Volgers

maandag 2 juli 2018

Wolfestival Orvelte

Gisteren gingen dochter en ik naar het wolfestival in Orvelte. Dat is hier vandaan goed te doen met de fiets. De markt was op de Brink, niet heel erg groot maar wel leuk en divers.
Natuurlijk was ik van tevoren van plan om foto's te maken, van de kramen en van het schapen scheren, maar jullie begrijpen het al, pas toen we al op de terugweg waren bedacht ik me dat ik helemaal geen foto's had gemaakt. Dat schapen scheren ging trouwens leuk op de "ouderwetse" manier, met de schaar.

Er was van alles te koop, lintwol, schapenvachten, ook heel veel producten, gemaakt van wol. Van warme sloffen tot gevilte poppetjes, van omslagdoeken tot polswarmers. Ook heel veel gebreide sokken, zowel met de hand gebreide als machinaal gebreide sokken.
En natuurlijk ook van alles in de vorm van schaapjes, of met afbeeldingen van schaapjes, zoals sleutelhangers, servetten, serviesgoed enz.

En wat kochten wij? Vier bolletjes sokkenwol. Bij de kraam van De Ullstee kochten we voor dochter deze 2 bollen:
tja, haar lievelingskleur is groen, dus vanzelfsprekend viel ze direct voor deze bolletjes.
En voor mijzelf kocht ik deze bollen:
ik ben tenslotte een herfsttype.

Thuis gekomen viel het mij op dat er prijsstickers op zitten van Knitted Knots, de wolwinkel die tot 1 januari jl. in Rolde zat.
Dat begrijp ik niet helemaal, Knitted Knots is opgegaan in Vacht&Dracht Spinnerij.
Ik reed elke dag naar mijn werk langs de winkel in Rolde, en in december stonden er grote borden met uitverkoop-aanbiedingen, en stonden er ook rekken met afgeprijsde wol buiten.
Misschien heeft De Ullstee een partij sokkenwol opgekocht bij Knitted Knots?

Maakt me ook niet uit, het garen was afgeprijsd van € 3,95 voor € 3,50 per bol.
Het is Jacquard Magic van Hjerte garn. Op Ravelry zie ik dat er 284 projecten mee zijn gemaakt, hm, vanavond eens zien of daar een leuk patroon tussen staat.
Ik heb nooit eerder met dit merk garen gewerkt, dus ik ben wel benieuwd.
Maar een paar met de hand gebreide sokken van echte sokkenwol voor 7 euro is beslist niet duur!

De prijzen die werden gevraagd in de diverse kramen voor handgebreide sokken varieerden van 10 euro tot € 12,50 per paar. Eigenlijk is dat niet duur, want er werd wel met kwaliteitsgaren gebreid.
Volgens mij kan het dan alleen maar uit als je de wol zelf kunt inkopen. Ik weet dat de inkoopprijzen van garens best een stuk onder de advies-verkoopprijs liggen (dochter en ik hebben zelf ook een website gehad en op markten gestaan, maar door de huidige persoonlijke omstandigheden hebben we dat moeten stop zetten, je kunt immers niets verkopen als je niet bij je voorraden kunt).
Wie weet kunnen we in de toekomst wel weer gaan verkopen, en anders hebben we genoeg voorraad om de rest van onze levens te kunnen breien en haken, haha.

Nu heb ik 4 fijne bolletjes wol waar ik sokken van ga breien. Eens zien of ik er een patroontje in ga breien, voor dochter zeker, die vindt dat veel leuker dan "gewoon gladde" sokken. Maar misschien voor mijzelf ook eens een keertje.

6 opmerkingen:

 1. Mooie bolletjes!
  Wat zijn jyllie knap bescheiden gebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was niet van plan om bescheiden te blijven, had wat patronen in mijn hoofd waarvoor ik garen wilde kopen, maar kwam gewoon niets tegen wat ik mooi vond én betaalbaar. Heel mooie garens gezien, maar 150 euro of meer uitgeven aan garen voor een vest of trui, nee, dat doe ik niet.
   Maar ook zonder veel aankopen hebben we het heel erg leuk gehad, dat vind ik belangrijker!

   Verwijderen
 2. prachtige bollen!!! vooral die voor jezelf vind ik mooi! goh, wat jammer dat je je winkeltje tijdelijk heb moeten stoppen. kan hij daar niet voor worden aangeklaagd? ik bedoel is toch een soort broodroof? ik vraag voor mijn handgemaakte sokken 15 euro.. dus vind ik 10 of 12,50 echt niet zo duur, gemiddeld kost 100 gram sokkengaren immers 8 euro en soms 9,50. je kan immers niet altijd een afgeprijsde bol vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk hoor, 15 euro is echt niet duur als je je garens in een winkel moet kopen, maar dit waren winkels, en zij hebben de garens tegen (de veel lagere) inkooopprijs.

   Verwijderen
 3. Je trof het weer! Maar inderdaad jammer dat je geen foto's kon maken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het had natuurlijk wel gekund, maar ja, dan moet je er wel aan denken, en we zaten zo met onze hoofden in de bolletjes, en druk te kletsen hoe leuk en mooi het allemaal was, dat ik het totaal ben vergeten om foto's te maken!

   Verwijderen