Volgers

maandag 28 januari 2019

groene sokken en een vraag aan sokkenbreisters

Deze restjes garen liet ik jullie al eerder zien.
Zoals altijd, 2 sokken tegelijk op 1 rondbreinaald.
Zo af en toe breide ik een paar naaldjes.
En op enig moment was ik voorbij de hiel.
Toen twijfelde ik over welke kleurtjes ik nog zou gaan gebruiken en welke niet.
Daarom legde ik dit breiwerkje een paar dagen neer.
En had ik ondertussen maar een ander paar opgezet...

Dat bleek een goede beslissing! Zaterdagavond zag ik de sokken liggen en opeens wist ik hoe ik verder wilde.
In de voeten had ik voornamelijk brede strepen gebreid, in de benen zou ik allemaal smalle streepjes breien.
En toen ging het vlot. Best wat draadjes weg te werken natuurlijk, maar eigenlijk is dat ook zo weer gepiept. 
Voila, mijn nieuwste paar sokken, slechts 48 grammetjes wegen ze, en ze zitten heerlijk!

En dan nu de aangekondigde vraag:
heeft iemand van jullie ooit meegedaan aan Sock Madness op Ravelry?
En hoe is dat bevallen?
Het gaat mij helemaal niet om het wedstrijd-element. 
Ik krijg hier regelmatig reacties van lezers, die vinden dat ik zo snel sokken brei.
Nu let ik er echt nooit op hoeveel tijd ik steek in het breien van sokken. Ik vind breien heerlijk om te doen, ontspanning voor lichaam en geest, en het levert altijd weer een fijn kledingstuk op.
In vorige jaren zag ik soms sokken voorbij komen, waarvan de patronen onderdeel waren van de Sock Madness. En dat waren vaak heel mooie of aparte patronen.
Het lijkt me best wel leuk om eens deel te nemen. Nogmaals, niet om het wedstrijd-element, want dat gaat niet lukken, ik moet gewoon werken en kan dus niet zomaar een hele dag gaan zitten sokken breien. Maar gewoon om de uitdaging aan te gaan. Je krijg patronen die je wellicht niet zo snel zelf zou hebben uitgekozen. Maar die wel een heel mooi resultaat opleveren.
Nou, kom maar op met jullie ervaringen! Ik ben reuze benieuwd!!!

2 opmerkingen:

 1. Het werkt koortsachtig, als over de hele wereld je breikennissen aan hetzelfde patroon zitten te breien. Dus je gaat door en door en kan jezelf snel overwerken of zelfs een fysieke blessure breien.
  Maar het is wel heel leuk, zo met zijn allen hetzelfde breien.

  Je wordt ingedeeld in een team wat een beetje met dezelfde snelheid breit als jij. Het is dus belangrijk dat je bij de aanmelding niet te moedig aangeeft hoe snel je kunt. Het is leuker als je in een team zit wat ook gewoon moet werken of z'n dag niet heeft. De langzaamste teams hebben moeite met een paar sokken in twee weken.
  Het Nederlandse draadje is ook heel gezellig, daar moedigen we de verschillende NLse deelnemers aan, maakt niet uit in welk team.

  Het leuke is dat je dingen breit die je anders niet zou doen. Er moest een keer een rits in! of 5 kraaltjes op elkaar. Lekker samen mopperen is ook leuk.
  Laat je niet gek maken door de Amerikanen die meteen het patroon al niet snappen en in paniek allemaal vragen gaan stellen aan de moderators. Beschouw dat als entertainment, pak er popcorn bij. Als er dingen belangrijk zijn in het patroon worden die bovenaan het draadje opgeschreven. Blijf dus wel checken maar laat je niet opwinden.

  Wat ook fijn is is om uit te vallen en dan in Team Cheerleader terecht te komen. Daar mag je de sokken breien zoals je zelf wilt. Voor de echte wedstrijd moet je streng het patroon volgen en kan je goed met sokken eindigen die je niet kunt dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Snorrepot/Anna, dank je wel voor je uitgebreide uitleg. Ik kon dit weekend niet erg uit de voeten, dus heb ik de tijd goed kunnen gebruiken met inlezen hoe SM precies werkt. Ik heb het Nederlandse draadje ook gevonden, vind het er allemaal erg leuk en gezellig aan toe gaan. Juist doordat ik weet dat ik mij niet moet forceren, en ik deelnemen echt veel belangrijker vind dan winnen, denk ik dat ik zeker dit eerste jaar ervoor cheerleader te zijn. Dan kan ik de sokken ook aanpassen aan de maten van mij en mijn dochter, als ik de wedstrijd mee doe moet ik sokken breien in maat 38-40, dat wordt dan later veel uittrekken om ze te passen, haha.

   Verwijderen