Volgers

vrijdag 9 februari 2018

Iemand bekend met de Plus?

Als ik van huis naar werk rij (en terug natuurlijk) rijd ik langs 2 supermarkten: Coop en AH.
Ook in ons dorp zit een Coop, daar kan ik zelfs lopend mijn boodschapjes halen.
Best luxe dus!

Toen ik eerder deze week in de AH liep, viel het mij op dat er wel heel veel 35%-korting stickers op producten waren geplakt. Ik denk dat op een kwart van alles een sticker zat.
En niet alleen op vers-producten, of producten die tegen de tht-datum aan zaten, maar ook op houdbare producten met een houdbaarheidsdatum tot eind 2019 of zo.
Raar, niet waar?
Bij de kassa vroeg ik of ze soms gingen verbouwen. Want waarom anders zoveel afprijzen?
Nee, ze gaan niet verbouwen, ze gaan de laatste week van februari dicht!
Wat zeg je? Bedenk dat dit de enige AH is in de wijde omtrek, eentje die zeer ruime openingstijden heeft. Naar mijn mening veel te gek, zelfs op 1e Kerstdag gingen ze open om half 8 's ochtends!
Ik kreeg toen als klant nog een speciale mail waarin ik werd gewaarschuwd dat ze die dag "al" om 6 uur zouden sluiten, normaal gesproken sluiten ze 's avonds om 9 uur. Serieus, ze zijn maandag t/m zaterdag open van 7.30 tot 21.00 uur, en op zondag van 12 tot 20 uur!
En nu gaan ze sluiten?!
Ja, zei het meisje bij de kassa, maar een week later gaan we weer open hoor, als Plus.
Plus, de naam ken ik, ik weet 2 filialen te zitten in Zuid-Holland (van toen ik daar nog woonde) maar hier in Drenthe zou ik er niet eentje weten te zitten.
Dus mijn vraag aan jullie, lieve lezers: kennen jullie de Plus? Ga je er wel/niet je boodschappen halen? Hebben ze (goede) huismerk-producten, en zo ja, welke raad jij dan aan?
Het reclamefoldertje van deze week eens online bekeken, niet echt schokkende aanbiedingen voor mij, maar goed, dat kan volgende week weer anders zijn.

Ik zie dat ze koopzegels hebben, en dat ziet er goed uit. Je koopt voor 2 eurocent een koopzegel, je spaarkaart is vol bij 200 zegels (dan heb je 4 euro voor de zegels betaald) en je ontvangt dan 6 euro.
Wow, dat klinkt aantrekkelijker dan de koopzegels van AH. Die ben ik afgelopen jaar gaan sparen, en een vol spaarboekje levert een rendement op van 6%. Meer dan je tegenwoordig op je spaarrekening krijgt.
Bij Plus is het rendement maar liefst 50%!  En je spaarkaart bevat minder zegeltjes, is dus sneller vol, en je hoeft daardoor niet zo lang te wachten tot je weer een beetje geld terugkrijgt voor de gekochte zegeltjes.
Kijk, dat vind ik dan persoonlijk al een Plus-punt (met dat ik het opschrijf bedenk ik dat dat in dit geval dubbel is, vandaar de hoofdletter).

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, tips en afraders bij de Plus.
En uiteraard wens ik jullie allemaal een heel leuk weekend!

5 opmerkingen:

 1. Bij ons in het dorp heb je maar 1 supermarkt en dat is de plus. Prima supermarkt vind ik. Het spaarsysteem is inderdaad top, dat zou ik zeker gaan doen. Verder hebben ze een budgetmerk met de naam Oké. Daar zitten vaak hele goede producten bij. Er is zelfs een uitzending op tv geweest (ik dacht van keuringsdienst van waarde) waarbij bleek dat de Oké melk gewoon uit de fabriek kwam van de Campina Weidemelk. Precies dezelfde melk, maar dan in een andere verpakking.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je antwoord! Dat van die melk verbaast me niks, wij woonden tussen 2 melkboerderijen; de ene buurman hield zijn koeien het hele jaar binnen, de andere juist zoveel mogelijk buiten, en die produceerde de "echte" weidemelk. Maar vaak werd de melk met dezelfde tankwagen opgehaald, rara hoe kan dat?!
   Het Oké merk ken ik nog wel van de Emté in ons vroegere dorp, inderdaad zitten daar goede producten bij.
   En ik ga zeker meedoen met het spaarsysteem.

   Verwijderen
 2. plus ken ik wel.. maar ik kom er nooit.. net als bij de mcd..
  ik kom alleen bij deze winkels als ik oets vergeten ben of zo, omdat ze vlakbij zitten. waarom ik er nooit mijn maandelijkse boodschappen doe?? heel eenvoudig , ze liggen buiten mijn budget, veel te duur, zelfs de aanbiedingen! maar das dus persoonlijk, ik heb niet zoveel te besteden, dat zegt dus niets over de kwaliteit van de winkels.. trouwens nog nooit gehoord dat een AH ging sluiten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eigenaar van deze AH heeft eerder een AH-filiaal in Groningen gesloten en er een Poiesz van gemaakt.
   Mag ik vragen waar jij je boodschappen doet? Ik zou graag een Aldi of Lidl in de buurt hebben, maar de dichtstbijzijnde filialen liggen op zo'n 20km hier vandaan, ik kan me niet voorstellen dat het uit kan daar met de auto naar toe te rijden.

   Verwijderen
 3. Ik ken de Plus van vakanties in Gramsbergen.
  Prima winkel.
  Hier en daar iets duurder dan de supermarkten bij mij in het dorp.
  Maar ik denk ook dat dat komt omdat ze veel in kleine dorpjes zitten, met dus een kleinere klantenkring en hogere lasten.

  BeantwoordenVerwijderen