Volgers

woensdag 5 december 2018

sokken voor mijn dochter

Op 1 juli bezochten we het wolfestival in Orvelte. Daar kochten we o.a. deze 2 bollen sokkenwol voor dl. Ze is niet zo'n koukleum als ik, en draagt meestal van die dunne sokjes. Alleen in de winter wil ze wel wat dikkere sokken aantrekken. En ze heeft maar 1 paar handgebreide sokken.
Hoogste tijd dus om een paar sokken voor haar te gaan breien.

Ik houd zelf van gladde sokken, ribbeltjes en kabeltjes en zo vind ik niet prettig dragen, zeker niet in schoenen, maar dochter denkt daar anders over.
Pas geleden kwam ik een leuk paar sokken tegen:
Een gratis patroon op Ravelry, ze heten inguz. Dit is het paar dat de ontwerpster maakte:
En toen ik ze vervolgens ook in het groen tegen kwam:
was het duidelijk, dit patroon zou ik gaan gebruiken voor de sokken voor mijn dochter.

Zondagavond pakte ik de bolletjes erbij. Ik werk altijd vanuit het midden van een bol garen. Het is altijd even zoeken naar waar het kleurverloop precies hetzelfde is. Hm, het was in dit geval niet "even" zoeken. Zeg maar gerust, ik zocht en zocht, en ik kon gewoon geen gelijk stuk vinden!
Pas aan het einde van de avond vond ik een gelijk stuk.
Maandag zette ik de sokken op de rondbreinaald.
Maar niet voor heel lang, een hele tijd was het kleurverloop precies gelijk, en toen opeens weer helemaal niet!
Misschien dat de ene bol de ene kant op is gewikkeld, en de andere bol de andere kant op. Maar dan is het wel vreemd dat gedurende dat ene stuk het kleurverloop dezelfde op heeft gelopen.
Dit wordt een paar sokken met hindernissen, maar dat geeft niets. Uiteindelijk wordt het vanzelf een paar sokken, vast nog wel klaar voordat de winterkou komt!

Iedereen die vanavond pakjesavond heeft: heel veel plezier!

5 opmerkingen:

  1. Misschien is het juist wel een heel spannende uitdaging om de symetrie los te laten 😎

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk bedacht maar nee, daar zijn we allebei te perfectionistisch voor. Leuk bij anderen maar niet voor ons!

      Verwijderen
    2. Ik ben zo blij dat ik dat afgeleerd heb.

      Verwijderen
  2. ze worden vast wel erg mooi... misschien moet je als perfectionist geen verloopgaren kopen.. maar gewoon effen en ringels breien. het is wel vaker dat het verloop anders loopt of dat er een knoopje ergens in de draad zit en het verloop ineens heel anders verloopt. of misschien is kringels breien met een effen kleur groen en dit verloop garen een optie?? dan heb je in elk geval het effen groen als rustpunt voor je oog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. lief van je hoor, maar ik vind het juist leuk om met verloopgaren te werken, effen garen vind ik nogal saai eerlijk gezegd. En ik vind het helemaal geen probleem om een hele avond bezig te zijn met het zoeken naar gelijk kleurverloop, vind het best een leuk werkje, en uiteindelijk levert het dan een paar sokken op waar ik tevreden mee ben.

      Verwijderen