Volgers

maandag 8 oktober 2018

VT Wonen en design beurs

Dit jaar hebben we al heel wat dagjes-uit gehad, en afgelopen zaterdag gingen we alweer op stap.
Dit keer naar Amsterdam. Ik heb niets met steden, en al helemaal niet met Amsterdam (dat kan ook niet als je geboren bent in Rotterdam, toch?).
Maar goed, de VT Wonen en design beurs werd gehouden, in de RAI.
Dochter en ik houden allebei van bezig zijn met interieur.
Als kind was ik altijd al bezig met de inrichting van mijn slaapkamer, mijn meubels kregen zeer regelmatig een andere plek. Ik weet nog goed dat ik van mijn eerste salaris een VT Wonen kocht. Het was in de tachtiger jaren, en ik vond het toen een heel leuk en inspirerend tijdschrift. Ik kon echt uren zoet zijn met het lezen van het blad, maar vooral met het bestuderen van de foto's. Hoe was het nu "echt" en wat was er gestyled op de foto's. Jarenlang had ik een abonnement op de VTWonen, en in de negentiger jaren ook op AriadneAtHome. Ik volgde een cursus binnenhuisarchitectuur, en ook in het buitenland op vakantie kocht ik soms woontijdschriften.
Al met al had ik een boekenkast vol, en ik heb daar ontzettend veel plezier aan beleefd.
Dochter heeft die liefde voor inrichting wel meegekregen, en gelukkig komt onze smaak erg overeen. Ook in ons huisje krijgen de meubels regelmatig een andere plekje, en we vinden het allebei erg leuk om bezig te zijn met de details, de aankleding van dingen, kussentjes, opbergdozen, maar ook mooie decoratie.
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we samen nog jaren in dit huisje blijven wonen, ik wil graag mijn eigen huisje en dochter heeft dan het rijk alleen hier. Dus het leek ons heel leuk om deze beurs eens te gaan bezoeken, om ideetjes op te doen.
Nu zijn de kaarten nogal prijzig, bij de kassa betaal je 25 euro voor een ticket, online zijn ze een paar euro goedkoper. Maar gelukkig krijgen wij op mijn werk elk jaar de mogelijkheid om een paar gratis entreekaarten te bestellen. De bestelling moest al tijdens mijn zomervakantie geplaatst worden, maar gelukkig werd er door mijn collega's aan mij gedacht, en kreeg ik een app-je met de vraag of ik interesse had. Nou graag!
Heel eerlijk gezegd: we zijn blij dat we geen kaarten hebben gekocht voor het volle pond. Want de beurs viel ons ontzettend tegen! Een collegaatje dat eerder in de week was geweest, had al gezegd dat zij er weinig aan vond, zelfs geen enkele foto had gemaakt, maar goed, smaken verschillen, dus we gingen er heen met goede moed.
zoals jullie zien heb ik wel her en der wat foto's gemaakt.

Wij vonden het wel erg veel design, en weinig wonen. Er was 1 hal waar de stands met woon-accessoires verzameld zouden zijn. Dat was de achterste hal, en zoals wij meestal doen op een beurs, begonnen we ook dit keer in de achterste hal. De meeste mensen beginnen vooraan, waardoor het achterin dan nog lekker rustig is. Die hal hadden we gauw gezien! Tot onze verbazing kwamen we in de andere 3 hallen een aantal malen een stand tegen, die naar onze mening wat wegviel tussen de stands eromheen, en die toch echt een plaatsje verdiende in die hal met woon-accessoires.
Naar onze mening verreweg de leukste stand, was die van Lesbrocanteurs. Dat is een woonwinkel in landelijke sfeer uit Ommen. Ze hadden geen grote stand, maar wel heel sfeervol ingericht, met allerlei leuke woon-accessoires die te koop waren, voor een heel vriendelijke prijsje.
Dochter deed er 2 aankopen:
een glazen stolp:
Daar staan nu deze 2 onder:
en een houten schoenmal:

En die staat nu gezellig bij wat andere oude spulletjes:
Ze was nog geen 7 euro kwijt!

Het verbaasde ons echt, dat er zo weinig van dit soort stands waren. Want op een beurs zijn veel bezoekers toch wat "hebberig", en doen gemakkelijker aankopen, dan wanneer ze weer thuis zijn, en via internet een bestelling kunnen plaatsen.
Even reclame maken voor deze leuke winkel:
Ze hebben een leuke webwinkel en de fysieke winkel gaan we zeker een keertje bezoeken!

