Volgers

donderdag 12 juli 2018

vest opgefleurd

 Eerder liet ik jullie dit vest al eens zien. Ik heb het gebreid van garen dat ik op de Handwerkbeurs kocht, bij Bart & Francis.
Geen idee van de samenstelling, maar het is heerlijk zacht en warm. Het is beige met 1 dun draadje wit er doorheen.
Ik kan me niet herinneren wanneer ik dit vest heb gebreid. Maar het lag te wachten om afgemaakt te worden.

Vermoedelijk heb ik het indertijd aan de kant gelegd, omdat ik het maar erg saai vond ogen.
Toch is natuurlijk zonde om ergens in de kast te blijven liggen.

Dit jaar doe ik op Ravelry bij de Tour de France groep mee aan de Polka Dot Jersey, in het Nederlands de bolletjes trui. In deze groep betekent dat: je WIP's bij elkaar zoeken, en afmaken.
WIP staat voor Work In Progress, dus handwerkjes waar je al aan bent begonnen, maar die je nog niet hebt afgemaakt.

Normaal gesproken heb ik maar een paar werkjes tegelijk op de naalden staan. Een paar sokken, een breiwerk en een haakwerk is wel de max voor mij. Maar de laatste tijd zijn projectjes ergens halverwege blijven liggen. Zal komen door de perikelen in mijn leventje.

Ik heb het saaie vest wat opgevrolijkt, door er in diverse kleurtjes lijntjes op te mazen.
Rood, geel, blauw en groen gebruikte ik ervoor.
Ook op de rug een paar strepen gemaasd, gewoon over de schouder door laten lopen.
Ik kan me niet meer herinneren wat voor sluiting ik in gedachten had bij het breien. Ik heb aan beide kanten een vrij brede pas gebreid, zonder knoopsgaten. Waarschijnlijk een houtje-touwtje constructie willen doen?
Ik besloot ook daarbij de kleurtjes te gebruiken.
Houten knopen vastgezet met het blauwe garen, en van de rode, gele en groene garens een vlecht gemaakt, die een lus vormt om de knoop heen.
Zo is het vest fijn opgevrolijkt. Het garen is zo heerlijk, ik denk dat ik dit vest later dit jaar vaak zal dragen. Misschien niet moeders mooiste, maar ik hoef er niet mee naar de koningin, zoals wij vroeger zeiden. In ieder geval zal het me lekker warm houden!

Totaalgewicht van het vest: 451 gram

8 opmerkingen:

  1. Geweldig tof geworden! Super idee die kleurtjes. Je maakte van iets saais een mega mooi vest!Daar ga je complimenten voor krijgen! 😍

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Nou, mijn eerste complimentje heb ik hierbij binnen, haha.

      Verwijderen
  2. Wow, wat een metamorfose! Het lijkt wel een olympisch vest met die kleurtjes...
    En zo komt alles eens wel een keer af!
    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soms maakt een simpel streepje het grote verschil, haha. Op Ravelry kreeg ik ook al reacties dat het op de kleuren van de olympische ringen lijkt, niet bewust gedaan maar misschien dat zoiets wel in je achterhoofd zit?!
      Ik vind het heerlijk dat ik zo mijn WIP's af maak, het is helemaal niks voor mij, zoveel on-affe werkjes, word ik heel onrustig van.

      Verwijderen
  3. Niet moeders mooiste... ben ik het ook niet mee eens. Vind hem echt heel leuk en mooi geworden. Mazen, nog nooit gedaan,maar wat een leuk effect heb je ermee gekregen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou dank je! Mijn moeder vond breien met meerdere kleuren niet leuk om te doen. Zij loste dat op door een effen trui of vest te breien, en daar dan een afbeelding op te mazen. Dat heb ik als kind al van haar geleerd. Later bleek dat ik met meerdere kleuren tegelijk breien juist het allerleukste vind aan breien!

      Verwijderen
  4. leuk!!! geen bolletjes maar een streepjes vest!!

    BeantwoordenVerwijderen