Volgers

vrijdag 16 februari 2018

WIP

Ik houd er niet zo van om allerlei werkjes tegelijk op de naalden te hebben staan.
Meer dan 3 werkjes zal me niet gauw gebeuren.
Maar ik heb wel al heel lang een WIP (work in progress) liggen, wat niet meer op naalden staat.
Het garen kocht ik jaren geleden op de Handwerkbeurs, bij Bart & Francis (die Belgische jongens).
Ik heb geen flauw idee van de samenstelling, het voelt echt superzacht aan, en is een gemeleerde kleur (beige/ecru).

Op enig moment ben ik begonnen aan een vest. Ik breide het rugpand en de beide voorpanden. Het lijkt erop dat ik dat deed toen ik nog op rechte naalden kon breien, want nu zou ik het op een rondbreinaald breien, en dan de rug- en voorpanden aan elkaar, zonder zijnaden.

De panden naaide ik aan elkaar, en daar bleef het bij. Ik ben nooit begonnen aan de mouwen.
Daar is genoeg garen voor over:
Dus ik ga maar eens een rondbreinaald pakken, en dan stuk voor stuk de mouwen er aan breien.

Het is een beetje fletse, flauwe kleur. Het lijkt me leuk om dat op te vrolijken met borduurwerk.

Nu alleen nog bedenken hoe ik de sluiting ga maken, want om de één of andere reden heb ik boorden aan beide voorpanden gebreid zonder knoopsgaten. Was het plan om er een ritssluiting in te doen? Zou kunnen. Of een houtje-touwtje sluiting misschien? Ik heb echt geen idee meer. Maar daar bedenk ik vast wel iets voor.

Morgen ga ik samen met mijn dochter naar de Handwerkbeurs. Misschien doe ik daar wel een leuk idee op voor de sluiting.

Ben jij wel eens naar de Handwerkbeurs geweest? Wij gingen er 7 jaar geleden voor het eerst naar toe. Dochter is half februari jarig, ze is niet zo'n feestvierder, en zei dat ze het leuker zou vinden om samen naar de één of andere beurs of evenement te gaan. Toen we google-den wat er te doen was, lazen we over de Handwerkbeurs. Dat leek haar helemaal top, dus daar gingen we heen. En het bevalt ons goed. Maar één keer vonden we de beurs tegen vallen, toen zijn we de stad Zwolle in gegaan, en hebben we o.a. Astrids Dutch Obsessions bezocht (zit inmiddels niet meer in Zwolle). We kochten daar toen garen (Zitron Opus 1)
 voor een entrelac sjaal voor dochter.
We hadden dat garen op de beurs willen kopen, maar ze hadden het niet bij zich. Gelukkig nog wel in de winkel. Dat maakte die dag voor ons helemaal goed!

6 opmerkingen:

 1. Die trui komt best af en zal ook zeker leuk worden! Dat vertrouwen heb ik wel als ik naar je andere breiwerken kijk..
  Voor mij geen Handwerkbeurs hoor, ik vind het allemaal veel te druk en vermoeiend... Jullie veel plezier gewenst!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, druk en vermoeiend is het zeker, maar dat hebben we er graag die ene keer per jaar voor over. Dochter heeft al een heel lijstje klaar, ik ga dit jaar maar eens op zoek naar iets leuks op borduur-gebied. Nu ik dat weer kan, wil ik daar graag meer tijd aan besteden.
   Fijn weekend en we zullen vast veel plezier hebben, samen een dagje op stap is al bij voorbaat goed!

   Verwijderen
 2. Sinds enige tijd volg ik je blog en wat geniet ik van jouw breisels.
  Het lijkt je allemaal erg makkelijk af te gaan terwijl ik toch wel
  de nodige probleempjes ervaar.
  Leuk te lezen hoe je dingen oplost of veranderd. Ben zelf ook naar de handwerkbeurs geweest gisteren en heb ook bij de Belgische jongens leuke wol gekocht.
  Groetjes Roswita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vertel, was de beurs leuk? Wij gaan morgen, vandaag is dochter jarig, dus straks lekker aan het gebak. We hebben nu al een super-weekend!
   Maar wat voor problemen ervaar je dan met breien? Ik heb het geleerd op de lagere school, maar vond het toen vreselijk. Toen ik net 16 was en door een sportblessure letterlijk thuis op de bank kwam te zitten, ben ik uit verveling het handwerken weer gaan oppakken. Tja, de hele dag lezen was ook zo wat. Tot mijn moeders grote vreugde vond ik het toen wel leuk, en ik heb zo'n jaar of 12-13 veel gebreid. Door de fibro lag het jarenlang stil, maar inmiddels brei ik alweer heel wat jaartjes, gelukkig met veel plezier, want het is voor mij ook noodzakelijk, mijn fijne motoriek heeft het echt nodig.
   Fijn weekend!

   Verwijderen
  2. Ik ben helaas nog nooit op de beurs in Zwolle geweest.
   Het is te ver weg.
   Misschien maar goed ook.

   Als je persee een sluiting wilt kun je ook nog een rand lussen haken, met knopen of een koord.

   Verwijderen
  3. Goed idee voor de sluiting! Tja, te ver weg, als je met het ov moet reizen kan het best een reis zijn. Wij gingen er vanuit Zuid-Holland naar toe, maar ben wel blij dat ik er nu dichter bij woon, dus minder reistijd (vooral op de terugweg als je moe bent erg prettig!)

   Verwijderen