We kregen her en der wat gratis dingetjes in handen geduwd, zoals een set hele leuke kaarten:
wat kleurenstaaltjes van verf:
ook leuk te gebruiken in een bullet journal
en bij de Flexa-stand mochten we kiezen uit de kleuren van de kleurentesters, en kregen we elk een gratis tester mee:
Leuk, die testers kosten in de winkel € 1,99 en zijn super handig als je een kleur voor je muur wilt uitkiezen. Maar ook als je meubels een andere kleur wilt geven. Of je gebruikt ze gewoon voor kleine accessoires die je een nieuw kleurtje wilt geven, zoals een houten ladenkastje:
Je kunt dan bijvoorbeeld het kastje 1 kleur geven, en de laatjes 1 of meer andere kleurtjes.
Kortom, er is veel mogelijk met deze testers, dus leuk dat we dit gratis kregen!

Het verbaasde ons dat het zo benauwd was op de beurs. We zijn zelfs tussendoor een keertje naar buiten geweest, om even wat frisse lucht te kunnen ademen.

Vooraf hadden we er geen rekening mee gehouden, dat we al om half twee de hele beurs zouden hebben bekeken! We hadden dan ook niet opgezocht of we in de buurt van de RAI misschien nog leuk konden winkelen of dat er daar in de buurt nog iets te bezichtigen viel. En eigenlijk hadden we daar ook niet veel zin in.
Het was wel ontzettend mooi weer, en daar wilden we graag nog even van profiteren! We besloten om op de terugweg, ergens op de Veluwe, te stoppen, en dan een boswandeling te gaan maken.
In de buurt van Nunspeet hebben we heerlijk gewandeld. Het prachtige weer had heel wat mensen naar buiten gelokt. Her en der waren er toch al wat paddenstoelen te zien.
Pas aan het einde van de middag waren we thuis.

Een lange dag, gezellig (zoals alles wat we samen doen altijd gezellig is), veel gezien, heerlijk gewandeld en eigenlijk is de "wijze les"van deze dag: we hebben het meeste genoten van de gratis wandeling in het bos!

6 opmerkingen:

  1. Jammer dat de beurs zo tegenviel, maar wel een geluk dat je gratis kaartjes had. Anders was het helemaal triest geweest. Het ziet er op je foto's ook niet echt druk uit, of is dat gewoon toeval?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik 25 euro had moeten betalen per kaartje, zou ik helemaal niet zijn gegaan, want dat heb ik gewoon niet over voor de entree tot een beurs, zeker niet als er ook nog eens flink wat reiskosten bijkomen. Je kunt tenslotte elke euro maar 1 keer uitgeven. Nu kostte het ons een tank benzine en 10,80 parkeergeld (dat viel dan weer mee want als we wel de hele dag op de beurs hadden doorgebracht was dat 24 euro geweest). We hebben nog gekeken of het met OV goedkoper kon, maar helaas.
      Je hebt trouwens gelijk hoor, het was helemaal niet druk. Mijn collegaatje was samen met haar moeder geweest, collega gaat elk jaar met een gratis kaart via het werk, haar moeder was er 6 jaar geleden voor het laatst naar toe geweest. Als ze dan allebei aangeven dat ze het niet veel anders vonden dan bij hun laatste bezoek, denk ik dat dat voor meer mensen zo zal zijn. En die mensen komen dan waarschijnlijk niet nog eens een keer. Wij zeker niet!

      Verwijderen
  2. Ik ben niet zo van de beurzen, mij te massaal... Maar die kleurtjes vind ik leuk. Ik ben dol op dat soort dingen. En tijdschriften vind ik ook leuk...
    Mooi in het bos in Nunspeet hè.. Wij waren er vrijdag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een beurs vind ik goed te doen (deze was zelfs stil), een concert bijwonen zou ik niet willen, al die mensen om mee heen, mij te druk! Het was al lang geleden dat ik in het bos bij Nunspeet was, het is er inderdaad erg mooi. Toevallig dat jullie er een dag eerder waren!

      Verwijderen
  3. was ook jarenlang geabonneerd op vtwonen en dat hielp echt bij kleine klusjes in huis als alleenstaande moeder, toen hadden de bouwmarkten nog geen tutorials en videos over allerlei klussen!!! de ariadne had ik ook, maar ik haakte af toen het een woonblad werd, vond het als handwerkblad veeeeel leuker! en ik ben blijkbaar niet de enige want als je ziet wat je voor een oude ariadne moet betalen, schrik je!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die oude Ariadne's waren echt heel erg leuke handwerkbladen. Ik heb er gelukkig nog wel een aantal van bewaard. En het eerste jaar dat het zich ging richten op wonen, vond ik het blad ook nog wel leuk, omdat het toen het handwerken richtte op inrichting, dus kussentjes en gordijntjes haken/naaien/borduren en dat soort dingen. Toen het stopte met het handwerken, was voor mij de lol er af. Ja, voor die oude Ariadne's wordt veel geld gevraagd!

      Verwijderen