Volgers

vrijdag 12 juli 2024

Tips & Trucs deel 1

Elizabeth heeft iets leuks bedacht: tips & trucs. 
Het is de bedoeling dat je een tip en/of trucje geeft, waar anderen wellicht iets aan zouden hebben.

Leuk idee, maar ik zou echt niets weten, was mijn eerste reactie.
Maar dan gebeurt er iets geks: je gaat opletten wat je zoal doet. Doe je misschien iets wat voor jou heel normaal is, maar waar een ander misschien iets aan kan hebben?

En warempel, een paar uur later had ik al mijn eerste tip:

tipa & trucs: magneetbalkjebove en niet onder dus over vorgiestrepem

Haha, ik besloot het direct even op te slaan in een nieuw berichtje. En nu ik het teruglas, besloot ik het maar te laten staan.

Dit is wat er gebeurt door mijn niet heldere hoofd, ik maak ongelooflijk veel typefouten. Ergens nog een wonder dat ik zelf nog weet wat ik nou bedoelde 😂😉.

Het is een simpel trucje, wat je kunt toepassen bij telpatronen. Ik doe het bijvoorbeeld bij de charts die ik gebruik in breiwerk:

Dit is de "foute" manier, het balkje ligt onder de te breien toer (toer 12 in dit geval).

Ik heb zo'n magneetbord waar je het patroon op legt, en dan een magneetbalk om precies te kunnen zien wat je moet breien in de volgende toer. Maar je kunt ook gewoon een blanco papier gebruiken om de juiste toer te lezen.

MAAR.... als je het balkje (of papier) aan de andere kant plaatst, dus boven de te breien toer, kun je heel gemakkelijk zien wat je in de vorige toer hebt gebreid. 

Dan zie je het dus ook veel sneller als je het fout doet! Want hè, ik brei nu een rode steek in een rode steek van de vorige toer maar volgens de teltekening zou ik nu moeten insteken in een witte steek... ik heb dus ergens een fout gemaakt. Zo zie je het veel sneller, en niet pas als je aan het einde van de toer niet uitkomt met je steken...

Dit is toe te passen bij alle teltekeningen, niet alleen voor breiwerk, maar bijvoorbeeld ook voor haken of borduren.

Ik hoop dat ik het duidelijk heb kunnen uitleggen met mijn niet-heldere hoofd, en dat je er iets aan hebt!

Als je bij Elizabeth op haar blog kijkt, zie je wie er nog meer mee doen. Wie weet hebben zij een tip of truc waar je iets aan hebt!

12 opmerkingen:

  1. Ja, dat is inderdaad veel handiger! Goed idee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jouw idee over het uiteinde van een bolletje garen wegstoppen zodat het niet in de war raakt vind ik ook een superhandig idee!

      Verwijderen
  2. Dit is zeker een zeer handige tip, niet zozeer voor mij omdat ik zelden brei of haak maar wel regelmatiger met borduurwerk bezig ben. Leuk hoor om zo hier en daar bruikbare ips tegen te komen. Las op mijn blog al dat jij uit jezelf bent gestopt met je nagels te vijlen e dat je ze nu altijd knipt en geen achtige haakjes aan je nagels meer tegenkomt die et breien en haken onaangenaam maken. Het werkt inderdaad perfect.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja leuk hoe er allerlei handige tips en trucs langskwamen deze eerste keer. En bijzonder hoe ik nooit de link heb gelegd tussen niet vijlen en geen haakjes, totdat ik het vandaag bij jou las!

      Verwijderen
  3. Staat mijn reactie misschien weer bij de spam?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Uh nee, dit is de enige reactie die ik van je binnen heb?!

      Verwijderen
  4. Gelukkig had je op mijn blog gezet dat je vandaag een berichtje had geplaatst, want je blog stond ineens niet op mijn 'Leeslijst'. Ik heb ook gezien dat verschillende reacties ineens weer bij de Spam terechtkomen; je bent niet de enige die wat in de war is 😉.
    Je tip is handig! Het is feen onbekende voor me, het is iets wat ik al lang doe, maar nu realiseer ik me ineens dat het 'officieel' andersom moet 😂. Grappig.
    Hoe gaat het? Je bent weer bijna een week verder, maar het zal geen snelle week voor je zijn geweest.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat had ik ook, dat ik tips las en dacht "doe ik ook zo, nooit bij stilgestaan dat je dat niet zo zou doen", maar toch ook tips waar ik wel echt iets aan had.
      Lief dat je ernaar vraagt, het gaat slecht, heb deze week uitleg gekregen van de bedrijfsarts, en dat was wel schrikken. Zal er morgen wel een blogje over schrijven.

      Verwijderen
  5. Reacties
    1. Kijk vooral even bij Elizabeth, zij heeft op haar een blog met overzicht wie er allemaal mee doet, en er zaten vandaag heel wat leuke en handige tips bij!

      Verwijderen
  6. Oh dat is slim.
    Ik heb zoiets geërfd ooit en het moet nog ergens zijn, maar ik vond het zo onhandig

    BeantwoordenVerwijderen