Volgers

donderdag 4 oktober 2018

geiser ontploft

Allemachtig, gisterenavond wilden we de afwas gaan doen, en met het open draaien van de warmwaterkraan in de keuken was er opeens een enorme knal in de geiser, een waterslang sprong los en we hadden een waterballet, en het gas had ook vrij spel.
Mens, dat wil je echt niet mee maken, kan ik je wel vertellen!

Uiteraard hebben we gelijk de hoofdkranen van water en gas afgesloten.
En contact gezocht met het bedrijf hier in het dorp, wat hier vorig jaar de leidingen omlegde voordat de geiser werd geplaatst en aangesloten.
Gelukkig kon er vanmorgen gelijk iemand langs komen. De oorzaak blijken de flexibele waterslangen te zijn, die waren niet goed aangesloten, er was langzaam maar zeker druk op de koppelingen ontstaan, en op enig moment is die druk dan zo hoog dat de boel uit elkaar knalt.
In de geiser zit een kastje wat ervoor zorgt dat alles naar behoren werkt. Dat is door de ontploffing beschadigd, en moet vervangen worden. Maar dat moet besteld worden bij de leverancier van de geiser. Dus het is even afwachten hoe lang dat gaat duren.
En nu maar hopen dat dat snel geleverd wordt en niet te gek duur is!
Tot die tijd hebben we geen warm water, dat betekent dat we niet kunnen douchen (gelukkig mogen we dat doen in het sanitairgebouw op de camping) en we zullen eerst een pan water op het gasfornuis moeten verwarmen, voor we de afwas kunnen doen. Ach, zo was het ook voordat die geiser werd geplaatst, en ik ben al blij dat we in ieder geval wel gewoon het gasfornuis kunnen gebruiken, en we koud stromend water hebben. Het huisje wordt verwarmd met een elektrische kachel die op bepaalde brandstof werkt (en stroom), geen radiatoren, dus al zou het gaan vriezen, hoeven we geen kou te leiden.
De geiser is anderhalf jaar oud, aangesloten door iemand die denkt overal verstand van te hebben, ook hiervan....

Om de dag toch met iets leuks af te sluiten, vanmorgen was er weer veel bezoek in de tuin:
Uiteraard weer een eekhoorn, die lekker een nootje zat op te peuzelen. En vervolgens onderstaande boven de volgende pinda probeerde te pakken.
 Kunnen jullie er wijs uit worden? Poot links achter aan het waterbakje aan de achterkant van de paal, met poot rechtsonder houdt 'ie de paal vast, en met de voorpootjes wordt de pindaslinger in bedwang gehouden. Een soort spagaat dus. Ik heb er een filmpje van gemaakt, maar hoe ik dat nou toch hier moet zetten?!
En verder komt er, naast roodborstje en de meesjes, ook steeds een paartje Vlaamse gaaien en een ijsvogeltje.

Hier hangt het ijsvogeltje onder aan de vetbolhouder:
Als jullie op de foto's klikken, wordt het allemaal beter zichtbaar.

Wat me steeds verbaast is dat het poeslief allemaal niet interesseert. Alleen de eekhoorn wil ze nog wel eens naar zitten kijken, maar vogeltjes, nee, daar kan ze echt niet van wakker liggen (gelukkig maar!)


11 opmerkingen:

  1. Jeetje, wat een schrik! En wat gevaarlijk ook! Gelukkig is de schade beperkt gebleven tot de geiser en is er verder geen (water)schade, hoop ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee gelukkig kon ik heel snel de hoofdwaterkraan dicht draaien, en handdoeken op de grond leggen, die het water opzogen, dus geen waterschade.

      Verwijderen
  2. Oehhh, wat zullen jullie geschrokken zijn. Gelukkig dat jullie het gas konden afsluiten, je moet er niet aan denken wat er allemaal kan gebeuren.. .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik stond naast de geiser bij het keukenblok om de kraan open te draaien, dochter stond precies voor de geiser om een theedoek van het rekje te pakken (we gingen immers de afwas doen). Zij kreeg dus een plens water in haar gezicht, en stukje rubberen ring, die in die waterslang zaten. Gelukkig geen verwondingen, maar je schrikt je echt een hoedje! De gaskraan was direct onder handbereik gelukkig. En aan wat er had kunnen gebeuren, denk ik maar liever niet...

      Verwijderen
  3. haha zeker een acrobaat
    leuk hoor geniet er ook van

    gr. emi.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. we genieten er zeker van, ze komen elke dag langs, ja ze, want inmiddels herkennen we al drie verschillende eekhoorntjes.

      Verwijderen
  4. zo dat is niet mis zeg
    zijn jullie niet gewond?
    eng hoor met dat gas hoop dat het snel gemaakt word voor jullie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dochterlief stond voor de geiser op ongeveer anderhalve meter afstand, en kreeg de waterstraal in haar gezicht, en allemaal stukjes van de afsluitrubbers die in tig stukjes uiteen spatten, gelukkig was het koud water wat er uit spoot! Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als het heet water was geweest! Dus gelukkig geen verwondingen. Ik ruik heel weinig, ik ruik gas dus helemaal niet, maar al was ik alleen geweest had ik het gas ook echt wel dicht gedraaid, juist uit voorzorg, omdat ik het dus niet ruik als het ontsnapt. Geen idee hoe lang het duurt voordat het onderdeel binnen is en de installateur het kan plaatsen, maar ach, een beetje aanpassen is geen probleem.

      Verwijderen
  5. nou hopelijk wordt de geiser snel gemaakt.. en die eekhorn is een rasechte paaldanser!!!

    BeantwoordenVerwijderen