Volgers

maandag 5 februari 2018

paarse sokken klaar

 Zaterdagavond hielden we een rustig tv-avondje. En dan gaat sokken breien ongemerkt snel.
Een lekker warm paar sokken, gemaakt uit deze bolletjes:
De grote bol rechts werd gedeeltelijk gebruikt voor tenen en boorden, de paarse bolletjes daarnaast gedeeltelijk gebruikt voor de hielen, en de bolletjes helemaal links steeds van elk 1 draad samen gebreid voor de rest van de sokken. De bolletjes helemaal links op de foto zijn nu op, en van de bolletjes daarnaast is nog maar een heel klein restje.
Heerlijk om van allemaal best kleine restjes toch weer een paar sokken te kunnen breien.
En de restjes die er nu nog zijn ga ik weer gebruiken voor hartjes, zo ruim ik van lieverlee al die kleine restjes op.

De sokken breide ik (zoals altijd) van de teen naar het boord, 2 tegelijk op 1 rondbreinaald nr. 3, 52 steken breed, en ze wegen samen 84 gram.

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke sokken heb je uit die bolletjes tevoorschijn getoverd! Je hebt daar toch wel een speciale gave voor hoor..
  Knap dat je dat kunt; tv kijken en breien tegelijk.
  Als ik sokken brei (een paar keer gedaan) dan doe ik het op 4 pennetjes en dus ook niet 2 tegelijk. Misschien maakt dat wel het verschil, dat het langer duurt en dat ik vaker moet kijken....
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hé? Sokken breien met een half oog naar de tv. Ik doe het tegenwoordig ook heel vaak gewoon zonder tv en laat de radio lekker aan.
  Handig trouwens, de twee tegelijk techniek. Voor mij nog steeds de ouderwetse manier ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sokken breien op 4 pennen leerde ik vroeger op school bij handwerkles. Nou ja, ik heb dat nooit onder de knie gekregen. Ik breide wel altijd truien en vesten maar sokken, daar waagde ik me nooit meer aan. Tot een jaar of 10 geleden ik besloot dat dat toch ook te leren moest zijn. Ik kocht van die kleine bamboe-naaldjes, sok op 4 naaldjes en breien met de 5e. Dat ging, maar ik vond het toch nog best een klus. En toen ik ergens las over sokken op de rondbreinaald, en dan beginnen bij de tenen, zodat je daar niet die akelige naad krijgt, besloot ik dat eens te proberen. En toen ik las over 2 tegelijk breien, was ik verkocht! Want ik (piet precies) wil 2 exact gelijke sokken. Dat krijg je uiteraard als je ze tegelijk op 1 naald hebt staan. En ik las ook veel over sss (second sock syndrom). Dat je de eerste sok af hebt, en dan eigenlijk geen zin hebt om precies datzelfde nog eens te breien. HEEEEEl herkenbaar! Dat probleem heb ik nu dus ook nooit meer!
  Breien doe ik al zoveel jaren, dat ik dat altijd en overal kan, zonder er op te letten. Dus bij tv kijken of blogs lezen brei ik (want met mijn handen stil zitten kan ik echt niet!).
  Ik zou zeggen: probeer het ook gewoon eens een keer!
  Iedereen een fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi die sokken. Mijn moeder breide ook altijd sokken voor de hele familie, mijn ding is het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi hoor!!! ik brei mijn sokken ook van de teen omhoog , 2 tegelijk op een rondbreinaald, das een prima techniek!!! heerlijk toch dat ze beiden tegelijk klaar zijn!
  binnenkort ga ik ook restjessokken breien!

  BeantwoordenVerwijderen