Volgers

zondag 29 juli 2018

Op het nippertje

 Op het nippertje!
Mijn doel was om, tijdens het kijken naar de Tour de France, alle projectjes die er lagen om afgemaakt of veranderd te worden, ook echt af te krijgen.

En het is me gelukt!
Op het nippertje!
Het laatste project was de jurk, die oorspronkelijk zonder mouwen was. Maar dat was precies de reden waarom ik hem nooit droeg. Het garen is erg warm, heerlijk in de winter natuurlijk, maar meer dan een dun colletje kun je er niet onder dragen, dan wordt het veel te warm. Maar, een dun colletje met lange mouwen houd mijn armen midden in de winter echt niet warm genoeg.

Ik had nog wat bolletjes liggen, en besloot mouwen te breien aan de jurk.
Na een paar keer een valse start, teveel of toch juist weer te weinig steken opgenomen, ging het heel snel. Tja, met naalddikte 5 lukt dat wel.

Ik heb zojuist de draadjes weggewerkt. Yes, de jurk is af! En ik zal hier vast veel plezier van gaan hebben, komende winter.
Dit project was in meerdere opzichten op het nippertje, ik had maar net genoeg garen, het kleine draadje op de foto is alles wat er over is!

Wat een fijn gevoel, dat nu alle werkjes af zijn. Ik heb al een plan waar ik de komende tijd aan ga werken, ik wil een deken gaan haken, met de vele verschillende bolletjes garen die ik nog heb. Eenlingen, halve bolletjes, overblijfsels van allerlei projecten, die ik wil samenbrengen in een deken.
Dat zal dus de komende tijd mijn haakwerk zijn.

En daarnaast zal ik natuurlijk sokken breien. Heerlijk, 2 werkjes op de pennen, een haak- en een breiwerk, precies zoals ik dat het prettigst vind.

4 opmerkingen:

  1. Goed gedaan! De jurk is mooi geworden en ik zou ook koude armen krijgen hoor. Voor mij zou dat ook niks zijn zo zonder mouwen.

    Wat een heerlijk gevoel dat al je werkjes weggewerkt zijn en je lekker aan nieuwe projecten kan beginnen. Alvast heel veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig geworden hoor! Dat moet inderdaad een heerlijk gevoel zijn, alles weggewerkt. Geniet van je nieuwe projecten :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat ga ik zeker doen. Gisteren alle bolletjes verzameld, en kon het niet laten om vast een beginner je te maken, zien of het uitgekozen patroon me bevalt.

      Verwijderen
    2. Gr, reageren op mijn telefoon is lastig met die autocorrect, er moet natuurlijk staan: een beginnetje maken!

      Verwijderen