Volgers

woensdag 9 mei 2018

zomers

Wat treffen we het toch met het weer, deze week. En wat tref ik het dat ik nu net deze week vrij ben!
Poeslief ligt het liefste in de schaduw. Ze heeft natuurlijk ook haar kleur tegen. Maar af en toe ligt ze dan in een houding waarvan je denkt "dat kan toch niet comfortabel liggen?!".
Zo lag ze gisteren een hele tijd met haar linker voor-en achterpoot om de onderkant van mijn stoel geslagen. Haar kopje lag aanvankelijk boven op dat tussenstuk, maar gleed er van lieverlee vanaf.
Ze kon er niet wakker van liggen, ze heeft urenlang zo liggen slapen!
Nu de sokken wachten op de rest van het patroon, pakte ik er maar eens een mandje met luchtig acrylgaren bij. Ik wil een zomertopje gaan maken, en deze mand diende ter inspiratie.
Hm, wat zal ik doen, een luchtig gehaakt vestje, wat ik over een t-shirtje aan kan trekken als het 's avonds wat afkoelt? Of gewoon een zomers topje breien, of haken, en dan met korte mouwtjes, of toch zonder?! Nou goed, jullie begrijpen, ik ben er eens op mijn gemakje voor gaan zitten om een leuk patroontje uit te zoeken.

En, in het kader van mijn goede voornemen om deze vakantie echt te gebruiken om eens lekker te ontspannen en (bijna) alleen maar leuke dingen te doen, ben ik ook weer eens gaan lezen.
Een Agatha Christie, ik vind dat heerlijke boeken om te lezen, en bovendien zijn het ook de enige boeken die ik gerust voor een tweede keer kan lezen, zonder al op de eerste pagina me te herinneren hoe het verhaal verder gaat en afloopt.

Mochten jullie me zoeken, ik ben in de tuin!

7 opmerkingen:

 1. Ach ja katten, het blijven vreemde wezens.
  Agatha heb ik ook stuk gelezen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik ben ook een liefhebber van Agatha, trouwens op alle Britse drama en detectives ben ik gek op.
  Lees ze
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie wel! Het was vandaag een erg warme dag, heb in alle vroegte de nodige huishoudelijke klusjes gedaan, om 8 uur mijn prik gehaald, gelijk wat vers fruit e.d. in huis gehaald, en vanaf een uurtje of 10 heerlijk genoten van weer een vrije dag!
  Lekker zitten lezen, wat zitten haken, heerlijk relaxen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als het over katten gaat, kijk ik nergens meer van op...
  Heerlijk zoals jouw poes erbij ligt, lekker maf beestje hoor.
  Vroeger las ik ook veel Agatha Cristie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze poes is inderdaad lekker maf. En heel erg lief! Als echt hondenmens had ik vroeger nooit gedacht dat ik een poes ooit leuk zou vinden. Maar ze is dan ook wel een heel aanhankelijke poes, als we thuis komen worden we door haar net zo enthousiast begroet als door onze honden.

   Ik heb vroeger heel veel Christie gelezen, en had best veel boeken van haar. Door omstandigheden geen boeken meer en al jaren niet gelezen, maar nu ben ik weer lekker op gang.

   Verwijderen
 5. mijn zwarte katten lagen juist wel graag in de hete zon... om na een uurtje amechtig een glad stenen plekje in de schaduw te zoeken... even uit te hijgen en hup weer in die loeihitte.. het blijven vreemde wezens !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doet 1 van onze honden, en wat je ook doet, ze blijft de zon opzoeken (ze komt uit een warm gebied in Spanje, misschien verklaart dat iets). Maar zelfs al begint ze heel hard te kuchen door een droge strot, wil ze eigenlijk nog niet uit de zon!

   Verwijderen