Volgers

zaterdag 7 juli 2018

weer eens wat anders maken

Breien en haken vind ik heerlijk om te doen. Maar ook andere handwerken geven me veel plezier.
Gisteren waren dochter en ik allebei vrij. We gingen eerst nog even langs haar stage-adres.
Haar stage is nu afgelopen, en ze wilde graag nog langs gaan om op gebak te trakteren. En ik ging met haar mee. Kon ik eens met eigen ogen zien waar ze stage liep, wat ze had geschilderd (in het echt toch altijd veel mooier dan op foto's) en de eigenaren van het stage-bedrijf ontmoeten.
Heel leuk was dat!
En daarna door naar Emmen. Daar is elke vrijdag markt. We komen er zelden, ik werk vrijwel altijd op vrijdag, en dochter is dan bezig met haar opleiding.
Ter afsluiting van het schooljaar gaat ze maandag/dinsdag samen met een paar vriendinnen een feestje houden. Afgelopen winter hielden ze een SinterKerstNieuwjaar logeerpartij, en nu een zomer logeerpartij. Ze gaan eerst met elkaar naar het zwembad, daarna barbecuen en dan overnachten ze in een vakantiehuisje. Daar mogen ze gratis gebruik van maken, omdat het op een kleinschalig vakantiepark staat, dat van 1 van de meiden haar ouders is, en toevallig een paar dagen leeg staat.
Maar ja, het meeste van onze zomerkleding ligt niet hier. Ze heeft bijvoorbeeld geen bikini hier, toch wel handig in het zwembad.
Dus gingen we naar de stad, op zoek naar een leuke bikini.
Nou, dat viel tegen! Hartje zomer en dan bijna geen bikini kunnen vinden in de winkels! Uiteindelijk een leuke combi van topje en broekje gevonden, die super leuk staan bij elkaar, maar elk wel in een andere winkel zijn gekocht. Ja, dat is dan toch weer handig in deze tijd, ik kan me niet herinneren dat je in mijn jeugd de topjes en broekjes los kon kopen, volgens mij waren het altijd setjes. En als je dan het model topje niet leuk vindt, of juist het model broekje niet, dan wordt het lastig. Maar gelukkig, ze is geslaagd. Ook nog een leuke korte broek gekocht.
Binnenkort willen we eens even haar kledingkast helemaal leeg halen, en dan kritisch bekijken wat ze nog wel en wat niet meer wil dragen. Sinds haar 15e groeit ze al niet meer, maar ja, shirtjes die ze toen kocht en haar toen heel leuk stonden, mogen nu zo langzamerhand wel eens weg. Ik heb al gezien dat je bij H&M je oude kleding kunt inleveren, dan wordt het ge-recycled. Dat vinden we wel een heel goed idee! Niets wordt weggegooid, ook versleten kleding of met gaten erin kun je inleveren, en dat wordt dan weer gebruikt als grondstoffen. Kijk, daar doe we graag aan mee!
En om het publiek te stimuleren hieraan mee te doen, geeft H&M per ingeleverde zak met kleding een kortingsbon van 15% op 1 kledingstuk.
Als je tot hier hebt gelezen, en je je afvraagt: wat staat er nou toch op die foto's?!
Nou, ik deed zelf ook een paar leuke aankopen in de stad.
Bij de Xenos kocht ik een rol borduurlinnen, 46x38 cm en nu afgeprijsd voor € 1,50.
En een katoenen tas, die je zelf kunt decoreren, voor maar 3 euro.
Leuk om deze zomer eens wat mee te gaan doen. Wat stofjes en borduurgaren, dat hebben we hier nog wel liggen, en misschien wat kraaltjes of zo, ik zie wel wat ik ervan ga maken.
Bij de Hema waren veel producten 2+1 gratis. Ik kocht 2 dingen die ik echt nodig had, en kreeg het afgeprijsde lint er helemaal gratis bij. Daar word deze crea-bea blij van!

4 opmerkingen:

 1. bij ons is helaas geen H&M in de buurt en als ik dan eens naar een stad ga om te winkelen, dan heb ik er thuis nooit meer aan gedacht om oude kleding mee te nemen. Ik zal het toch eens proberen te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. kan me goed voorstellen dat je er gewoon niet aan denkt om oude kleding mee te nemen. Maar in de kleine ruimte die wij hebben, is het noodzakelijk om heel kritisch te kijken naar alles wat ruimte in neemt. Wil je dat bewaren, of wil die ruimte liever voor iets anders gebruiken?

   Verwijderen
 2. Dat is een leuk initiatief van H&M. Ik breng nog goede kleding altijd naar de kringloop of doe het in een bak/zak voor het goede doel.
  Is er geen enkele manier om jullie persoonlijke spullen zoals kleding op te halen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat gaat niet. Tenzij we bereid zijn om over een sloot te springen of over de poort te klimmen, en dan vervolgens een ruit in te slaan om in de woning te komen. Maar ik denk dat we de woning niet eens zullen bereiken, voor die tijd staat mijn man al voor ons neus, en ik wil er niet aan denken wat hij dan zal doen. Onze veiligheid is een grote goed dat onze persoonlijke spullen.

   Verwijderen