Volgers

zondag 20 januari 2019

autoverzekering


Ik wil graag eens jullie mening horen over een autoverzekering. En dan met name: allrisk of WA+.
Waarom?
Nou, een collegaatje van mij heeft deze week schade aan haar auto gekregen, doordat ze bij gladheid van de weg is gegleden. Ze kon daardoor niet verder rijden, en de auto is door een bergingsbedrijf bij een autoschadebedrijf neergezet.
Daar heeft men even een rondje om haar auto gelopen, en er werd haar verteld dat de auto total loss is. En daarmee af. Haar verzekering zegt: de auto is weggebracht voor u, en nu trekken we onze handen van u af.
Ze is nogal verbouwereerd. Want wat nu te doen? Ze dacht dat het schadebedrijf een rapport zou opstellen met wat de reparatiekosten zouden zijn, maar dat doen ze niet. Total loss betekent alleen maar dat de dagwaarde van de auto minder is dan de reparatiekosten. Maar die laatste weet ze dus helemaal niet!
En haar verzekering zegt nu dat ze maar een opkoper moet inschakelen, om te zien wat die voor de auto geeft. En dit allemaal omdat ze niet allrisk verzekerd is, maar WA+casco.

Ik heb (gelukkig, heeeel snel afkloppen!!!) nog nooit zoiets meegemaakt. Maar begin me nu toch af te vragen of een allrisk verzekering niet verstandiger zou zijn. Ik heb nu, net als zij, een WA+casco verzekering.

Mijn vraag aan jullie is: wat is jullie ervaring? Wat hebben jullie zelf meegemaakt of kennen jullie ene soortgelijk verhaal uit je omgeving?
En sowieso: klopt het helemaal, wat er gebeurt?
Ik vind het nogal vreemd. Haar auto staat nu bij een bedrijf dat blijkbaar niet eens wil uitrekenen wat reparatie kost, laat staan dat ze hem willen repareren.
En hoe vindt ze een opkoper? Ja, je kunt een auto-sloperij bellen, maar die geeft haar waarschijnlijk maar een habbekrats voor de auto.
Dan kan ze hem volgens mij nog beter op Marktplaats zetten, de onderdelen of het wrak leveren zo waarschijnlijk nog meer op.

Nou, kom maar op met jullie adviezen en ervaringen. Want ik besef me dat ik mijn auto echt nodig heb voor mijn woon-werkverkeer, en als mij zoiets zou overkomen, heb ik echt niet zomaar het geld achter de hand om een andere auto te kopen.
Alvast heel hartelijk bedankt voor alle reacties!!! (en ik kan zo misschien ook mijn collegaatje nog een goede tip geven).

5 opmerkingen:

 1. Ook bij altijd wordt er gekeken naar de dagwaarde. Is de schade meer dan de dagwaarde, dan kun je dat bedrag van dagwaarde vergoed krijgen. Groetkes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Als ze allrisk verzekerd was geweest, zou ze dus in ieder geval nog geld hebben ontvangen. Nu krijgt ze helemaal niets.

   Verwijderen
 2. Nog nooit meegemaakt, maar wat is dat zuur zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker zuur. Ze dacht dat ze bij total loss de dagwaarde van haar auto zou krijgen uitbetaald. En heel eerlijk gezegd: dat dacht ik ook. Maar dat blijkt niet zo te zijn. Daarom mijn vraag naar jullie ervaringen. Ik moet er niet aan denken dat me dit gebeurt, ik heb echt niet het geld voor een vervanging van mijn auto, en ben er wel van afhankelijk voor woon-werkverkeer.

   Verwijderen