Volgers

zondag 18 februari 2018

vervolg Handwerkbeurs Zwolle (lang verslag!)

Wat hebben wij gisteren genoten!!!!
Het was voor ons één van de leukste Handwerkbeurzen die we ooit bezochten.

Andere jaren stonden voor mij vooral garens op het verlanglijstje. Maar dit jaar niet. Ik heb ontdekt dat het borduren weer lukt, dat ik weer dunne naaldjes kan vasthouden en dan ook nog voel wat ik doe, dus ik wil meer gaan borduren, en werken met stofjes.

We zijn allebei heel erg goed geslaagd!
Zo kocht ik dit allerliefste DMC-setje voor 5 euro.
Het bestaat uit een hoesje voor je borduurschaartje, een naaldenmapje, een speldenkussentje en een tasje waar je je borduurgarens e.d. in kunt doen. Natuurlijk niet nodig, en ik zou het ook zelf kunnen maken, maar voor die 5 euro mocht het mee naar huis.
 Bij dezelfde stand (Cross-stitch-corner) kocht ik ook een set van 5 patronen. Afgeprijsd, nu samen voor 10 euro. Deze lieve country-patroontjes,
 viooltjes,
 een schattig plaatje van een tuintafereeltje met vogelhuisje, rozenboog, kruiwagen vol bloemen (die had ik al gezien in een losse verpakking, maar 10 euro voor alleen dat patroon vond ik teveel, dus had ik het weer terug gezet, wat een bof dat ik het in dit pakketje aantrof!),
 
een lieflijk winters tafereeltje met schaatsende mensen en arreslee op een brug
en tot slot nog wat patroontjes voor geboortekaartjes, -schilderijtjes o.i.d.
2 heerlijke lappen borduurstof. De beige-kleurige zal ik waarschijnlijk gaan gebruiken om de tafereeltjes te borduren die hierin gaan komen:
De blauwgroene borduurstof waren dochter en ik het over eens, die moest gewoon mee naar huis, ook al weten we nog niet precies wat daarop geborduurd gaat worden.

We wilden allebei ook graag stofjes kopen. Dochter is momenteel Tilda-achtige poppen aan het maken, en wil ook voor andersoortige popjes kleding gaan maken. 
Zoals we altijd doen, begonnen we de beurs achterin  (daar is het in het begin nog lekker rustig). 
We lopen dan naar voren, ondertussen kijkend en vergelijkend, wat we zoal willen gaan kopen.
En dan doen we een tweede ronde, dat is ons koop-rondje.
We hebben dan aardig kunnen zien wat er wordt aangeboden, en tegen welke prijs. 
We zijn goed geslaagd! De 3 rolletjes links onderin bevatten wat meer stof, en kostten met z'n drietjes €4,50 de 20 overige rolletjes kostten € 10,00. Daarmee kunnen we voorlopig vooruit!
Er was ook nog een kraam waar allerlei lapjes stof werden verkocht vanaf een grote hoop.
De mevrouw van de kraam draaide met enige regelmaat het hele zwikkie om, en dan begon het graaien in de berg opnieuw. Haha, best grappig, en dochter vond er een paar hele mooie stofjes (ik krijg ze niet goed op de foto, het zonnetje schijnt erg enthousiast, maar mij hoor je daar niet over klagen hoor!).
Dochter koos uiteindelijk 3 pakketjes stof, en de mevrouw zag dat ze 1 pakketje, waarmee ze best een tijdje in haar handen had gestaan, weglegde. Tja, student, dan moet je toch keuzes maken waaraan je je geld besteedt. Zo lief, die mevrouw zag het, en zei: die geef ik je er gratis bij! Wat een bof!
Een stand waar we elk jaar wel wat kopen is Grootmoeders Knoopendoos. Naast heel veel knopen verkopen ze ook hele lieve, leuke kantjes en bandjes. Grappig hoe dochter en ik dezelfde smaak hebben. Het aqua-blauwe kantje rechts op de foto, daar had ik mee in mijn handen gestaan. Maar uiteindelijk weer teruggelegd. We lopen altijd ieder met haar eigen dienblaadje rondom deze kraam, en dochter had dus helemaal niet gezien dat ik het in mijn handen had gehad. Hoe grappig dat het dan toch op haar blaadje terecht was gekomen!
De 3 hartjesknopen, en de 2 bedeltjes (een vogeltje en vogelhuisje) hebben we overigens bij een andere kraam gekocht.
Ook deze lieve kantjes en bandjes kochten we bij Grootmoeders Knoopendoos, behalve het kantje helemaal links op de foto. Die kochten we bij Atelier Bep, waar dochter ook nog een heel schattig pakketje kocht. Ze is er gisterenavond zelfs al aan begonnen!
Is het geen lieverdje?!

En 's avonds zijn we heerlijk wezen eten in de pannenkoekboerderij bij ons in het dorp.
Ik had me voorgenomen om eens foto's te maken van deze grote, overheerlijke pannenkoeken.
Tja, daar dacht ik pas weer aan toen de pannenkoeken bijna op waren.
Nou vooruit, het toetje dan maar, een dame-blanche voor mij
Dit is dus een kleine dame blanche, een normale paste er echt niet meer bij!
Dochter zat zo vol, dat die er voor koos om een warme chocomel te nemen in plaats van een toetje.

Zo, een lang verslag, van een heerlijk dagje uit. Wat hebben we genoten, en wat hebben we veel spulletjes gekocht, waarmee we het komende jaar weer heerlijk aan de slag kunnen.
Inclusief de garderobe gaf ik 60 euro uit. Dat is een flink bedrag, meestal besteed ik niet zoveel geld op de beurs, maar als ik zie wat we ervoor hebben gekocht, zijn die euro's naar mijn mening goed besteed. 

Iedereen een fijne zondag gewenst. Misschien vanmiddag nog een lekkere wandeling in de zon? We zullen zien. Het kriebelt natuurlijk ook wel erg om met de aangekochte spulletjes aan de slag te gaan!

3 opmerkingen:

 1. Wat zijn jullie goed geslaagd zeg.
  Die graaibak herinner ik me van de beurs in utrecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed geslaagd! Mooie dingen. Ik ben ook naar de beurs geweest. Het blijft zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik zie het al... Allemaal heerlijkheden!
  Fijn dat jullie zo goed geslaagd zijn.
  Soms moet je jezelf een keer verwennen en kietelen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen