk: er kwamen geen duidelijke antwoorden.
Hm, even zitten twijfelen. Ik zou de panden zeker niet ieder apart gaan breien, maar gewoon rondbreien op een rondbreinaald. Dan heb je ook niet van die lelijke zijnaden.
Toch maar gewoon beginnen? Of toch nog maar eens op zoek naar een alternatief?

Ik was ook wel een beetje bang dat mijn kleuren te dicht bij elkaar liggen, en het patroon dus niet zo goed zichtbaar zou zijn.
Toen kwam ik dit snoepie tegen. Totaal andere kleuren natuurlijk als die ik heb uitgekozen, maar het inbrei-patroon vind ik erg leuk. Het lace-patroon in het onderste gedeelte, daar twijfel ik nog over. En de boorden van de mouwen zou ik ook zeker anders doen. Oh, en deze brei je van onder naar boven, terwijl ik het toch echt andersom wil doen, ook om te bepalen hoe ik ga uitkomen met de verschillende garens. Oh ja, en ik wil er een trui van maken, geen vest.
Eigenlijk komt het er dus op neer dat ik alleen maar het gedeelte van het inbreien ga gebruiken.
Hihi, zo gaat dat nu meestal bij mij. Ik geef er graag mijn eigen draai aan.
Dat bevalt me gewoon veel beter, dan een patroon precies (moeten) volgen.

Ik merkte dat ook aan de Mossy Way trui, hele leuke trui om te breien, heel anders dan de meeste patronen, en toch, toen ik eenmaal de mouwen aan het breien was, vond ik het echt lastig worden om er met plezier aan te blijven breien.
Die trui is ook nog eens gebreid met 1 garen (nou ja, 2, maar van elke koon 1 draad samengebreid, en dat dan de hele trui). Ik vind dat erg saai om te maken.

Mijn moeder breide vroeger de prachtigste truien en vesten met inbrei-motieven en kabels en ga zo maar door. Maar altijd met 1 kleur! Ze heeft zich slechts 1 keer gewaagd aan een vest met 3 kleuren, rood, wit en groen, ik zie het nog zo voor me. Voor mij en voor haarzelf precies eenzelfde vest.
Voor mijn broer en vader breide ze ook precies hetzelfde vest, maar dat was weer met 1 kleur, van bordeauxrood tweedgaren met heel veel kabels waren die.

Goed, terug naar mijn bolletjes. Ik ga het patroon gewoon in omgedraaide richting breien, zien hoe ik ga uitkomen.
Eerst heb ik opgeschreven welke kleur ik waar wil gebruiken,
Gisterenavond al een beginnetje gemaakt, wie weet kan ik dit weekend bij daglicht wat foto's maken hoe het begin er uit ziet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten