Volgers

woensdag 9 januari 2019

vierde huisje

Ik liet jullie al 3 huisjes zien, van de deken die ik aan het breien ben.
Het vierde huisje is ook af, en hadden jullie nog tegoed:
Toen ik deze 4 huisjes had gebreid, en alle draadjes had weggewerkt, legde ik het in de mand met bolletjes, die ik voor deze deken wil gebruiken. Nou, zoiets hoef je maar even te doen of onze poes heeft het in de gaten. Oh, wat ligt dat heerlijk, al die zachte bolletjes, en het breiwerk wat er boven op ligt:
Het breiwerk werd "omarmd" en zo heeft ze zondag de hele avond heerlijk liggen slapen.

Maandag heb ik het buiten gelegd en opgespannen:
Dit jaarplan zal ongetwijfeld veel sneller klaar zijn dan ik verwachtte, maar het is zo ontzettend leuk om te doen, en daar gaat het om, ik handwerk voor mijn plezier, voor mijn (geestelijke en lichamelijke) ontspanning.

19 opmerkingen:

 1. Ze zijn leuk!!! Ik zat even te kijken waar je ze op spant.
  Maar is dat een foam puzzel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een foam puzzel. Je kunt van die speciale block-sets kopen, ik geloof dat je daar ruim 20 euro voor betaalt. Ik kocht deze een keertje in een kringloopwinkel, ik meen dat het 1 euro kostte (of 50 cent, weet het niet meer zeker). Omdat er wat blokjes missen was het niet meer een complete puzzel, maar voor mij goed genoeg. Thuis schoon geboend en ze voldoen prima. Ik prik mij brei- of haakwerk ook gewoon vast met kopspelden, er zijn ook weer speciale spelden voor die van RVS zijn, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat een gewone kopspeld ging roesten door het opspannen, zo nat worden ze immers niet.

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijk poezenestje, die zoekt haar plekje wel uit!
  Onze Katootje gaat er liefst met bolletjes vandoor, soms met
  breiwerk en al.
  Leuk hoor, de huisjes.
  Groetjes,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, onze poes is niet zoals de meeste poezen, ze houdt niet van bolletjes wol. Als je die over de grond rolt kijkt ze je aan met een blik van "ga daar maar lekker zelf achteraan!" Ze heeft een paar kleine kunststof balletjes, en die vindt ze wel geweldig om mee te spelen, ze voetbalt ermee (zelf wegtikken en er achteraan hollen) en ze kroelt ermee (tegen haar buikje, en met alle vier haar pootjes het balletje op z'n plek houden). Gekke griet is het!

   Verwijderen
 3. Heel mooi!
  Maak je lange banen die aan elkaar genaaid worden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad. Het oorspronkelijke patroon zijn allemaal losse huisjes die aan elkaar worden genaaid, maar ik ben niet zo'n fan van naaien, dus als ik dat voorkomen kan, doe ik dat. Het viel me ook op dat bij de projecten op Ravelry de daken en stoepjes niet mooi uitkomen als ze aan elkaar worden genaaid. Bij 1 project lijkt het of ze aan elkaar zijn gebreid in lange banen, en dat ziet er mooier uit. Dus besloot ik het ook zo te doen.

   Verwijderen
 4. Echt een leuk project.
  Als ik niet zo moe was en er al niet zoveel af te maken projecten lagen, deed ik met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat zou gezellig zijn, samen aan hetzelfde werken! Handwerken doe ik voor mijn plezier en voor mijn ontspanning, zowel geestelijk als lichamelijk. Ik houd er niet van om veel projecten te hebben liggen, die sla ik op in mijn hoofd, en dan komt mijn hoofd veel te vol te zitten met onnodige ballast. En dat vermoeit me dan alleen maar weer.
   Heeft jouw vermoeidheid een specifieke oorzaak (zoals bij mij de fibro ervoor zorgt dat ik altijd moe ben en altijd pijn heb)?
   Geniet gewoon zoveel mogelijk van wat je maakt, en wie weet komt er een moment dat je veel projectjes af hebt, en aan een deken als de mijne gaat beginnen...

   Verwijderen
  2. Ik ben afgekeurd op oa chronische vermoeidheid.
   Heb 19 jaar het leven van een bejaarde geleid.
   Naast dat m'n verhuizing natuurlijk z'n tol eist en alle nieuwe gezichten, is er opeens ook een agenda vol etentjes, uitjes en als klap op de vuurpijl liefde.
   Dan weet je dat er een keer de man met de hamer langs zal komen.
   En die staat nu op de stoep.
   Dus ff pas op de plaats.
   Lekker simpel m'n Aldi-bol opbreien.
   En de hele boel de boel laten.
   (Behalve het vriendje natuurlijk 😉)

   Verwijderen
 5. Echt heel leuk, ben benieuw hoe het eruit zal zien als het af is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het toch zo'n leuk idee. Handig om lange banen te breien. Dat scheelt weer naaiwerk! En is ook gewoon mooi vind ik. Ik ben benieuwd hoe het eindresultaat zal zijn. Succes met breien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het liefst zou ik alles aan elkaar breien, gewoon omdat ik dat mooier vind dan naaien maar dat zou dan op heel lange rondbreinaalden moeten en dat zouden mijn arme polsen niet leuk vinden.

   Verwijderen
 7. Het ziet er nu al ontzettend leuk uit! Ben benieuwd als het af is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerlijk gezegd vind ik het er leuker uit dan ik verwachtte na 1 strook.

   Verwijderen
 8. Was al een poosje niet aan bloglezen toegekomen, maar zie dat je al weer het een en ander aan leuke projecten achter de rug hebt. Ik ben het met de rest eens, heel leuk dit, ziet er al prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het lag afgelopen week stil, maar vandaag heb ik weer een huisje gebreid. Zo ontzettend leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Reacties
  1. yep, ik ben zelf ook wel verbaasd, het wordt leuker dan ik had verwacht.

   Verwijderen