Volgers

woensdag 4 juli 2018

sokken voor de vuist weg

Wie hier al wat langer mee leest, weet het al: ik brei graag sokken.

Op Ravelry doe ik graag mee met RestEndGruppe. Dat is een Duitstalige groep, waarbij men met (uitsluitend of vooral) resten garen projecten maakt. Dat kan van alles zijn.
Er is onder andere een maandelijks sokkendraadje. Elke maand krijgt een thema, en een daaraan gekoppelde kleur. En dan iedereen in zijn ResteKiste duiken op zoek naar restjes in die kleur.

In 2015 begon het, met elke maand als thema een bloem. In 2016 had ook elke maand een bloementhema. Ik breide toen bijvoorbeeld deze sokken:
Het thema van die maand (september 2015) was zonnebloem.
Toevallig droeg ik deze sokken eerder deze week nog.

En in januari 2016 was het thema rode rozen:

Dit jaar heb ik heel veel restjes (sokken)garen gebruikt voor de slingers van het vliegengordijn (wat trouwens super werkt!). Dus ik heb niet heel veel restjes sokkenwol meer. De vorige maand was het thema roze en deze maand oranje, en van beide kleuren heb ik geen restjes meer.
Maar 2 maanden geen sokken op de naalden? Nee, dat gebeurt bij mij niet.

Dus koos ik een paar dagen geleden wat bollen sokkenwol uit mijn voorraad-doos. De meeste heb ik gekocht in de kringloopwinkel, het zijn allemaal grote of wat kleinere restant-bollen.
Dat zijn natuurlijk veel te veel bolletjes bij elkaar om 1 paar sokken voor mijzelf van te breien, maar ik wil gewoon lekker kleurrijke sokken gaan breien. Met allerlei fair-isle-achtige patroontjes erin.
Niet volgens een bepaald patroon, gewoon voor de vuist weg, net wat ik op dat moment bedenk te gaan doen in de volgende paar toeren, gewoon voor de vuist weg breien dus.
Ik houd jullie op de hoogte van hoe deze sokken eruit gaan zien.

6 opmerkingen:

 1. Dat wordt dan "tekenen" met breinaalden. Super knap! En de sokken die je toont zijn gewoon fantastisch mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ik vind het gewoon leuk om met kleurtjes te spelen en schilderen kan ik absoluut niet

   Verwijderen
 2. oww die zonnenbloemen!!!! zo mooi!
  dit paar wordt vast en zeker ook heel bijzonder!
  brei ook graag sokken, maar ben al blij dat ze rechttoe rechtaan met restjes lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn super simpel te breien hoor. In het geval van de zonnebloemen al helemaal, die heb ik er later op gemaasd. Ik houd gewoon niet van saai-recht-toe-recht-aan als het om sokken gaat.

   Verwijderen
 3. Je bent toch echt wel een sokkenwonder hoor Anja! Ik kan ook sokken breien, maar wel volgens een patroon..
  Wat een schitterende bloemensokken kun jij maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dank je wel voor je mooie compliment! Ik vind sokken breien een heerlijk ontspannend werkje. De uitdaging die het geeft om 2 exact gelijke sokken te breien, de mogelijkheden om met kleurtjes te werken. En als dat laatste niet naar mijn zin uitvalt, is het ook zo weer uitgehaald, en begin ik gewoon weer opnieuw.
   Dat is toch anders als je een trui of vest breit. Maar ook daar werk ik graag met verschillende kleuren, om het breien niet saai te laten worden.

   Verwijderen