Volgers

dinsdag 1 januari 2019

het leven is een feestje

Het leven is een feestje, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen!
Ik heb in mijn bullet journal deze eerste week van het nieuwe jaar maar gelijk wat slingers opgehangen! Een goed begin is tenslotte het halve werk...


In december had ik vrij veel contact met oude bekenden.
En dat leidde bij mij tot verwondering.
Verwondering, over de "informatie" die zij hadden.
Kennelijk is hen verteld dat ik en onze dochter voorgoed zijn vertrokken.
Vrijwillig!
Als de sloten van je woning zijn veranderd, als je geen sleutel hebt om je huis binnen te kunnen gaan, als er tegen je wordt gezegd dat je nooit meer zult worden binnen gelaten, dan vind ik dat toch heel iets anders dan vrijwillig voorgoed vertrokken zijn!
Als je partner tegen je zegt: "We hoeven niet te gaan scheiden, maar ik ga wel mijn eigen leven leiden" en dat blijkt in de praktijk te betekenen dat je elkaar nooit meer spreekt of ziet, dat je vooraf moet aankondigen dat je naar huis komt, en hoe laat, zodat je partner ervoor kan zorgen dat hij dan weg is, en pas weer terug komt als jij weer bent vertrokken, dan vind ik "Anja is weg" toch wat kort door de bocht.

Het is zoals het is, en het is maar hoe je iets wilt uitleggen.
Een verhaal heeft nu eenmaal altijd 2 kanten, en die kunnen heel veel van elkaar verschillen.

Het leven gaat gewoon door. En op de laatste dag van 2018 maakte ik het laatste breiwerk, dat ik op de naalden had staan, af:


op de foto's lijken ze best saai, maar de rode lijntjes die er door lopen vallen in het echie beter op
En dit is wat er nog over is:
Heel veel lege kaartjes, en nog maar een klein beetje garen.
De sokken wegen samen 57 gram. Zoals altijd, breide ik ze vanaf de tenen naar de boorden, tegelijkertijd, op 1 rondbreinaald, 52 steken per toer.

Ik loop behoorlijk achter met al mijn afgewerkte brei- en haakwerkjes op mijn Ravelry-pagina te plaatsen. Echt zo'n werkje waar ik vandaag eens even tijd voor vrij ga maken.
Fijne nieuwjaarsdag allemaal!

8 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen dat het nou niet bepaald leuk is als er dingen verteld worden die niet kloppen. Als die ander zich schoon probeert te praten. Kinderachtig is het eerste woord dat bij me opkomt. Ik hoop dat anderen ook naar jouw kant van het verhaal willen luisteren.

  Jij ook een fijne nieuwjaarsdag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, er zijn veel mensen die mijn kant van het verhaal vragen, en tegenwoordig vertel ik dat dan ook. Het is zo jammer, als je zoveel jaren van je leven met elkaar gedeeld hebt, dat je dan niet in vrede uit elkaar blijkt te kunnen gaan.

   Verwijderen
 2. anja,
  maak je geen zorgen om wat er allemaal verteld wordt. Mensen leven van zulke verhalen. Onthou echter, jij kent de waarheid. Wat ik je wel wil meegeven (en zo heb ik het ervaren) praten moet niet, een ander maakt een keuze en dat bepaalt jouw leven en dat van je kinderen. En zijn ze
  gelukkig met deze keuze of zoeken ze een nieuw slachtoffer.
  Groetjes, veel plezier met je hobby en geniet van het leven, want het is maar voor even.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wijze woorden, Voetekes. Ik geniet van mijn leven, dat heb ik zo vele jaren niet gedaan, niet gedurfd, en nu maak ik een inhaalslag en geniet driedubbel van alle fijne dingen die op mijn weg komen. En als je er op let, zijn dat er opeens ontzettend veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. anja.. iedereen heeft zijn eigen waarheid. als hij het ziet zoals hij het verteld dan is het ook zo voor hem. ik heb het allang opgegeven om het ieder naar de zin te maken of mijn waarheid te vertellen. wie liever de ander gelooft blift daar maar bij.. ik ga verder met het leven zoals ik wil en denk wat goed is.. aan je schrijven te zien hebben jullie 2 het erg gezellig in je kleine huisje, dus hou je daar maar aan vast !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk hoor, ieder heeft zijn/haar eigen waarheid. Daarom schreef ik ook dat aan elk verhaal 2 kanten zitten. Ik maak me er ook geen zorgen (meer) over wat er allemaal verteld wordt, ik verbaas me er alleen wel over. Dat je 1 situatie op 2 zo verschillende manieren kunt uitleggen.
   Ik leef mijn leven, doe dat op de manier waarvan ik denk dat het goed is voor mij en mijn omgeving, en dat bevalt goed.
   En ik ben er elke dag weer zo dankbaar voor dat we het zo goed kunnen vinden met elkaar, ook in ons kleine huisje.

   Verwijderen
 5. Dat kan behoorlijk kwetsend zijn, wanneer je hoort wat er verteld wordt. Maar vooral kwetsend als je merkt dat mensen helemaal niet doorvragen, gewoon voor waar aannemen. Een mooi jaar gewenst,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het wel begrijpen hoor, dat mensen niet doorvragen, waarom zouden ze twijfelen aan wat hen verteld wordt? Maar van lieverlee komen er toch steeds meer mensen met hun vragen naar mij en/of mijn dochter, ook mensen van wie wij dachten dat ze "partij hadden gekozen" en die al geruime tijd elk contact met ons vermeden, maar nu toch weer contact zoeken, en uitleg vragen over de ontstane situatie. Ik wens jou ook een heel mooi jaar!

   Verwijderen