Volgers

woensdag 21 februari 2018

vasten

Het is vandaag een week geleden dat ik begon met "vasten". In mijn geval: geen snoep tot Pasen.
Ik wist vooraf dat er 2 momenten zouden zijn, waar ik wel zou snoepen.
Namelijk: op de verjaardag van mijn dochter zou ik een gebakje eten, en bij het etentje dat we hadden bij de pannenkoekenboerderij zou ik ook zeker een lekker toetje nemen.
En dat deed ik dus ook!
Maar voor de rest van de week heb ik niet gesnoept!

De eerste dagen viel me op dat ik van die momentjes had, waarin ik merkte dat mijn suikerspiegel het er niet mee eens was. Normaal gesproken beantwoord ik dat met zoetigheid nemen, maar nu niet. En tot mijn grote verbazing/opluchting, is mijn lichaam er nu blijkbaar al aan gewend is, want geen "licht-in-mijn-hoofd"  momentjes meer gehad!
Fijn, zo moet ik het wel gaan volhouden die 6 weken. Het gaat me niet zo zeer om het gewicht (alhoewel ik het natuurlijk helemaal niet erg vind als mijn zwembandje krimpt, haha), het gaat me er vooral om, om gezonder te leven, en eens even stil te staan hierbij.

Ik zal jullie op de hoogte houden hoe het de komende weken gaat.
Fijne dag allemaal!

2 opmerkingen:

  1. Ha, jij ook al! Ik vast bijna elk jaar van as woensdag tot Pasen. Dit jaar begon de vasten op 14 Feb, de verjaardag van mijn tweede zoon en toen heb ik nog wel een lekker toetje genomen. Op de verjaardag van Hubbie eet ik ook gewoon wat lekkers en verder vasten we op zondag niet. Maar verder elke dag geen snoep, koek of alcohol. Heerlijk vind ik het altijd die periode.pas op de plaats. En met de voorjaarsschoonmaak van het huis ook de schoonmaak van je lijf. Wat we uitsparen gaat voor een deel naar het goede doel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het nooit eerder gedaan. Heb ook nooit de link gelegd dat je er een eigen invulling aan kunt geven. Het bevalt met goed, inderdaad een soort van voorjaarsschoonmaak van je lijf.

      Verwijderen